Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Energy drinks harmful to kids

638 views

Published on

Published in: Education, Technology, Business
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

Energy drinks harmful to kids

  1. 1. No se permite el uso de diccionario ni de ningún otro material didáctico<br />Las preguntas deberán ser respondidas en inglés<br />Duración de la prueba: 1hora y 30 minutos<br />Esta hoja NO SE CORRIGE<br />ENERGY DRINKS HARMFUL TO KIDS<br />Energy drinks packed full of caffeine may be harmful for children. That’s the conclusion of a new report from the University of Miami. Study author Judith Schaechter said popular drinks like Red Bull and Monster Energy have no health benefits. Many of the ingredients used to make them are not regulated. Dr. Schaechter warned that children with conditions such as diabetes, mood swings and heart, kidney or liver diseases may have negative reactions to the drinks and could even die after drinking them. Report co-author Steven Lipshultz said: “Pediatricians need to be aware of the possible effects of energy drinks.” He advised that: “Toxicity surveillance should be improved and regulations of sales should be based on appropriate research assessing energy drink safety.”<br />Nearly a third of American children between the ages of 12 to 14 regularly buy these beverages. Sales have been steadily rising over the last years in the U.S. and they are expected to be much higher. American teens say the drinks help them at school. Tracy Wong, 18, said she needs them because, “it pumps my system full of caffeine. That's why I have energy. Caffeine energizes you and keeps you awake." A Red Bull spokesman said: “Red Bull Energy Drink is available in over 160 countries because health authorities across the world have concluded that it is safe to consume.” However, it is banned in Germany and Taiwan for containing minute traces of cocaine.<br />QUESTIONS<br />I. READING COMPREHENSION (2 points; 0.5 for each correct answer). Add TRUE or FALSE and copy evidence from the text to support your answer. NO MARKS are given for only true or false.<br />A doctor said that energy drinks can actually kill children.<br />Another doctor says these drinks should be monitored for poisons.<br />Over thirty per cent of early teenagers are used to these drinks.<br />A Red Bull spokesperson agreed there were safety concerns.<br />II. LEXICON/PHONETICS (2 points):<br />A. LEXICON (1 point; 0.25 for each correct answer). Find words or phrases in the text that mean the same as these given.damaging (adj.)drinksmade bettertiny, very smallB. PHONETICS. (1 point; 0.25 for each correct answer)Find a word in the text that contains the vowel sound /:/Find regular past tense in the text whose ending is pronounced /d/Find a plural noun in the text whose ending is pronounced /z/Find a word in the text which has the same vowel sound as “may”.<br />III. USE OF ENGLISH. (3 points; 0.5 for each correct answer). Rewrite the following sentences starting with the words given.<br />Can you open this tin for me, please?I want …“I’ll help you with this exercise”, said LauraLaura offered ...Did they give him the present yesterday?WasMy car is being serviced at the garage.I ...The film will start before we get to the cinemaBy the time ...Everybody knows that smoking causes cancerSmoking ...<br />IV. COMPOSITION (3 points). Write a composition of between 100 and 125 words on ONE of the following topics. Specify your option.<br />Are your eating habits healthy? Is your diet different from this of your parents and grandparents?<br />Write a review of the worst book you have ever read.<br />ANSWER KEY<br />I. READING COMPREHENSION<br />TRUE. “. Dr. Schaechter warned that children […] could even die after drinking them”<br />TRUE. “Toxicity surveillance should be improved”.<br />TRUE. “Nearly a third of American children between the ages of 12 to 14 regularly buy these beverages”<br />FALSE. “A Red Bull spokesman said: “Red Bull Energy Drink […] is safe to consume.”<br />II. LEXICON/PHONETICS<br />A. LEXICON<br />harmful<br />beberages<br />improved<br />minute<br />B. PHONETICS<br />[ONLY ONE] report, author, warned, or, because<br />[ONLY ONE] used, warned, improved, banned<br />[ONLY ONE] conditions, swings, reactions, paediatricians, regulations, sales, years, teens, countries.<br />[ONLY ONE] make, regulated, sales, based, ages, awake, safe, containing, minute, traces.<br />III. USE OF ENGLISH<br />I want you to open this tin for me, please.<br />Laura offered to help me with the exercise.<br />Was he given the present yesterday? / Was the present given to him yesterday?<br />I am having my car serviced at the garage.<br />By the time we get to the cinema, the film will have started.<br />Smoking is known to cause cancer.<br />

×