Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Sant onofre2014

1,405 views

Published on

Published in: Art & Photos
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Sant onofre2014

 1. 1. 2014 FESTES DE SANT ONOFRE QUART DE POBLET
 2. 2. Festesde Sant Onofre
 3. 3. ERMITA DE SANT ONOFRE AV. SANT ONOFRE GUERRILLER ROMEU ISAAC PERAL BATALLA D’ALMANSA PRIMER DE MAIG AZORÍN (FONT) (RODA + CASTELL) JORDI DE SANT JORDI METGE DESIDERIO GALLEGO MARE ASUNCIÓN SOLER SAGUNT L’ALCOTA MARE DE DÉU DEL PILAR AJUNTAMENT (RODA) L’ESTACIÓ APARCAMENT PÚBLIC AL FINAL DEL CARRER AZORÍN (CASTELL) JOAN XXIII SAN VICENT BARÓ DE CARCER LA VEGA PIUS XII JAUME ROIG PIZARRO JESÚS MORANTE MARQUÉS DE SOLFERIT MAJORAL DE QUART GERARDO PAADÍN BARÓ DE CÀRCER CERVANTES BETÀNIA SANT ONOFRE PLAÇA DE L’ESGLÉSIA RECORREGUT PASSEJÀ 2014
 4. 4. Ja ho tenim tot a punt per a viure un dels moments més especials de l’any, un d’eixos dies que tenen un gran sentit i emoció per a tots els quarters i quarteres. La nostra és una festa completa, que juga amb tots els sentits: la llum, el soroll, l’olor a pólvora, la conversa amb els amics, la mú- sica… La Passejà de Sant Onofre és l’ocasió per a retrobar-nos amb les nostres arrels i els nostres orígens. M’agrada recordar com ho celebraven els nostres avantpassats i com nosaltres hem mantés encesa eixa flama que tant ens identifica. Tots i totes tenim gravada a la memòria al- guna anècdota de les nostres vides algún 9 de juny a l’Ermita o a l’avinguda men- tre acompanyàvem el nostre Patró amb la música i els coets. M’agrada destacar el bon ambient i el clima de germanor que es crea durant el recorregut. És això el que hem de mantindre sempre i traslladar a les noves generacions. Per acabar, vull agrair el treball de l’Associació Amics de la Passejà, que fan que tot açò siga possible. Vos convide a participar i gaudir de la Pas- sejà. Carmen Martínez Ramírez Alcaldessa de Quart de Poblet Estimats veïns i veïnes,
 5. 5. Fer festa per a mantindre la festa. Amb eixe esperit va nàixer ara fa 25 anys l’Associació Amics de la Passejà. El grapat d’homes i dones que s’empenyaren amb il.lusió contagiosa en eixa tasca volien recuperar el caire popular que està en l’origen de la Passejà quan, allà per l’any 1723, quartans i quartanes van traure l’Anda del vell Anacoreta per agrair-li, en processó de traques i alegria, la seua intervenció miraculosa en la gran sequera que assolava Quart i els seus camps. La història ens ensenya que les gran sequeres es produïxen massa a sovint. La que hui en dia ens assola té forma de crisi econòmica, social i de valors. Malgrat tot hui, com ahir, l’esperança de la gent pot afrontar-ho tot. Fer festa o passe- jar un sant pels carrers pot paréixer banal quan les coses estan tan malament. Però l’alegria, la convivència i la il·lusió no són banals en abso- lut. L’ànima del ser humà es mou a colp del fer- vor d’altres ànimes. En el nostre cas la passió pel foc de pólvora, per la música, per la festa de carrer, ens ajunta per oferir-li als veïns de Quart de Poblet allò que és de tots: la nostra identitat com a poble. Us convidem a participar en el diferents actes que s’han organitzat amb motiu d’este aniver- sari. I per descomptat, us convidem a eixir al carrer el 9 de juny, a la Passejà de Sant Onofre, per a celebrar que som poble, tal com van fer aquells quartans i quartanes de fa 291 anys, tal com es ve fent des de llavors. Benvingut siga tothom a aquest aniversari, ben- vinguts a la festa, benvinguts a la celebració de la vida amb foc i música. Amparo López Marzal Presidenta de l’Associació Amics de la Passejà Benvinguts!
 6. 6. DIMECRES 14 DE MAIG 11.30h. Inauguració de l’exposició comme- morativa del XXV aniversari de l’Associació Amics de la Passejà a l’Hospital de Manises. DIJOUS 29 DE MAIG 20.00h. Inauguració a la Casa de Cultura de l’exposició dels treballs pictòrics i litera- ris seleccionats al XIII CONCURS ESCO- LAR QUART – 2014 dels xiquets i xique- tes de 3r i 4t d’Educació Primària de totes les escoles de Quart de Poblet, amb el lema SANT ONOFRE I LA PASSEJÀ. DIJOUS 5 DE JUNY 20.00h. Al Saló d’Actes de l’Ajuntament, conferència “Quart de Poblet 1936-1939: Un poble de la rereguarda”, per Andrea Moreno Martín. Cento Sancho presentarà el conte “La coveta de Sant Onofre”, escrit i editat a propòsit del XXV aniversari de l’Associació. 21.00h. A la plaça de l’Ajuntament, llança- ment de les 21 salves per marcar l’inici de les jornades festives. Programa de
 7. 7. DIVENDRES 6 DE JUNY 19.30h. A la Casa de Cultura, inauguració de l’exposició 25 Anys d’Amics de la Pas- sejà. DISSABTE 7 DE JUNY 09.00h. Passeig per les cases senyorials. Eixida des del parc de Sant Onofre. Cal endur-se l’entrepà per esmorzar a mitjan camí.Tot conduït per Cento Sancho. 20.00h. Acte del 25 Aniversari al Centre Cultural El Casino “25 anys fent Passejà”. Abans d’entrar, roda de foc de tots el socis davant l’Ajuntament. 22.00h. A la plaça de l’Esglèsia, Nit de so- par popular. DILLUNS 9 DE JUNY 09.45h. A l’Auditori Molí de Vila, lliura- ment dels premis de l’XIII Concurs Esco- lar Quart 2014 amb el tema: SANT ONO- FRE I LA PASSEJÀ. Acte amenitzat per XANTEATRE. 22.30h. Passejà de Sant Onofre pels ca- rrers del poble, Festa declarada d’Interès Turístic de la Comunitat Valenciana. Va de
 8. 8. Bo ens acompanyarà com de costum, però enguany tocarà peces relacionades amb el foc. • Eixida de Sant Onofre des de l’Ermita. • Roda de foc infantil (aprox. 23.00h.) ro- tonda del carrer de Trafalgar amb Joa- not Martorell, (antic pas a nivell). • Roda de foc dels Amics de la Passejà, al mateix lloc. • Gran espectacle pirotècnic, als voltants de la redona anterior a càrrec de piro- tècnia Ricasa. • Roda de foc a la plaça de l’Ajuntament i espectacle pirotècnic a l’aparcament públic del final del carrer d’Azorín, a carrec de Pirotècnia Gori. • Refresc, amb orxata i rosquilletes per a tots els ciutadans i ciutadanes que ho desitgen, a càrrec de l’Associació Amics de la Passejà. DIMARTS 10 DE JUNY 11.00h. Trasllat de Sant Onofre des de la Parròquia de la Puríssima Concepció fins a l’Ermita. 11.30h. Missa solemne concelebrada a l’Ermita de Sant Onofre. 13.00h. Mascletà a càrrec de la Pirotècnia GORI.
 9. 9. 19.30h. Concert Extraordinari a càrrec de l’Agrupació Musical L’Amistat al parc de Sant Onofre. 21.00h. Processó des de l’Ermita de Sant Onofre fins a la Parròquia de la Puríssima Concepció. DIVENDRES 27 DE JUNY 21.00h. “Pujà” de Sant Onofre des de l’església de la Puríssima Concepció fins a l’Ermita.
 10. 10. Cartell La primera impressió que pretenc oferir amb este cartell és remarcar la po- tència del color i els traços direccionals de manera que reflectisquen i arrepleguen tota la festa dels “25 Anys dels Amics de La Passejà. 1989-2014.” El primer impacte visual l’oferix la zona compacta de color, concentrant la càrrega cromàtica en un cercle protagonista. Esta zona estructura l’espai i potencia la seua força comunicativa. La part de color més fosca simbolitza la cova -l’anda- protegi- da, amb arcs texturitzats resolts en gravat calcogràfic, (obra escanejada i intervingu- da digitalment) simulant la nit i al mateix temps la llum d’emocions que desperta el sant al seu pas per la processó davant del poble devot i admirador de tal esdeveni- ment cultural, històric i religiós de tot el poble quarter. Els Arcs són com a rodes de foc envoltant en eixe girar sense parar quan es con- centren en la font del pas a nivell per a proporcionar-nos un gran espectacle ple d’emoció. El cercle és molt contundent i està acom- panyat de xicotets feixos que simbolitzen l’abrigament, l’acompanyament, adoració i arreplegament cap al sant. El color blanc del sant és per a reflectir la llum que emet de cara als seus més fidels devots.
 11. 11. Un altre element és la mà desenrotllada amb elements més lineals perquè tinga una altra intenció més representativa i humana dels participants en estos actes. Eixa mà subjecta fermament i amb decisió les tenalles de fusta que ha de portar un coet darrere d’un altre. Les purnes de foc i llum que desprén la bengala, simbolitza la festa, el lúdic, el fes- tiu de l’acte de la Passejà. Els números 25 a més de significar el 25 aniversari, simulen totes les persones que s’acosten a la festa i els que en ella parti- cipen activament, movent-se d’un costat a un altre, cada un vestit d’un color. Cada tipografia i colors canviants del 25 són ei- xes persones majors, jóvens, xicotetes, que viuen la festa d’una manera diferent, tots som diferents i tots ens trobem en este mo- ment i punt d’unió festiu de participació popular. El 25 mirat des d’un altre punt de vista, també simbolitza les notes musicals que es- guiten tota la processó amb tots els colors musicals que aporta la banda. En realitat eixa laboriosa tasca d’ajuntar totes estes idees sobre un disseny de base dibuixística i pictòrica crec que pot repre- sentar una part amable de la festa.  
 12. 12. EN COMPLIMENT DE LA NOVA NORMATIVA QUE REGULA L’ÚS D’ARTIFICIS DE PIROTÈCNIA S’HAN INTRODUÏT VARIACIONS EN EL RECORREGUT, LA UBICACIÓ DELS FOCS I LES QUANTITATS DE PÓLVORA A UTILITZAR DURANT LA PASSEJÀ.

×