Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Les riuades del segle XX

743 views

Published on

Published in: Technology, Education
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

Les riuades del segle XX

  1. 1. Carretera tallada a la Vallferrera (Borda Felip entre Araós i Ainet, 10 de novembre de 1982) Els nens i nenes de Cicle Superior del CEIP Àngel Serafí Casanovas de Sort hem visitat l’Exposició sobre les Riuades a la nostra comarca que van passar en el 1907,en el 1937 i en el 1982.
  2. 2. En aquests dos mapes de les edificacions afectades, les edificacions enderrocades i de la zona inundada dels anys 1907 i 1982 apreciem molta zona inundada en els dos anys. També apreciem que en el 1907 va inundar tota la part dreta de la carretera i en canvi a la riuada del 1982 està inundada la part esquerra. Després de la riuada de 1907 es van efectuar unes modificacions del curs del riu i això fa què a l’any 1982 es va inundar la part esquerra . Riuada 1907 Riuada 1982
  3. 3. Àudiovisuals:   En el DVD que hem vist surten imatges de les riuades a l’any 1982 i les imatges que ens han impressionat més han estat en la que als dos costats del riu hi havia restes d’un pont però al mig no hi havia res. Tot s’ho havia endut la corrent del riu. També ens ha impressionat molt l'afectació a l’escola de piragüisme i les Salines de Gerri de la Sal   No ha estat gens fàcil reconèixer aquests llocs.   Els tres senyors que entrevisten expliquen els seus records de la riuada de 1937 i els records ens han impactat molt, sobretot el testimoni de Llavorsí i el d’Esterri d’Àneu ja que expliquen el que van haver de fer perquè no passes l’aigua. Alins   Esterri d’Àneu Llavorsí    
  4. 4. Riuades Foto actual:
  5. 5. C Com actuar:   vermell no s’ha de fer mai Bl blau és el què hem de fer            Presteu molta atenció a les prediccions meteorològiques i a l’estat de carreteres.            En una situació d’emergència, si necessiteu ajut truqueu al 112.             Baixar als soterranis mentre hi ha l’aiguat per què a mesura que entri l’aigua la puguem anar traient.         Tingueu elements d’utilitat a mà, com un transistor, una llanterna, medicaments indispensables, roba d’abric i la documentació personal.            No travesseu un riu, una riera o una zona inundada ni a peu ni amb el cotxe.            Si casa nostra està a l’altre costat del riu, passar sigui com sigui, encara que això impliqui un perill.            El millor per no tenir por, és passar l’estona mirant la TV o jugant amb la consola.            Allunyeu-vos dels barrancs i de les zones que es poden inundar i no hi estacioneu els vehicles.            Desconnecteu l’interruptor general de l’electricitat si podem.    

×