Trabajo sociales alex gaviria

1,164 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
1,164
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
496
Actions
Shares
0
Downloads
1
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Trabajo sociales alex gaviria

  1. 1.  En aquest cas el liberalisme entén que l’estat ha de ser constitucional per assolir aquest objectiu. El liberalisme és hereu de la tradició republicana. Tots el ciutadans han de ser iguals davant la llei i han de tenir garantida la possibilitat de defensar-se contra qualsevol abús de poder. Per evitar els abusos de poder, es va posar en practica: El constitucionalisme. La separació de poders. La participació ciutadana en el funcionament de cada un d’aquests poders. D’aquesta manera, l’estat liberal de dret va donar pas a l’estat liberal i democràtic de dret.
  2. 2.  Hi ha països on el poder l’ha exercit o l’exerceix una sola persona o un grup privilegiat, que decideix segons els seus interessos. Això és el que passa en els casos següents: LA monarquia absoluta és aquella en què el rei concentra tot el poder o elegeix directament les persones que han d’exercir aquestes funcions en nom d’ell. La dictadura és un règim en el qual una persona, amb el suport d’un partit polític, d’un grup ètic o de l’exèrcit.
  3. 3.  Teocràcia és una forma de govern que estableix que l‘autoritat per governar, dirigir i decidir, no pertany al poble com en el cas de la democràcia sinó que pertany a Déu.
  4. 4.  Conjunt de lleis que regulen el funcionament d’un estat a través del respecte y compliments d’aquestes. Vol millorar la calidad de vida de la població a través de l’equilibri i la protecció social per aconseguir una justa distribució de la riquesa.
  5. 5.  És el que sorgeix com a resultat de la Revolució Liberal en substitució de la Monarquia absoluta pròpia de lAntic Règim. És el sistema polític propi del començament de lEdat Contemporània en la nova formació econòmic social que pot denominar Nou Règim o Règim Liberal. La seva durada en el temps pot entendre com contínua fins a lactualitat o limitar fins al període dentreguerres, en què entra clarament en crisi.

×