Presentació socials micaela martene

1,312 views

Published on

 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Presentació socials micaela martene

 1. 1. Estats democràtics, no democràtics. Ciències socials i geografia Micaela Martene 3rA
 2. 2. ÍNDEX 1.-Estat democràtic. 1.1.-Estats liberals. 1.2.-Estats socials. 1.4.-Estats centralistes. 1.5.-Estats descentralistes. 2.-Estats no democràtics. 2.1.-La monarquia absoluta 2.2.-La dictadura. 3.-Bibliografia.
 3. 3. 1.-Estat democràtic Un estat es democràtic quan els cuitadans i les cuitadanes participen en les tasques de govern. La democràcia és directa quan els cuitadans, reunits en assamblea o per mitjà d'un referèndum, prenen decisions. Els cuitadans designen per mitjà d'eleccions els qui exerciran la sobirania en el seu nom. Les persones elegides formen el parlament, que elabora i aprova les lleis i elegeix el president del govern. Presenten diferentes modalitats: estas lliberals, socials, centralistes o descentralistes.
 4. 4. 1.1.-Estats liberals. Un estat liberal procura no inferir en l'economia de les empreses ni en les relacions socials. Considera que l'economia ha de funcionar segons les pròpies regles. Creu que l'oferta i la demanda regularan els pres i les condicions laborals, i que això crearà riquesa i treball per a tothom.
 5. 5. 1.2.-Estats socials. Un estat social defensa la necessitat d'intervenir en diversos àmbits econòmics i socials. Amb aquesta finalitat, posa en marxa una sèrie d'instruments com pensions, sous base, sanitat pública, ensenyament obligatori..que pretenen conseguir la igualtat més gran possible entre tots els ciutadans i cuitadanes.
 6. 6. 1.3.-Estats centralistes. Un estat exerceix el poder d'una manera centralitzada quan les decisions que afecten les regions o els territoris que integren l'Estat, les pren el Govern central. Aquest és el cas dels països com França i Polònia.
 7. 7. 1.4.-Estats descentralistes. Un estat exerceix el poder de manera descentralitzada, quan el comparteix amb els diferents territoris que l'integren, als quals delega competències. Alemanya, és un exemple d'Estar descentralitzat.
 8. 8. 2.-Estats no democràtics. Assolir la democràcia ha estat una tasca llarga i difícil i ha suposat un gran nombre de conflictes polítics i socials. Tant en el passat com en l'actualitat, a diversos països el poder l'ha exercit o l'exerceix una sola persona o un grup, que decideix segons el seus interesos. Dins els estats no democràtics hi ha la monarquia absoluta i la dictadura.
 9. 9. 2.1.-La monarquia absoluta. La monarqui absoluta és aquella en què el rei concentra tot el poder o elegeix directament les persones que han d'exercir aquestes funcions en nom d'ell. Aquest monarques afirmen que actuen en nom de Déu. Com per exemple l'Aràbia Saudita.
 10. 10. 2.2.-La dictadura. La dictadura és un regim en el qual una persona, amb el suport d'un partit polític, d'un grup ètnic o de l'exèrcit, governa amb un poder absolut. Les dictadures han sovintejat als països de l'Amèrica Llatina i, actualment, n'hi ha a molts de països africans i asiàtics.
 11. 11. 3.-Bibliografia. Per fer aquesta presentació he cercat la informació a: -Llibre de ciències socials i geogracia de 3rEso. -Bloc d'aula: http://geo3r.blogspot.com -www.google.es -www.wikipedia.org

×