Presentació medi tema 5

654 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
654
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
197
Actions
Shares
0
Downloads
1
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Presentació medi tema 5

 1. 1. El Sistema Solar  Quan miram al cel a la nit hi veim milers d astres . Quasi tots són estrelles però juntament amb la Terra, formen part del sistema solar.
 2. 2. El Sistema solar El Sistema solar està format pel Sol i tots els astres que giren al seu voltant. Aquests astres són els planetes nans i els cosos petits del sistema solar.
 3. 3. ELS PLANETES Els planetes són astres grans esfèrics que giren al voltant del Sol. Hi ha dos tipus de planetes: Planetes interiors. Són els més pròxims al Sol. Planetes exteriors: Estan més lluny del Sol.
 4. 4. PLANETES INTERIORS Planetes interiors: Són els més pròxim al Sol. Presenten una superfície rocosa, com la que té la Terra.
 5. 5. PLANETES EXTERIORS Estan més lluny del Sol. Són més grans que els iteriors i són de naturalesa gasosa, és a dir, no tenen una superfície sòlida, com la dels interiors.
 6. 6. ELS PLANETES NANS  Els planetes nans són cossos esfèrics que giren entorn del Sol.
 7. 7. ELS PANETES NANS  Encara que són de dimensions més reduïdes que els planetes.  El més conegut és Plutó.
 8. 8. ELS PLANETES NANS  PLUTÓ  Plutó es un planeta nan. Fins el 2006 es considerava un planeta.  Era el novè planeta del Sistema Solar.
 9. 9. ELS PLANETES NANS  PLUTÓ  Es el més petit i el més llunyà del Sol.  Va ser descobert el 18 de febrer de 1930 per Clyde William Tombaugh.
 10. 10. Cossos petits del sistema solar En aquest grupsinclouen desenes de milers dasteroidesi cometes.
 11. 11. Asteroides  Els asteroides. Es troben sobretot en dues regions : el  cinturó dasteroides. I el cinturó de Kuiper més enlla dNeptú.
 12. 12. cometes Són astres gelats que giren al voltant del Sol amb una òrbita el·líptica molt allargada. Exemple El cometa Halley que sacosta cada 76 anys
 13. 13. LUNIVERS Lunivers està format per la Terra i tot el que veim al firmament, juntament amb molts de cossos més que no veim. La Terra i el sistema solar són com una volva de pols a lunivers.
 14. 14. LES ESTRELLES Les estrelles són esferes enormes de gas a l interior de les quals es produeix gran quantitat denergia que semet en forma de llum i de calor.
 15. 15. EL COLOR Pot ser blau ,blanc ,groc ,taronja o vermell i depèn de la temperatura de lestrella. El Sol és groc.
 16. 16. LA MIDA  Hi ha grans diferències de grandària entreunes estrelles i unes altres.El Sol, per exemple , és una estrella mitjana.
 17. 17. La lluminositatÉs la quantitat denergia que emet una estrella.
 18. 18. La brillantor És la llum que sen rep des de la Terra.Depèn de la lluminositat de lestrella , peròtambé de la distancia de la Terra. El Sol és lastre més brillant del firmament.
 19. 19. LES CONSTEL-LACIONS
 20. 20. QUÈ ÉS UNA CONSTEL-LACIÓ?  Una constel-lació és un grup destrelles que es veuen pròximes a una regió del cel. Des de lantiguItat, se cercaven formes i figures mitològiques unint amb línies les estrelles pròximes.
 21. 21. IMATGES DE CONSTEL-LACIONS
 22. 22. LES GALÀXIESLes galàxies sónagrupacions de milerso milionsdestrelles, ajuntamentamb fragments de roca .i gas. Segons la formaque presenten, podenser el·líptiques, espiralsi irregulars.
 23. 23. El sistema solar es troba a una galàxia espiral anomenada Via Làctia. Nosaltres Làctia ens trobam en un dels braços d´aquesta galàxia, bastant lluny del centre. Quasi totsels cossos que veim a la nit, quan miram elfirmament, són estrelles que pertanyen a la nostra galàxia. La majoria de les altresgalàxies, que són molts de milions, estroben molt allunyades de nosaltres i no es poden observar a simple vista. Per fer-ho s´han d ´utilizar telescopis.
 24. 24. ELS PRIMERS SATÈL·LITS ARTIFICIALS Cap a lany 1950, els Estats Units i lantiga Unió Soviètica es varen proposar emprendre lexploració de lespai.
 25. 25. Els satèl·lits artificials són naus quegiren en una òrbita entorn de la Terra. Per dur els satèl·lits sutilitza coets, que eleven el satèl·lits fins a lòrbita desitjada.
 26. 26. El primer satèl·lit artificial que es va posar en òrbita va ser lSputnik I, llançat per la Unió Soviètica el 1957.
 27. 27. ELS VOLS TRIPULATS La primera persona que va sortir a lespai i contemplà el nostra planeta des de lexterior fou lastronauta soviètic Jurij Gagarin, el 1961.
 28. 28. La conquista de la Lluna
 29. 29. Astronautes El 20 de juliol de 1969 en Neil Armstrong perprimera vegada va anar a la lluna amb dos Astronautes Edwin Aldrin i MichaelCollins, a bord de lanau Apollo 11.
 30. 30. Missions En aquesta missió els astronautes varen fer diversos experiments i prengueren mostres de roques lunars. En total, 12 astronautes varen caminar damunt la Lluna fins a 1972.
 31. 31. Quan començà lexploració Lexploració espacial començà cap a 1950.
 32. 32. Lespai Els humans hem anat diverses vegades a lespai. Quasi totes vegades hem anat a Mart.
 33. 33. Els satèl·lits artificials. Els satèl·lits artificials tenen la funció de la meteorologia, la televisió i pel telèfon mòbil. Va ser un dels millors invents del 2.000 fin avui en dia. FI

×