Design Portfolio

6,785 views

Published on

Published in: Design, Business, Technology
1 Comment
2 Likes
Statistics
Notes
  • This is excellent! I really enjoyed the structure utilizing the Fubonacci series as a way to segment the interior and exterior spaces along with the K-State Welcome Center under West Stadium (aka Old Stadium). You did an excellent job. Very creative! I also enjoyed the LG design.I thought that was creative. I enjoyed this presentation.
       Reply 
    Are you sure you want to  Yes  No
    Your message goes here
No Downloads
Views
Total views
6,785
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
7
Actions
Shares
0
Downloads
171
Comments
1
Likes
2
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Design Portfolio

  1. 1. ALYSSA DELLDesign Portfolio
  2. 2. Model P = primary S = secondary T = tertiary Six View Orthographic Organizational Concept Each face is divided into sections based on the heirarchy of space created by the construct. Each section has two cavities that form golden rectangles. Every side has 7 solid spaces.THE CUBE Construct Oblique A Construct Oblique B Cube Oblique 1 Cube Oblique 2 Studio 1, Year 1 Objective: Design a 3-plane construct within cube form that responds to the principals of the Fibonacci series and golden rectangle. Method: Hand drafted with graphite on vellum. Model was made from foamcore and basswood.
  3. 3. Site Plan Model Process Sketch Lake View Perspective 1st Floor Plan 2nd Floor PlanTHE LAKE HOUSE 2nd Floor Plan Studio 2, Year 1 Client: Middle-aged female poet. Objective: Design an modern, modest, and inspiring weekend retreat. The project was inspired by Richard Myer and the Fibonacci series was used to segment the interior and exterior space. Method: Hand drafted with pen on mylar. Various model-building supplies were utilized.
  4. 4. Render 1 Image 1 Render 2 Image 2 Render 3 Image 3 Render 4 Image 4RENDERING Studio 3, Year 2 Objective: Develop rendering techniques. Method: Images were traced with pen on mylar and then copied onto borden riley paper. Makers, pastels, and colored pencils were used for rendering.
  5. 5. THE DETAILS Location: Rick’s newly acquired spaces is located on the 5th floor in a multi- story Art Deco building in the Garment District. Design Inspiration: The client requested that his Richard Meier chaise lounge be a key feature. The chaise’s harmonious use of hard lines and curves is reflected in the design of the handrail and metal detailing above the dining room. Meier’s simple and clean design aesthetic was taken into consideration when designing this space. A vibrant color scheme was used to emulate Rick’s rich Persian heritage.NEW YORK LOFT 1st Floor Plan 2nd Floor Plan Studio 4, Year 2 Client: Rick Larson is a single, 40 year old professional, who is the Creative Director for a New York Advertising company. Objective: Design an efficient loft that will reflect Rick’s professional lifestyle and creative nature. Method: manual drafting, hand rendering with pastel, colored pencil and markers.
  6. 6. THE DETAILSLocation:Allegheny Pediatrics is situated on thebanks of the Allegheny and Monoga-hela rivers in downtown PittsburghPennsylvania.Design Inspiration: The name, as well as the curvilinearmotif originates from its location. Thefluidity of this motif promotes healingand relaxation through youthful expres-sion of color and form. Color theorysuggests cool colors are soothing,calming, and restorative. For this reasonteal, blue, and violet are an essentialpart to the color scheme.Additional Information:Numerous studies have concluded thatnature is indeed nurturing. It has thepower to heal, inspire, and shelter;therefore many eco-friendly productswere used in the design of this clinic.PEDIATRIC CLINIC Floor Plan Perspective from Youth Waiting Area Studio 4, Year 2 Client: Two pediatricians who recently formed a partnership. Objective: Design a community oriented facility with a relaxing atmosphere that can complete a range of pediatric care. Method: Drafted in CAD except the perspective. Hand rendered with pastels, colored pencils, and markers.
  7. 7. Custom Exam Cab. EL. Furniture and Upholstery Selection Nurse’s Station Oblique Reception ElevationPEDIATRIC CLINIC Studio 4, Year 2 Client: Two pediatricians who recently formed a partnership. Objective: Design a community oriented facility with a relaxing atmosphere that can complete a range of pediatric care. Method: Drafted in CAD except the perspective. Hand rendered with pastels, colored pencils, and markers.
  8. 8. Perspective Anthropometric Analysis Floor PlanEFFICENCY APT. CHARETTE Materials Studio 5, Year 3 Client: Middle-aged professional woman living in Washington, D.C. Objective: Design an efficient apartment in a limited amount of time within a given space . Method: Drafted and rendered by hand on vellum.
  9. 9. Mr. Burrack:“MaryBeth and I want to commend your class on theprofessionalism that they demonstrate and the quality oftheir efforts. This has already been and experience fromwhich we have learned much about interior design.” Additional Storage Elevation Exterior Image Entrance Elevation Bar ElevationBURRACK REMODEL Floor Plan Floor Plan Studio 5, Year 3 Client: Mr. & Mrs. Burrack Objective: Redesign the kitchen and living spaces to promote functionality. Method: Drafted in CAD. Rendered by hand.
  10. 10. THE DETAILS Location: Harford Staterooms is located in Man- hattan Kansas in historic downtown on the corner of 3rd street and Poyntz. Design Inspiration: The design is a comprehensive image of Manhattan and its characteristics which is intended to reunite the city with its heritage. Local environmental elements were the greatest inspiration for color scheme, material selection, Organizational Concept spatial organization, and overall charac- ter of the space. Additional Information: Main Entrance View A complete set of construction docu- ments, construction manual, and F.F.&E. specification manual were required for this project. Market analysis, code analysis, brand development, historical precedent research about the city, and program development were completed. Process WorkHARTFORD STATEROOMS Lobby View Studio 5 & 6 , Year 3 Client: Lettuce Entertain You Objective: Design a prototype boutique hotel, restaurant, deli, and night club that assists in the revitalization of downtown Manhattan Kansas. Method: Drafted in CAD and Revit. 3D views blocked out in Revit and rendered by hand. Digital presentation, construction documents, construction manual, and FF&E package are avaliable.
  11. 11. East Building Section 2nd Floor Plan Veneer Wall Detail Deli Elevation Custom Booth Detail Typ. Hostess Stand DetailHARTFORD STATEROOMS 1st Floor Plan Studio 5 & 6 , Year 3 Client: Lettuce Entertain You Objective: Design a prototype boutique hotel, restaurant, deli, and night club that assists in the revitalization of downtown Manhattan Kansas. Method: Drafted in CAD and Revit. 3D views blocked out in Revit and rendered by hand. Digital presentation, construction documents, construction manual, and FF&E package are avaliable.
  12. 12. THE DETAILS Location: The Cotton Challenge Fashion Show was held in the Union Ballroom at Kansas State University, Manhattan Kansas. Design Inspiration: The set design was inspired by the simplistic and versatile nature of cotton. The logo is used at the focal point of the rear panel to extenuate the significance Fashion Show Set http://www.he.k-state.edu/news/2011/12/06/student-designers-take-home- cash-internship-prizes-in-cotton-challenge/ Elevation of the textile. The two forward panels are made of stretched cotton and backlit. Concept boards are projected onto the right-hand wall. Additional Information: Apparel and Textile students used the fashion show as competition for schol- arships, cash prizes, and internship opportunities. The event was sponsored by the Kansas Cotton Association in and the Plains Cotton Cooperative (PCCA). Floor Plan PerspectiveCOTTON CHALLENGE SET DESIGN Studio 7 , Year 4 Client: Apparel and Textile Fashion Show Committee Objective: Design a set that exemplifies the qualities of cotton fabric. Method: Hand sketched and rendered.
  13. 13. THE DETAILS Location: This facility is a prototype community center for areas affected by the HIV/AIDS epidemic in South Africa. Design Inspiration: To develop a program our team analyzed the needs of children from the “Lost Generation”. Our research led to Kitchen design of the cycle of poverty graphic. It outlines the obstacles this cohort faces. Public R.R. Mech. Additional Information: Laundry We proposed a partnership between Flex Space The National Association of Childcare Conference Workers, a non-profit organization that advocates for at-risk children, and Reception Childcare Corobrik, a local manufacturer of clay brick committed to sustainable construction. The union will provide the professional services, manpower, Flex Space View and building materials necessary to Dorm 1 Dorm 3 establish an effective community center geared to strengthen the healthy Lobby 1 Dorm R.R. Lobby 2 development of South Africa. Dorm2 Mech. Main Entrance View Dorm 4 Floor PlanIDEC COMPETITION Studio 7 , Year 4 Client: The “Lost Generation” Objective: Explore their various needs such as safe housing, education,and access to healthcare or community support . Develop a design response located in South Africa that represents the clutter and heritage in a two week span. Method: Drafted in and rendered in Revit. Graphics done in Photoshop. Digital boards available. All dimensions are in metric scale.
  14. 14. Site Plan Air Circulation Diagram Laundry Room Lobby/ReceptionIDEC COMPETITION Childcare Kitchen Studio 7 , Year 4 Client: The “Lost Generation” Objective: Explore their various needs such as safe housing, education,and access to healthcare or community support . Develop a design response located in South Africa that represents the clutter and heritage in a two week span. Method: Drafted in and rendered in Revit. Graphics done in Photoshop. Digital boards available. All dimensions are in metric scale.
  15. 15. THE DETAILS Location: The LG kiosk is located in Millennium Plaza at Coex Mall in Seoul Korea. The plaza serves as a main entrance to Samsung subway station (line No. 2) as well as Coex. Design Inspiration: The kiosk seeks to be a physical repre- sentation of LG’s goals and values by preserving the integrity of the logo and brand identity. The kiosk features LG’s new 3D phone Optimus which serves as the inspiration for the façade. 3D View 1 Additional Information: The kiosk is designed to be decon- structed for transportation through a Daytime View Millennium Plaza standard set of double doors. It utilizes solar power. An anthropometric analysis was conducted to ensure that the kiosk is accessible to a wide range of users. Correspondence with Korean architec- ture and interior design students allowed us to better understand the clientèle and site.LG KIOSK Floor Plan 3D View 2 Studio 7, Year 4 Client: LG (for educational purposes only) Objective: Design an interactive installation for services and sales. Method: Drafted in CAD. Rendered in photoshop. 3D views designed with 3ds Max. All dimensions are in metric scale. Digital presentation available.
  16. 16. Process Sketches Rear Elevation Study Model Front ElevationLG KIOSK Anthropometric Analysis Studio 7, Year 4 Client: LG (for educational purposes only) Objective: Design an interactive installation for services and sales. Method: Drafted in CAD. Rendered in photoshop. 3D views designed with 3ds Max. All dimensions are in metric scale. Digital presentation available.
  17. 17. THE DETAILS Location: The Riley county Animal Rescue Center, Pawsitivity is located in Manhattan Kansas. Design Inspiration: The namesake and nature of Pawsitivity derives from the playful and cheerful disposition of animals. The utilization of primary color and abstract shapes throughout the facility creates a posi- tive and energetic atmosphere. Additional Information: Reception View Waiting Area View The Center assists the community by providing adoption, surrender, veteri- Dog nary, and training services. It strives to Men’s R.R. Storage Visit be economically, socially, and environ- Dog Apts. mentally responsible by implementing Women’s R.R. Cat Dog sustainable polices, practices, and Colony Visit products. S.M. Cat Visit Cat Visit Adoption Cat Retail Lobby Colony Storage Retail Admissions Concept Development Floor PlanANIMAL RESCUE CENTER Studio 7, Year 4 Objective: Design the adoption and public space in a multipurpose animal shelter. Method: Drafted revit. Rendered in photoshop and Revit. Digital presentation and boards avaliable.
  18. 18. Dog Apartments View Lobby View Adoptions Entrance View Cat and Small Mammal ViewANIMAL RESCUE CENTER Process Work Studio 7, Year 4 Objective: Design the adoption and public space in a multipurpose animal shelter. Method: Drafted revit. Rendered in photoshop and Revit. Digital presentation and boards avaliable.
  19. 19. THE DETAILS Location: Kedzie Hall is home to the mass com- munication and journalism department at Kansas State University. Design Inspiration: The environment within the building was very cold, chaotic, and cluttered. Our team’s mission was to conquer the chaos by providing visual order in a innovative, attractive, and budget Lobby View conscious way. Additional Information: The original interior design did not West Entrance View reflect the department’s identify or foster intrigue and creativity. Installa- tions were designed to provide readily accessible media, display student work, announce current events, recognize donors, and reflect on the history of Kedzie Hall. An in depth problem and 2nd Floor Plan solution analysis was conducted prior to design development. A budget spread- sheet was also completed. Process SolutionsKEDZIE HALL RENOVATION 1st Floor Plan Studio 8 , Year 4 Client: Kedzie Hall Staff Objective: Redesign the interior and west entrance to meet the needs of faculty, students, and other guests. Method: Drafted by hand, in CAD, and Revit. Rendered in Revit and Photoshop. Digital presentation available.
  20. 20. Kedzie Crossing Floor Plan Kedzie Crossing Entry View Kedzie Crossing Feature Wall View Custom Bench Detail Custom Display Detail 2nd Floor Hallway East ElevationKEDZIE HALL RENOVATION 2nd Floor Hallway View Studio 8 , Year 4 Client: Kedzie Hall Staff Objective: Redesign the interior and west entrance to meet the needs of falculty, students, and other guests. Method: Drafted by hand, in CAD, and Revit. Rendered in Revit and Photoshop. Digital presentation avaliable.
  21. 21. THE DETAILS 1st Floor PlanLocation:The K-State Welcome Center is locatedin the southern portion of the EastMemorial Stadium. The stadium isadjacent to the Alumni Center on theKansas State University Campus inManhattan Kansas.Design Inspiration: The organizational concept of thisspace is similar to the interactive natureof a museum. The space evokes curios-ity and a sense of discovery. The coreidea is centered on a student’s journey Reception Viewthrough college, personalized anddynamic.Additional Information:This design was completed at theschematic level, however, the project 2nd Floor Planwas bid out to local architects. East Memorial Stadium Interactive View 1K-STATE WELCOME CENTER Studio 8 , Year 4 Client: Pat Bosco Dean of Student Life at Kansas State University Objective: Design an attractive and technologically innovative space to draw in perspective students. Method: Drafted in Revit. Rendered in Revit and Photoshop. Digital presentation file available.
  22. 22. THE DETAILS 1st Floor PlanLocation:The K-State Welcome Center is locatedin the southern portion of the EastMemorial Stadium. The stadium isadjacent to the Alumni Center on theKansas State University Campus inManhattan Kansas.Design Inspiration: The organizational concept of thisspace is similar to the interactive natureof a museum. The space evokes curios-ity and a sense of discovery. The coreidea is centered on a student’s journey Reception Viewthrough college, personalized anddynamic.Additional Information:This design was completed at theschematic level, however, the project 2nd Floor Planwas bid out to local architects. East Memorial Stadium Interactive View 1K-STATE WELCOME CENTER Studio 8 , Year 4 Client: Pat Bosco Dean of Student Life at Kansas State University Objective: Design an attractive and technologically innovative space to draw in perspective students. Method: Drafted in Revit. Rendered in Revit and Photoshop. Digital presentation file available.
  23. 23. 1st Floor Plan 2nd Floor Lounge View Interactive View 2 Curtain Wall ViewK-STATE WELCOME CENTER Studio 8 , Year 4 Client: Pat Bosco Dean of Student Life at Kansas State University Objective: Design an attractive and technologically innovative space to draw in perspective students. Method: Drafted in Revit. Rendered in Revit and Photoshop. Digital presentation file available.
  24. 24. THE DETAILS Location: The K-State Career & Employment 1st Floor Plan Services is located in the northern portion of the East Memorial Stadium. The stadium is adjacent to the Alumni Center on the Kansas State University Campus in Manhattan Kansas. Design Inspiration: The character concept of this space is attributed to the playfulness of spring. The design uses materials, color palatte, and architectural forms to abstract the Reception View natural environment. Spring is often Reception View thought of as a time of growth and abundance. C.E.S. acts as a liaison between employers and students, and as such assists students in their profes- sional “growth”. Additional Information: A tour of the current C.E.S. space as well as client meetings were conducted. This design was completed at the schematic 2nd Floor Plan Color Plan level, however, the project was bid out Storage Breakroom to local architects. Restroom Mech./El. Breakroom Advising Mailroom Director Data/Telcom. Workstations Manager Reception EmployeeK-STATE C.E.S. Waiting Relations East Building Section Interview Studio 8 , Year 4 Client: Kansas State University Career and Employment Services Objective: Design a corporate office space within a higher education setting. Method: Drafted in Revit. Rendered in Revit and Photoshop. Digital presentation file available.
  25. 25. Reception View Workstation View - North South Section Angled Offices View 2nd Floor View South Section SketchK-STATE C.E.S. Studio 8 , Year 4 Client: Kansas State University Career and Employment Services Objective: Design a corporate office space within a higher education setting. Method: Drafted in Revit. Rendered in Revit and Photoshop. Digital presentation file available.
  26. 26. PHOTOGRAPHY Artistic Interest: Images shown represent an alternative expression of design principals and my creative capablilites.

×