Successfully reported this slideshow.

Irlanda

727 views

Published on

Treball d'Irlanda

 • Be the first to comment

Irlanda

 1. 1. ClàudiaCasadevall Coll 6èC
 2. 2. Països veins: Regne Unit Irlanda és una illa !!!
 3. 3.  La Capitàl de l’Estat és : Dublín Les llengües oficials: L’Irlandès i l’Anglès Superficie: 84.421 km² dels quals el 83% corresponen a la República (70.280 km²) i la resta a Irlanda del Nord. Població: 4.481.430
 4. 4.  Bandera: Escut: Sistema polític: Irlanda és una república amb un sistema parlamentari de govern. El President d’Irlanda nés el cap d’estat.
 5. 5.  Rius: El riu més important és el Shannon, que recorre 259 Km. També en trobem daltres: Liffey (Dublin), Lagan (Belfast), Foyle (Derry), Suir (Waterford), Lee (Cork) i Corrib (Lough). Muntanyes: La muntanya més alta és el Carrantouhill (1.041m) , a Kerry. Les formacions muntanyoses més importants les trobem a la costa (Kerry, Connemara i Donnegal), amb excepció a lEst de les Wicklow Mountains.
 6. 6. RIU SHANNON
 7. 7.  Templat oceànic, dhiverns molt freds i estius no gaire calorosos. Tot i així, el temps és completament imprevisible, i canvia amb molta rapidesa.
 8. 8. Ciutats
 9. 9. Wicklow
 10. 10. Literatura: Dins la literatura de l’illa d’Irlanda, segurament l’element més famós és el Llibre de Kells. També conegut com el Gran Evangelari de Santa Columba.
 11. 11.  La festa nacional és al 17 de març, en honor al patró d’Irlanda: sant Patrici. Que va portar al cristianisme a l’illa, sovint es fa servir la matafora de l’expulsió de le serps de l’illa per part del sant per parlar de l’expulsió dels pagans. L’arpa, que apareix a l’escut de la província de Leinster i el trèvol de 4 fulles.
 12. 12.  El exemple més típic de plats de la cuina irlandesa son l’Irish stew, i també el balcó amb col. EL Bocty és un altre plat tradicional. A Dublín que també es molt popular. A l’esmorzarirlandès es menjar carn de porc . Una de les begudes més associades amn Irlanda és la Guinness qu sol servir al pubs, també es popular el L’Irish stew
 13. 13.  A Irlanda es cuida molt la música tradicional irlandesa, però apart destaquen figures musicals de finals del del segle 20. EX: Shane MacGowan http://www.youtube.com/watch?v=3Ln9QnLaWrY&fe ature=fvst http://www.youtube.com/watch?v=Loq95zsixBk

×