Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
hongriaÉs troba situatal centre d’Europa elspaïsos vainssonRomamia,Austria,Eslovaquia iVugoslavia
Budapest esla capital dehongria
LLENGUES  A Hongria es parla hongarès que és la  llengua oficial .
SUPERFICIE  La superfície és de 93.030 km2.
POBLACIÓ  A Hongria i viuen poc més de deu  millons
Desde 1989 Hongria es una democràciaconstitucional parlamentaria.el parlament húngar es unicameral icada quatre anys es ce...
Hongria es pot dividir en tres zones principals: el nord muntanyós (amb turons i muntanyes baixes prop de la frontera eslo...
  Compta amb tres grans rius, el Danubi i  els seus afluents Tisza i Dráva, a més a  més de llacs de diversa  cons...
  El clima húngar és de tipos continental.  Allunyat de l’ Atlàntic, de on procedeixn  els vents dominants, les maça...
  El Museu de les Bellas Arts de  Budapest está registrat entre els  museus més importants de  Europa.
  La cuina hongaresa és rica en aromes i  sabors picantes, el plat més conegut  daquesta cuina és el gulash que reun...
 Els húngars primer posen els cognoms i después els noms. En la majoría dels casos nomes fan servir un cognom sempre h...
  A Hungría les dues principals  manufactures de porcelana son  Herend y Zsolnay. Herend te fama de  produir la po...
Hongria
Hongria
Hongria
Hongria
Hongria
Hongria
Hongria
Hongria
Hongria
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Hongria

342 views

Published on

 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Hongria

 1. 1. hongriaÉs troba situatal centre d’Europa elspaïsos vainssonRomamia,Austria,Eslovaquia iVugoslavia
 2. 2. Budapest esla capital dehongria
 3. 3. LLENGUES A Hongria es parla hongarès que és la llengua oficial .
 4. 4. SUPERFICIE La superfície és de 93.030 km2.
 5. 5. POBLACIÓ A Hongria i viuen poc més de deu millons
 6. 6. Desde 1989 Hongria es una democràciaconstitucional parlamentaria.el parlament húngar es unicameral icada quatre anys es celebran eleccions.
 7. 7. Hongria es pot dividir en tres zones principals: el nord muntanyós (amb turons i muntanyes baixes prop de la frontera eslovena, la més elevada de les quals és el Kékes, amb 1.014 m.
 8. 8.  Compta amb tres grans rius, el Danubi i els seus afluents Tisza i Dráva, a més a més de llacs de diversa consideració, com el ja esmentat Balaton i el Fertő o Neusiedler, a la frontera amb Àustria.
 9. 9.  El clima húngar és de tipos continental. Allunyat de l’ Atlàntic, de on procedeixn els vents dominants, les maças d’ aire continental marítim han perdut casi tota la humitat.
 10. 10.  El Museu de les Bellas Arts de Budapest está registrat entre els museus més importants de Europa.
 11. 11.  La cuina hongaresa és rica en aromes i sabors picantes, el plat més conegut daquesta cuina és el gulash que reuneix els sabors típics daquesta cuina barrejats amb el seu popular pimentón.
 12. 12.  Els húngars primer posen els cognoms i después els noms. En la majoría dels casos nomes fan servir un cognom sempre heredad exclusivament del pare. Moltes dones adoptan al casarse el nom complert del seu marit. Al trobarse els húngars es fan un petó primer per el costat esquerda i después per el dred de la cara. La confusió de aquesta regla pot provocar situacions divertides.
 13. 13.  A Hungría les dues principals manufactures de porcelana son Herend y Zsolnay. Herend te fama de produir la porcelana más fina, mentres que les brillants rajoles de Zsolnay e veuen en molts edificis de la ciutat.

×