Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

La Il.lustració

1,424 views

Published on

Presentació dels alumnes per a l' exposició oral. Característiques. Pensadors

Published in: Education, News & Politics
 • Be the first to comment

La Il.lustració

 1. 1. LES REVOLUCIONS LIBERALS-BURGESES Lara Guerrero – Alicia Cervera – Isis Cervera
 2. 2. Index  Concepte  Segle de les llums  Enciclopèdia  Les idees fonamentals.  Els filòsofs il.lustrats
 3. 3. Segle de les Es difonen Concepte noves idees al Llums segle XVIII Moviment intel.lectual basat Filòsofs il.lustrats en la raò LA IL·LUSTRACIÓ •Montesquieu •Voltaire L’enciclopèdia •Rousseau Idees • Racionalisme Recopilació dels fonamentals •Cerca de la nous conéixements felicidad obtesos per la raó. •L’optimisme •El laicisme
 4. 4. Concepte La il·lustració és un corrent filosòfic, polític i social, que apareix a França, al Regne Unit i a Alemanya i que després s'estén a d'altres parts d'Occident durant el segle XVIII, l‘ anomenat Segle de les Llums.
 5. 5. Segle de les llums  El nom d’Il·lustració fa referència a la llum perquè en aquesta època es tractaven molts assumptes que abans es consideraven misteriosos.  Els il·lustrats prenen la llum com a clarificant de la raó.
 6. 6. Enciclopèdia  Intentava ser una recopilació dels nous coneixements obtesos mitjançant la raó, a la vegada que pretenia convertir-se en un medi de difusió de les idees il·lustrades.
 7. 7. Idees fonamentals  Creença en la bondat natural de l’home: els filòsofs de la època pensaven que l’home es bo per naturalesa.
 8. 8.  Racionalisme: es dona molta importància a la raó, l’home pot comprendreu tot a traves de la seva Intel·ligència.
 9. 9.  Cerca de la felicitat: es considera que la naturalesa va crear a l’home per a que fóra feliç. Però aquesta felicitat per a que siga possible ha d’estar basada en la propietat privada, la llibertat i la igualtat. Els il·lustrats citen la igualtat de drets igualtat davant la llei.
 10. 10.  L’optimisme: els il·lustrats pensen que la naturalesa és una màquina perfecta. Creença en el progrés
 11. 11.  Laicime: Doctrina que defèn la independència de l’home i de la societat, i més particularment de l’Estat, respecte de qualsevol organització o confessió religiosa.  Els il·lustrats mai parlen de caritat sinó que utilitzen la paraula FILANTROPIA
 12. 12. Filósofs il·lustrats Montesquieu: (1689-1785) La seua obra més important és “L’espirit de les lleis”. En aquesta obra proposà una nova estructura de l’Estat, basada en un equilibri de poders. Aquesta obra és el punt de partida de la visió política de la Il·lustració. Charles Louis de Secondat, barón de Montesquieu
 13. 13. Voltaire: (1694 -1778)  A partir de la seua obra “ Le siécle de Louis XIV” (1751), es va convertir en el màxim representant de la lluita contra tota autoritat.  L’obra de Voltaire, va ser implacablement destructora dels grans principis socials de l’época, sobretot de la religió cristiana. Voltaire
 14. 14. Rousseau: (1712-1778)  Segons Rousseau, els homes naixen lliures i iguals en drets, però al llarg de la història, els diferents règims polítics han corromput als homes.  Arriba el moment en que els homes se n’adonen que per a defensar la seua llibertat deuen d’elegir algú per a que els governe, així naix l’Estat. Jean-Jacques Rousseau. Retrat de M. Quentin de La Tour
 15. 15. Conclusió  La Il·lustració va ser un moviment ideològic, no solament de caràcter filosòfic, sinó cultural en el sentit ampli, que va impregnar totes les activitats literàries, artístiques, històriques i religioses, que es va estendre i desenvolupar durant el segle XVIII, el segle de les llums.

×