La Il.lustració

1,920 views

Published on

El moviment il.lustrat. Idees i pensadors. Presentació dels alumnes per a l'exposició a classe.

Published in: Education
0 Comments
1 Like
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

No Downloads
Views
Total views
1,920
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
7
Actions
Shares
0
Downloads
22
Comments
0
Likes
1
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

La Il.lustració

 1. 1. LA IL·LUSTRACIÓ Gilda Valentina Oyono Tamara Villena Rodríguez
 2. 2. Introducció Esquema La Il·lustració Moviment Il·lustrat Idees fonamentals Filòsofs Il·lustrats Conclusió
 3. 3.  La Ilustració és un moviment intel.lectual que es va produir durant el segle XVIII i que criticava l’ Antic Règim i defensava principalment l’ús de la raó  Els seus autors més importants foren Montesquieu, Rousseau i Voltaire.
 4. 4. IL·LUSTRACIÓ segle XVIII Moviment “EL SEGLE DE FILÒSOFS Intel.lectual basat LES LLUMS” IMPORTANTS en la confiança en Corrent francesa •Voltaire l’ús de la raó, d’ inspiració •Montesquieu la llibertat i la britànica •Rousseau tolerància.
 5. 5.  Origen del moviment: Fou desenvolupat en el segle XVIII, prové de la filosofia empírica anglesa i de l’esperit científic difós per Newton. Té una inspiració britànica encara que els seus filòsofs més importants són francesos.
 6. 6.  Enciclopèdia: Compendi dels nous coneixements obtinguts per la raó que pretenia ser un mitjà per a difondre les idees il·lustrades. Es publicà en toms a partir del segle XVIII i fou un gran èxit.
 7. 7.  Racionalisme: Solament és real allò que pot ser entès per la raó. Tot el que no siga racional deu ser considerat como fals i inútil.  Búsqueda de la felicitat: basada en la propietat privada, la llibertat i la igualtat en la política i la llei.  Creença en la bondat natural de l’home: Els filòsofs de l’època creien que l’home és bo per naturalesa.
 8. 8.  Optimisme: Es pensava que la natura era com una màquina perfecta que ho feia tot bé i per tant hi ha motius per a sentir-se optimista. També es pensava que amb el pas del temps l’home s’anava perfeccionant fins arribar a la societat perfecta.  Laicisme: És una cultura al marge del cristianisme i en molts aspectes anticristiana. La Il·lustració és la primera cultura laica en la història d’ Europa. Empren la paraula filantropia en lloc de caritat per a fer referència a l’amor a l’home per l’home mateix.
 9. 9.  Voltaire (1694-1778) Defensava apassionadament la llibertat de pensament, criticava el fanatisme i la intolerància, criticava a les religions que perseguien a qui no les practicava i defensava les possibilitats de la raó.
 10. 10.  Rousseau (1712-1778) Defensava que el poder no tenia origen diví i que el poder resideix en tots i cadascun dels membres del poble. Creia en els drets naturals de l’home. Era partidari de fundar un nou sistema polític basat en la sobirania nacional.
 11. 11.  Montesquieu (1689-1755) Defensava la divisió del poder de l’estat en tres poders (legislatiu,judicial i executiu) per així evitar l’abús. La seua obra L’Espèrit de les Lleis (1748) i les seues idees van tindre una gran influència en la societat.
 12. 12. YouTube - La ILusTracIon Y La razon
 13. 13.  El propòsit de la I.llustració era difondre la importància de l’ús de la raó, la llibertat i la tolerància principalment.  Gràcies a les idees d’alguns autors d’aquest període s’eliminà la societat i el sistema polític de l’Antic Règim.

×