La globalització

1,485 views

Published on

Neus, Alberto i Albert

Published in: Technology, Business
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

La globalització

 1. 1. Problemes de la globalizació. Neus Pons Albert Delhom Alberto José Felix 1Batx –C.
 2. 2. Els problemes de la globalització Socio-culturals Mediambientals Económics Migracions Pobresa Explotació de recursos Desigualtats entre Societats els països Esgotament de multiculturals recursos Exclusió a la societat Guetos Emissió de residus Discriminació Feminització de étnica la pobresa Pèrdua de la Fracàs escolar biodiversitat
 3. 3.  És l’última fase del liberalisme que sorgeix a l’últim quart del segle XX fins l’actualitat. És un procés econòmic, social i cultural basat en un context de lliure mercat internacional, i consisteix en la unió de tots els països del món unificant el seu mercat, la seua cultura i la seua societat propiciada per al revolució tecnològica dels nostres dies. Quina imatge més impactant!
 4. 4. La pobresa és la manca de béns materials suficients per portar una vida digna. Aquesta es por definir de dues formes:  Absoluta: Afecta a les persones  Relativa: Es mesura en relació que viuen amb menys d’un euro al consum mitjà de cada pais. al dia, ingressos que resulten Això vol dir que hi ha insuficients per a cobrir les persones que poseint dos necesitats bàsiques. dolars al dia, són pobres. La india, per exemple, on la població Qualsevol indigent en un país viu amb menys d’un euro diari. amb un alt capità per habitant.
 5. 5. La globalització ocasiona diferències econòmiques entre els països. Segons açò els països es classifiquen en:  Països subdesenvolupats o  Països desenvolupats o del del sud: Són aquells que nord: Són aquells que estan tenen alts nivells de pobresa i industrialitzats i poseeixen greus problemes per una altra renta per càpita abandonar eixa situació. Que tindran? 4 anys? New York.
 6. 6. Ací tenim un mapa on, per colors, ens mostra els països organitzats segons el càpita.
 7. 7.  És un procès en el que existeix una tendència a la representació desproporcionada de les dones en les situacions de pobresa. No es trata a una dona de la mateixa forma que un home, un problema que encara persisteix. Xiquetes treballant a l’Àfrica
 8. 8.  Són aquelles persones que es troben fora del sistema de la seua societat i que no poden accedir a les oportunitats que se’ls ofereix. A hores d’ara, continuen havent exclosos. Ací tenim alguns casos.
 9. 9.  La immigració és l'entrada a un país o regió per part de persones que van néixer o són procedents d'un altre Estat o regió. La seua causa fonamental és la situació problemàtica socio-culturalment que travessen els països origen d’aquestes persones. Aquest fet, es pot relacionar també amb la pobresa.  Les migracions ocasionen les societats multiculturals.
 10. 10.  Les societats multiculturals es produeixen arrel de les migracions, ja que fa que totes les persones que venen d’altres països transmitisquen la seua cultura als natius però açò no sempre funciona ja que hi ha moltes cultures rebutjades per la societat.
 11. 11.  Un gueto és una àrea on resta confinada, de forma voluntària o involuntària, una minoria ètnica, cultural o religiosa. Originàriament, el terme s'utilitzà per a designar els barris jueus. Avui dia, però, l'ús del terme es fa extensiu a qualsevol àrea on la població que hi viu pateix alguna mena d'exclusió o marginació, especialment aquelles àrees urbanes econòmica i socialment degradades. Qui pot viure així?
 12. 12.  És la mateixa discriminació racial, la qual consistix a actuar de manera excloent contra persones de races o ètnies diferents com els negres, els indis, els blancs, els mestissos, etc. Generalment sempre ha existit la discriminació, a tal punt que molts països han hagut de legislar de manera dràstica perquè es respecten els drets de les persones i en especial d'aquelles que es consideren minories o inclús de menor capacitat mental.
 13. 13.  La relació entre fracàs escolar i immigració és molt més matisada del que tendix a pensar-se. La categoria "immigrant" agrupa a una realitat social tan heterogènia que no té valor per a l'estudi del problema educatiu. Açò se deu al fet que tan immigrant és la persona que entra irregularment en un país sense conéixer l'idioma i sense experiència amb una societat urbanitzada i de servicis com el gerent d'una multinacional que prové d'un país d'un país més desenvolupat que el país d'acollida.

×