Clubul Jurnaliștilor pentru viață, ședința 1, partea 2, Liuba Ceban

346 views

Published on

Clubul Jurnaliştilor pentru Viaţă se deschide pentru jurnaliști și lucrători media, interesați să își dezvolte abilitățile și cunoștințele, ce ar permite prezentarea informației negative, în special despre suicid, de pe poziția inteligenței emoționale.
Clubul este deschis în cadrul Campaniei Media ”Cuvintele pot fi medicamente”, care vizează spargerea tiparelor și clișeelor, cât și aportul la prevenirea suicidului în R. Moldova.

Statisticile internaționale confirmă faptul că rata suicidelor poate scădea cu până la 30%, dacă reprezentații media, relatând știrile despre suicid, urmăresc scopul de prevenire și sunt informați despre modul corect, în care pot contribui la promovarea vieții, speranței și pro-activității chiar în subiecte negative.

Ședințele Clubului vor avea loc odată în lună la Biblioteca Municipală ”Hașdeu” și vor oferi jurnaliştilor şi lucrătorilor media resurse psihologice necesare în procesul de prezentare a articolelor, reportajelor, ştirilor etc., precum şi în procesul de colectare a datelor negative, precum despre suicid.

Următoarea ședință va avea loc vineri, 15august, orele 15.00-17.00, în incinta Bibliotecii Municipale B.P.Haşdeu.

Subiectul discutat va fi ”Specificul intervievării persoanelor traumatizate ”

Ședințele Clubului sunt coordonate de către psihologii Centrului de promovare a valorii vieții ”Mirt” din cadrul AO ”Altruism”, sunt deschise pentru orice doritor din domeniul mass-media (jurnalişti, bloggeri etc.) și sunt gratuite.

Aceste activități fac parte din proiectul pentru media ”Spargerea tăcerii în jurul suicidelor”, finanțat de către Ambasada SUA în R. Moldova.

Pagina grupului dedicat Clubului Jurnaliștilor pentru viață -https://www.facebook.com/groups/jurnalismpentruviata/?ref=br_tf

Pentru contact:
Liuba Ceban, 069379000, info@mirt.md

Linia Fierbinte Antisuicid - 060806623, www.pentruviata.md

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
346
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
5
Actions
Shares
0
Downloads
0
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Clubul Jurnaliștilor pentru viață, ședința 1, partea 2, Liuba Ceban

  1. 1. Centru de promovare a valorii vie ii ”Mirt”ț Clubul Jurnali tilor pentru via ăș ț edin a 1 ”Ascultare activă”Ș ț Prezintă – Tatiana Versteac, Liuba Ceban Telefon 060806623
  2. 2. Limbajul Corpului ● Este mai controlat cu vârsta, la schimbarea statutului social ● ●
  3. 3. Adevarat-fals
  4. 4. Frica
  5. 5. Interac iunea cu persoaneleț traumatizate emo ionalț ● Nu este un comportament natural, trebuie să înve i!ț ● Familii cu tulburarea de stres posttraumatic ●
  6. 6. Cum intervievăm persoane traumatizate ● Respect i în elegereș ț ●
  7. 7. Cum intervievăm persoane traumatizate ● Respect i în elegereș ț ●

×