Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Ubuntu 10.10

888 views

Published on

 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Ubuntu 10.10

 1. 1. Prishtine, Tetor 2010 CC-BY-SA Release Party Made by: Altin Ukshini FLOSS Kosova
 2. 2. Qfarë është Ubuntu ? ● Sistem Operativ i bazuar në Linux, për laptopë, serverë, PC etj.. ● Më i perdoruri ● I lehtë në instalim, përdorim ● I shpejtë ..... ● Komplet I Lirë ( pa pagesë) dhe Open Source ( kod të hapur) ● Suporton intel x86 – AMD 64-bit ..
 3. 3. Te rejat ne Ubuntu 10.10 ● Wallpaper i Ri ● Dukje te reja ( Themes)
 4. 4. Të rejat në Ubuntu 10.10 ● Dukje të reja ( Themes) Ambiance and Radiance
 5. 5. On-line me Ubuntu Ubuntu ka Firefox – Për shpejtësi dhe siguri në web. Ju gjithashtu mund të perdorni dhe Google Chrome, Opera etj. Të vizitoni faqe si Facebook, Youtube etj.
 6. 6. Office OpenOffice.org është plotësisht kompitabil me Microsoft Office dhe I ka të gjitha për të krijuar dokumente profesionale, kalkulime dhe prezentime. OpenOffice.org është I lehtë per tu perdorur dhe është plotësisht falas.
 7. 7. Software Center Ubuntu Software Centre ju jep qasje në mijra aplikacione falas të zgjedhura me kujdes. Dhe tash ju mund të bleni aplikacione. Hulumtoni programe në kategorit si: edukim, lojra, zera dhe video, grafika, programim dhe për zyrë. Të gjitha aplikacionet shkarkohen dhe instalohen vetem me 1 Klikim.
 8. 8. Email dhe chat ● Komunikoni me Empathy. Integroni chat-in tuaj direkt nga Yahoo, Gmail, MSN, Jabber, AOL, QQ dhe shumë të tjera.Shiqim i lehtë i Email-ave etj..
 9. 9. Rjete Sociale ● Menuja e re e Ubuntu's ju mundeson tani të qaseni ne Facebook apo Twitter nga desktopi juaj. Mund të kyqeni ne shumë chat-e të ndryshme dhe të postoni gjëra nga nje dritare e vetme. Nuk ka qenë kurrë më e lehtë
 10. 10. Multimedia ● Shikoni gjithçka nga YouTube, iPlayer, dhe MSN Player ● Tani mund të bleni dhe shkarkoni muzika vetëm me 1 klikim ● Dhe konektimi i iPhone
 11. 11. Starton shpejte ● Ubuntu starton shpejtë ne qdo kompjuter. Por është super – i shpejtë në kompjuterët e rinjë. Pas pritjes, hapja e browserit bëhet vetëm ca sekonda, ndryshe nga sistemet operative tjera që të lënë të presin.
 12. 12. Të tjera ● Lojëra ● Foto Editim etj Në zemër të filozofisë së Ubuntu's është ajo që qdo kush mund të shfrytëzojë kompjuterët, çfaredo që të jenë rrethanat tuaja. Ubuntu është distribucioni më i populllarizuar i GNU/Linux dhe është i perkthyer në më se 25 gjuhë, që vazdhdojnë të risin ktë numër.
 13. 13. Pyetje ?

×