Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

La nostre empresa a les Xarxes Socials - Arbúcies 2010

567 views

Published on

Transperències de la píndola empresarial organitzada per l'Ajuntament d'arbúcies el 6 de novembre del 2010. En aquest píndola hem tractat la prescència de la nostra empresa a les xarxes socials.

Published in: Entertainment & Humor
 • Be the first to comment

La nostre empresa a les Xarxes Socials - Arbúcies 2010

 1. 1. La nostre empresa a les xarxes socials Albert Alemany Montiel Consultor web 6 de novembre de 2010 www.slideshare.com/alteregoweb
 2. 2.  Nous conceptes de comunicació  Xarxes socials. Qui? Com?  Mobile social media  Social Media Manager & Community Manager  Pla de comunicació online  Conclusions
 3. 3. Internet és un mercat on els usuaris son consumidors que volen interactuar, participar, trobar-se amb les seves marques.
 4. 4.  El consumidors s’informen per internet, el nou canal de comunicació.  Neix el concepte «reputació online»
 5. 5. Mass Media Informació Social Media Conversa
 6. 6.  Les marques no dominen el missatge, el usuaris ara tenen un paper actiu.  Els usuaris representen a la marca a la seva manera. Estructurat o segmentat.  Neixen noves oportunitats d’arribar als «nostres» usuaris.
 7. 7.  Informació lliure  Bidireccional.  Oportunitat per les empreses.  Control de la reputació.  Opinió.  Intercanvi de rols
 8. 8.  L’empresa és un usuari més de la xarxa i com a tal ha d’entendre que hi ha de participar tinguent un paper actiu.  En quin moment ens trobem? ◦ Facebook: +500milions ◦ Youtube: cada minut es pugen 20h ◦ Twitter: +50milions de visites al mes ◦ …
 9. 9.  Definició: Són aplicacions web que permeten a les persones connectar amb els seus amics i fins i tot fer noves amistats. A més, permeten als usuaris compartir contingut, interactuar i crear comunitats sobre interessos similars: treball, lectures, jocs, amistat, relacions amoroses, etc.
 10. 10.  Principals xarxes socials a nivell mundial: ◦ Facebook ◦ MySpace ◦ Orkut ◦ Twitter ◦ Buzz (en procés)  Tuenti (Espanya)
 11. 11.  Tipus ◦ Generals vs Específiques (futur?)
 12. 12.  Ús de la xarxa, el 55% de 16 a 45 diuen que entren a diari a les xarxes socials.
 13. 13.  Nº de xarxes per franges d’edat
 14. 14.  Actitut davant una marca. Ex: Facebook
 15. 15.  Les organitzacions són conscients que el públic actual és més exigent, té més possibilitats i eines d'acceptar o rebutjar un producte.  Els usuaris ja no són audiències, sinó emissors i prescriptors d'informació.  El target de qualsevol campanya o acció comunicativa ja no és un subjecte passiu. Ara és un actor actiu que proposa, participa i orienta l'activitat.  Les recomanacions reals són el que fan que la gent es decideixi entre tanta oferta. I el boca a orella és una eina de màrqueting tradicional que té la seva màxima expressió a Internet.  Per això, hi ha d'haver contacte permanent amb els clients, habilitant diversos canals de comunicació per rebre i atendre opinions, suggeriments o reclamacions.
 16. 16.  Dades rellevant per l’empresa: ◦ Si youtube fos un buscador seria el segon a nivell mundial. ◦ Facebook la xarxa social més gran. ◦ Twitter la «xarxa social» amb més creixament >1000% ◦ S’està començant a utilitzar més les xarxes socials que l’email per comunicació entre persones. ◦ Fundat el 2004, Flickr té avui publicades més de 3.600 milions d'imatges. ◦ Google també en vol participar… Buzz – Google Me.
 17. 17.  Competència 2.0
 18. 18.  Cada dia hi ha més dispositius mòbils, i aquests s’estàn convertint en la principal sistema de conexió a internet.  En disposem les 24h estem on estem.  Les xarxes socials han fet aplicacions específiques per mòbils amb un éxit molt gran.
 19. 19.  No només tenim el servei que ens donen les xarxes socials sino també en tenim la geolocalització de l’usuari en un moment determinat.
 20. 20.  "Els operadors estan dirigint la seva estratègia de negoci cap a les tarifes planes de dades i deixant els models de veu i SMS. "
 21. 21.  Una moda? O el futur?  El creixement de les conexions mòbils és exponencial com a la primera decada del segle era internet amb PC.  La localització + temporalitat el gran repte.
 22. 22.  Una aplicació més? REALITAT AUGMENTADA
 23. 23.  Responsable de: ◦ Ajudar a marcar els objectius i traçar el camí per cumplir-los. ◦ Captar les tendencies. ◦ Selecció del missatge. ◦ Seleccionar els canals adecuats. ◦ Planificar les diferents passes del pla de comunicació social. ◦ Elaborar informes de resultats.
 24. 24.  Responsable de: ◦ Crear i fer el seguiment de cada canal. ◦ Fer participar als usuaris. ◦ Ser el motor de canvi davant l’adversitat (crítiques) ◦ Treballar no només en xarxes socials sino a tot internet (blogs, ..) ◦ Escoltar, analitzar i canalitzar peticions, crítiques, demandes…
 25. 25. "Coherència amb objectius, imatge i compromisos de l’empresa"
 26. 26.  Plantejament d'Objectius (qualitatius, quantificables, assolibles i mesurables) ◦ Notorietat, branding ◦ Generar trànsit cap a la nostra web corporativa ◦ Incrementar el nivell d'interacció dels nostres clients ◦ Posicionar-nos com a referents en el nostre sector a través de la generació de contingut ◦ Llançar nous productes o serveis i augmentar la visibilitat ◦ CRM, plataforma de captació o fidelització ◦ Millorar el servei d'atenció al client ◦ Millorar la nostra reputació ◦ Informar Ser innovadors
 27. 27.  Anàlisi de la situació. Què es diu? ◦ Escoltar i Aprendre (tendències, temes, fortaleses i debilitats) ◦ Conèixer l'estat d'opinió i la Reputació digital  Crear una identitat digital ◦ Qui volem ser? ◦ Establir posicionament i atributs  Identificar l'audiència, a la Comunitat Potencial ◦ A qui ens dirigim? ◦ Identificar els seus interessos per a ser un més (Content Màrqueting) ◦ Comptar amb que el seu comportament és diferent al que tenen quan estan en altres mitjans
 28. 28.  Tranquil, No vas tard!  No ho has de fer servir tot.  Sino saps com va, potser no ho has de fer servir, no ho fagis per obligació!!!
 29. 29.  Crear i publicar contingut premium ◦ Blogs, obrir perfils en xarxes socials, aplicacions, vídeos, ... ◦ Activar comptes en agregadors  Generar diàleg, compartir i aconseguir vinculació regular ◦ Comunitat, participació, viralitat ... ◦ Intercanviar enllaços i convidar a les teves xarxes ◦ Incentivar la subscripció  Monitoritzar resultats ◦ Difusió, atenció, participació, autoritat i influència ◦ Més que les visites que rebi un lloc web, importen els subscriptors del bloc, els membres de la xarxa social, i els comentaris, marcacions i enllaços que assoleixin els continguts promoguts per l’empresa o institució.
 30. 30.  Grans campanyes per community managers
 31. 31.  Cas de cocacola.es!
 32. 32.  Les grans webs estàn perdent visites en favor de les xarxes socials.  La prèsencia de l’empresa s’ha de multiplicar.  El dos grans reptes: ◦ Què diuen els buscadors de tu? ◦ Què diuen les xarxes socials de tu?
 33. 33.  2.010 any de la Comunicació Online  La confiança no es compra, es guanya  Comentaris en mitjans socials poden influir en les decisions de compra  Còneixer el medi i escollir el missatge  Era del Prosumer, «poder del consumidor»  Amb crear perfils o perfils fantasma no n’hi ha prou, cal una estratègia ...  Necessitat de compromís amb el projecte  Una empresa és el que fa no el que diu.
 34. 34.  Comença per fer-te de la tribu, llegir blocs, tenir el teu propi, ser actiu a Twitter, FB, Linkedin i compartir, anar a esdeveniments 2.0, estar al corrent de les tendències a la xarxa i les noves plataformes, i explorar ...
 35. 35.  Albert Alemany – Consultor Web ◦ www.albertalemany.com ◦ www.facebook.com/albertalemany ◦ www.twitter.com/alemany ◦ www.alteregoweb.com / www.alteregoads.com ◦ http://www.linkedin.com/in/albertalemany  info@alteregoweb.com – +34 872 989 392

×