Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Edició digital

661 views

Published on

Published in: Education
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Edició digital

 1. 1.  Tipus d’imatges Qualitat d’una imatge digital Tamany d’imatge Format d’arxius gràfics Software per a visualitzar i editar imatges
 2. 2.  Imatges de mapa de bits: també conegudes com a bitmaps, estan formades per multitud de punts que en el seu conjunt defineixen la imatge final; cadascun d’aquests punts té un color, contrast,etc... determinats. Els arxius d’aquestes imatges contenen la informació de la imatge en una matriu de punts anomenada raster. Al guardar una imatge bitmap, semmagatzemen les característiques de tots els punt que la constitueixen.
 3. 3.  Imatges vectorials: les imatges estan creades amb multitud de vectors o objectes individuals, cadascun dels quals té les seues pròpies característiques (tamany, tipus de línia, color...) Imatges 3D: creades amb diverses tècniques, però el seu propòsit és sempre transmetre la projecció d’alguna cosa visual en un espai tridimensional. Imatges animades: constitueixen una primera aproximació als vídeos, ja que permeten transmetre una seqüència de moviment però sense so.
 4. 4.  La qualitat d’una imatge bitmap depén de: › Nombre de punts que la composen; quan major siga el nombre de punts utilitzats per a la imatge, major qualitat tindrà ja que cadascun dels punts serà més petit i la imatge es mostrarà amb més detall. › Profunditat de color; la profunditat de color fa referència al nombre de colors que té la imatge. › Compressió de la informació; al guardar una imatge bitmap, s’emmagatzema la informació de cadascun dels seus punts o píxels, pel qual el tamany de l’arxiu és gran.
 5. 5.  La profunditat de color depèn del nombre de bits que shagin utilitzat; així, si sols s’utilitza 1 bit, que pot valdre 0 o 1, sols es podran representar dos colors (blanc i negre). Profunditat Nombre de colors 1 bit Blanc i negre 2 bits 4 4 bits 16 16 bits 65536 24 bits (color real) 16,7 milions 32 bits 4294 milions
 6. 6.  Si la imatge té un tamany de 1200x801 píxels i té una profunditat de color de 24 bits, la quantitat de memòria que ocuparia seria equivalent a: 1200 xTamany complet: 1200x801 801 x 24 = 23.068.800 bits...és a dir 2.883.600 bytes... o 2.816 Kb...
 7. 7.  El tamany digital d’una imatge, es mesura en píxels, és a dir, en el nombre de punts que té la imatge tant en horitzontal com en vertical. Per aquest motiu, es parla d’imatges de 3 Megapíxels, 5 Megapíxels... Per a indicar que les imatges tenen un total aproximat de 3 o 5 milions de punts.
 8. 8. Imatges bitmap Imatges vectorials Format estàndard de la majoria Format estàndard d’imatgesBMP DXF d’aplicacions Windows vectorials Format habitual del programa de Format estàndard deXCF CDR retoc fotogràfic GIMP CorelDraw Un dels formats més utilitzats a Internet ja que aconsegueixGIF AI Format d’Adobe Illustrator emmagatzemar imatges amb bona qualitat i tamany reduït Semblant a les GIF però deJPG DWG Format d’AutoCAD superior qualitatPNG Semblant a les GIF ODG Format d’OpenOffice Draw Format gràfic que a més a més d’emmagatzemar la pròpia Format estàndard de les imatge, també guarda imatges animades, originariRAW SWF metadades (ajust de la càmera de l’aplicació Flash, molt per obtenir la fotografia, utilitzat en Internet informació tècnica...)
 9. 9.  Editors gràfics: › Programes de dibuix vectorial  aplicacions orientades a crear i modificar imatges de tipus vectorial com Corel, Freehand, Illustrator, OpenOffice Draw... › Software de CAD  aplicacions de disseny assistit per ordinador com AutoCad, Qcad i CadStd... › Programes d’animació  aplicacions que permeten crear animacions a partir d’imatges. › Programes de tractament d’imatge  orientats al tractament d’imatges gràfiques i al retoc fotogràfic com Photoshop, GIMP i Fireworks...

×