Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Eva Learning Educa

485 views

Published on

Published in: Education
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Eva Learning Educa

 1. 1. EVA en Moodle (Entorn Virtual d'Aprenentatge)
 2. 2. Què és el Moodle ? Moodle és un Entorn Virtual d'Aprenentatge (EVA). És de lliure distribució i, per tant, no cal comprar llicència d'ús. Permet crear cursos i/o aules virtuals. El seu disseny està basat en les idees del constructivisme i l'aprenentatge col·laboratiu. Està traduït al català.
 3. 3. Quins requisits tècnics té Moodle ? Cal tenir el Moodle allotjat en un servidor i, per tant, hi ha un cost hosting . Tant per professors com per alumnes, només cal una connexió a Internet i un navegador actual per a poder accedir als cursos. No calen uns grans coneixements informàtics per utilitzar la plataforma, ja que s'accedeix als documents i espais creats d'una manera molt intuïtiva.
 4. 4. Interfície utilitzada Learning Educa proposem una interfície fàcil de treballar amb tots els links necessaris visibles en la pantalla principal. La nostra EVA conté: bloc de missatgeria, bloc d'últimes notícies, esdeveniments propers i calendari situats en les parts laterals. En la part central de la interfície és on podem visualitzar els diferents temes amb els continguts i les activitats a treballar. A tall d'exemple podeu visualitzar l'EVA utilitzat en el curs d'escola d'adults (graduat escolar) que realitzem a Salt.
 5. 5. Visió general de l'EVA
 6. 6. Els fòrums. El fòrum de notícies és un tauler on el professor hi penja les informacions importants i més recents. El fòrum de dubtes i consultes és un fòrum obert a tots els estudiants per poder preguntar i respondre dubtes.
 7. 7. Les activitats. L'aula virtual es pot estructurar per temes, per setmanes, per unitats didàctiques, etc. En aquest cas, correspon a una proposta d'activitat dins de la unitat didàctica. S'hi poden inserir textos, vídeos, imatges, arxius, fòrums, qüestionaris, i un llarg etc.
 8. 8. Els missatges Comunicació síncrona i/o assíncrona entre professors i alumnes del curs. Si el receptor està connectat, l'entorn obre una finestra de tipus xat per establir una conversa. Si no ho està, li enviarà automàticament el missatge per correu electrònic.
 9. 9. El perfil i les qualificacions. El perfil permet canviar l'adreça de correu, la fotografia, la clau de pas, etc. A les qualificacions, l'alumnat pot anar veient els resultats de les diverses activitats qualificades pel professor.
 10. 10. Les últimes notícies Les últimes notícies són un registre de les notícies penjades al fòrum. És una via per avisar a l'alumnat que hi ha notícies noves, tot i que també se'ls pot enviar un correu electrònic.
 11. 11. El calendari En el calendari s'hi introdueixen les activitats o esdeveniments importants, com per exemple el lliurament d'una activitat. Està relacionat amb el bloc d'"Esdeveniments pròxims" on només s'hi indiquen els esdeveniments més propers.
 12. 12. I més... Tot i que hem creat una maqueta senzilla i amb les funcionalitats més bàsiques que creiem que són imporants, el moodle permet incloure molts més blocs en l'entorn de l'aula virtual: seguiment de canals RSS, activitats, etiquetes, HTML, etc. Els recursos que permet incloure l'entorn moodle en un curs són molt amplis: es poden inserir des d'etiquetes HTML, fins a arxius en diversos formats o una pàgina web creada pel mateix professor. D'activitats també n'hi ha de molts tipus i moltes permeten potenciar el treball col·laboratiu entre l'alumnat: xats, fòrums, wikis, glossaris, lliurament de tasques, qüestionaris, etc.

×