Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Ingrijirea pacientului cu epilepsie

Related Audiobooks

Free with a 30 day trial from Scribd

See all
  • Be the first to comment

Ingrijirea pacientului cu epilepsie

  1. 1. Ingrijirea pacientului cu epilepsie Epilepsia poate fi  Primara  Secundara Obiective imediate  Sa i se asigure pacientului epileptic functionalitatea cailor respiratorii  Sa avem grija ca acesta sa nu isi muste limba  Sa il protejam de traumatisme,alte leziuni(in caz de pericol de a cadea mobila pe el in timpul crizelor.ferirea acestuia spre un loc sigur sau mutarea acelor obiecte de mobilier care ar putea cauza traumatisme). Obiective pe termen lung  Sa se reduca crizele ca si frecventa si ca intensitate  Complianta la tratament(respectarea medicatiei in privinta orarului si dozei terapeutice)  Consilierea pacientului(pacientul cu crize epileptice este un pacient depresiv care tinde spre izolare,refuza sa socializeze,sa interactioneze in societate.necesita consiliere pentru reintegrarea in societate.ii trebuie explicat faptul ca tratamentul luat cu strictete il vor ajuta sa duca o viata aproape normala) Interventia in timpul crizei
  2. 2.  Nu se lasa niciodata singura persoana in timpul crizei(nu se duce dupa ajutor ci striga dupa ajutor)  Persoana se aseaza in decubit lateral pe pat sau podea  Se introduce intre dinti,pe partea laterala un material moale(batista rulata sau cauciuc)  Se desface cravata ,gulerul, centura pentru a ii imbunatati respiratia.  Se indeparteaza toate obiectele tari,duri din jur care ar putea sa il loveasca  Daca pacientul este in pat (pac. Spitalizat)se vor ridica barele laterale Ingrijiri dupa terminarea crizei  Monitorizarea functiilor vitale (TA,FR,FC. Etc.in general pacientul in timpul crizei ii scade foartye tare temperatura corpului.deci trebuie incalzit sau poate face o forma de HIPERTIREXIE=cresterea foarte tare a temperaturii intr-un timp scurt=impachetari reci  Se verifica, se asigura igiena corporala a pacientului in caz de emisie de urina sau materii fecale.(spalarea ,schimbarea acestuia.) Intre crize un asemenea pacient trebuie invatat si trebuie sa fie intrebat de felul in care isi intelege boala.Este foarte importanta educatia atat a pacientului cat si a familiei asupra importantei tratamentului si mai ales a respectarii orarului si dozei indicate de medic.

    Be the first to comment

    Login to see the comments

  • DanielaDumitracu1

    Nov. 18, 2020

Views

Total views

10,831

On Slideshare

0

From embeds

0

Number of embeds

1

Actions

Downloads

44

Shares

0

Comments

0

Likes

1

×