Fuentes de energía

264 views

Published on

Tipos de fuentes de Energía. Elaborado por alumnos del IES SEVERO OCHOA de Elche.

Published in: Environment
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
264
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
73
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Fuentes de energía

 1. 1.  Són fonts d'energia que es troben en la naturalesa en quantitats limitades, les quals, una vegada consumides en la seua totalitat, no poden sustituirse, ja que no hi ha sistema de producció o d'extracció econòmicament viable.  Hi ha diversos tipus: carbó, petroli, gas natural i urani.
 2. 2.  Formació: restes vegetals de fa milions d’anys que amb augment de pressió i temperatura es transformen en carbó.  Hi ha 4 tipus (amb diferent poder calorífic): antracita, hulla, lignit i torba.  Usos: 1. Combustible (en centrals nuclears i usos domèstics) 2. Materia prima per a productes (plàstics, fibres...)  S’ extrau en mines a cel obert o mines subterrànies.
 3. 3.  Energia més utilitzada.  Formació: microorganismes marins de fa milions d’anys que amb augment de pressió i temperatura es transformen en petroli.  Transport: problema per llunyania. Es fa per oleoductes i grans vaixells.  Derivats: combustibles i matèria primera per a a fertilitzants, pintures, plàstics…  Extracció: En forma de cru, després es refina i s’obtenen: productes gasosos, líquids i sòlids.
 4. 4.  Mescla de gasos (amb metà).  Formació: microorganismes marins de fa milions d’anys que amb major augment de pressió i temperatura es transformen en gas.  Transport: es fa liquat. A través de gasoductes i grans vaixells. I després es regasifica.  Reserves: abundants, però amb molt consum.  Usos: 1. Doméstics (calefacció, cuina…) 2. Combustible (transport públic) 3. Centrals tèrmiques
 5. 5.  Àtoms inestables es poden trencar.  Usos: combustible per a generar energia nuclear.  Procés: es trenquen els átoms, per reacció de fissió nuclear. L’energia alliberada calfa aigua i el vapor mou una turbina i es genera energia elèctrica.  Contaminació: no atmosfèrica, pero sí residus radioactius (“cementeris nuclears”)
 6. 6.  ON I COM S’OBTÉ: 1. CARBÓ, PETROLI I GAS NATURAL provenen de restes d’essers vius enterrats fa molts de anys i que es convertixen (per P i Tª) en susbstàncies amb energia. S’obté en mines a cel obert i subterrànies. 2. URANI prové de roques de la escorça de la terra. S’extrau de mines a cel obert i subterrànies. Per a obtindre urani hi ha que extraure moltísima quantitat de roques.
 7. 7.  Són fàcils d’extraure i de trobar.  Produeixen molta energia  És barata, té un preu a l’abast de tot el món.  Algunes com l’energia nuclear no contamina durant el seu ús.  Gran disponibilitat.  Gran continuitat.
 8. 8.  Són contaminants per la emissió de gassos a l’atmòsfera i són tòxics per a la vida.  S’esgoten a llarg termini.  El seus residus duren cents d’anys.  Tenen una duració limitada.  Poden causar catàstrofes mediambientals.  Contaminen més que altres que es podrien usar en el seu lloc.
 9. 9.  L’energia hidràulica és aquella que s'obté de l'aprofitament de les energies cinètiques i potencial per a produir energia elèctrica.
 10. 10.  On s’obtè: centrals hidroelèctriques relacionades amb corrents de l'aigua, salts d'aigua o marees.  Les centrales hidroelèctriques es caracteritzen per: 1. la seua potència, que depèn del desnivell , el tipus de turbina i generador. 2. La energia garantitzada, que depèn del volùm del embalse i la potència.  Com s’obté: L’aigua emmagatzemada ix i passa per una turbina conectada a un generador que produeix electricitat.
 11. 11.  De les centrals hidroelèctriques: 1. Manteniment mínim 2. Cost d’ explotació baix  Aquesta energia NO produeix residus ni contaminats .  Dels embassaments: 1. Control de les inundacions. 2. Reserva d’aigua per a estacions seques.  Disminució de emissió de gasos d’efecte hibernacle.  A Espanya suposa una excel.lent via per a reduïr la dependència energètica exterior.
 12. 12.  El transport de l’energia elèctrica es costós, perquè les centrals es situen lluny de les poblacions.  El cost de les construccions és molt elevat.  La quantitat d’aigua depén de la meteorologia.  La construcció de’embassameents provoca inundacions i altera el terreny.  Risc de trencament de la pressa.

×