Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Moviments migratoris a espanya

2,853 views

Published on

Published in: Education
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Moviments migratoris a espanya

 1. 1. POLIS 3MOVIMENTS MIGRATORIS A ESPANYA
 2. 2. Efectes en l’economia Les conseqüències econòmiques. Els estalvis dels treballadors immigrants senvien als seus països dorigen Els migrants també beneficien les economies dels països de destinació: mà d’obra jove i disposada a realitzar les feines més diverses.
 3. 3. Efectes en la societat Les conseqüències socials. Molts immigrants tenen una alta qualificació professional. Això beneficia el país receptor i empobreix el país emissor. Les conseqüències culturals. El conjunt de la societat es beneficia de més diversitat cultural.
 4. 4. Les migracions a EspanyaLes migracions interiors • Migracions interiors a Espanya els anys 1960-1975 (mapa)
 5. 5. Espanya: un paísd’emigrants en el passat
 6. 6. Les migracions interiors A Espanya del camp a la ciutat, és l’èxode rural La intensitat d’aquests fluxos migratoris es va mantenir fins a la crisi econòmica de 1973. L’arribada d’immigrants va ocasionar el creixement incontrolat de moltes ciutats i la creació de barris marginals amb greus problemes de pobresa i de segregació social.
 7. 7. Espanya: un país d’emigrants• Espanya va ser un país d’emigrants a partir de la segona meitat del segle XIX.• Emigració a l’Amèrica Llatina. fins les primeres dècades del segle XX.• Emigració a Europa. anys 60,els països de destinació van ser principalment Alemanya, Suïssa i França. (industrialitzats)
 8. 8. La immigració a la actualitat Immigrants d’Àfrica, de l’Amèrica Llatina i de l’est d’Europa, que busquen feina i unes condicions de vida més dignes que les que han deixat als països d’origen.
 9. 9.  Jubilats de l’Europa del nord, que s’instal·len definitivament a Espanya, a la recerca d’un bon clima.
 10. 10. Treballadors amb un nivell salarial o professional elevat de la resta de la Unió Europea, que viuen de forma temporal a Espanya per motius laborals
 11. 11. Població estrangera, any 2006
 12. 12. Les conseqüències de la immigració Contribueix al creixement de la població. La població immigrant la integren persones joves, les dones tenen una taxa de fecunditat molt més elevada que les dones espanyoles. Els immigrants fan feines poc retribuïdes. La majoria treballa al sector serveis. L’arribada de molts immigrants, a vegades, causa algunes dificultats d’integració.
 13. 13. La immigració a Catalunya A Catalunya, el baix creixement de la població es veu compensat per la immigració, que ja arriba al milió de persones. La bona situació de l’economia catalana ha contribuït a l’arribada d’immigrants.

×