Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Inici edat mitjana.

Related Audiobooks

Free with a 30 day trial from Scribd

See all
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Inici edat mitjana.

 1. 1. CIÈNCIES SOCIALS UNITAT 1  LINICI DE LEDAT MITJANA
 2. 2. LINICI DE LEDAT MITJANA Els pobles germànics vivien al nord de lImperi romà, més enllà dels rius Rin i Danubi. Eren pobles seminòmades: una part de les tribus vivia en petits pobles, mentre que la resta es dedicava a pasturar el bestiar. Els romans els anomenaven bàrbars (que significa ‘estranger) i pensaven que tenien costums poc civilitzats. A partir del segle III, alguns grups de germànics van creuar repetidament les fronteres romanes atrets per les riqueses de Roma.
 3. 3. LINICI DE LEDAT MITJANA Eren grups molt nombrosos, formats per tota mena de gent: dones, nens, guerrers... A vegades, van entrar a lImperi pacíficament. Però altres cops es van produir enfrontaments militars molt violents. Lany 395 lemperador Teodosi va decidir dividir lImperi entre els seus dos fills perquè fos més fàcil de defensar: Honori va rebre la zona oest del territori, lImperi dOccident, i Arcadi, la zona est, lImperi dOrient.
 4. 4. LINICI DE LEDAT MITJANAEl emperador Teodosio nació en la ciudad de Cauca (actualCoca, Segovia) en en 341 y murió en Milán el 395.
 5. 5. LINICI DE LEDAT MITJANA Larribada dels germànics es va produir en una època en què lImperi dOccident patia una gran crisi, de manera que els emperadors tenien cada vegada més dificultats per defensar-se daquestes invasions. Lany 476, el capitost germànic Odoacre va vèncer Ròmul Augústul, lúltim emperador romà dOccident.
 6. 6. LINICI DE LEDAT MITJANA  Odoacre Aquest esdeveniment és tan important que, per als historiadors, constitueix lorigen duna nova etapa de la història: ledat mitjana.
 7. 7. LINICI DE LEDAT MITJANA MAPA CONCEPTUAL  Per lluirar en paper  Activitats (Kalipedia)  Activitats

  Be the first to comment

  Login to see the comments

Views

Total views

9,769

On Slideshare

0

From embeds

0

Number of embeds

6,000

Actions

Downloads

29

Shares

0

Comments

0

Likes

0

×