Successfully reported this slideshow.
Your SlideShare is downloading. ×

Com Utilitzar Un Microscopi

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Loading in …3
×

Check these out next

1 of 16 Ad
Advertisement

More Related Content

Similar to Com Utilitzar Un Microscopi (20)

Advertisement

Com Utilitzar Un Microscopi

 1. 1. Com utilitzar un microscopi En aquesta presentació aprendrem com és un microscopi òptic i com s’utilitza .
 2. 2. Com utilitzar un microscopi Primer veurem les parts del microscopi:
 3. 3. Com utilitzar un microscopi La lent ocular , on posem l’ull per mirar. És una de les dues lents del microscopi.
 4. 4. Com utilitzar un microscopi El revòlver, amb diferents objectius que es poden intercanviar. L’objectiu és la segona lent del microscopi
 5. 5. Com utilitzar un microscopi El tub del microscopi, que subjecta a cada costat les dues lents.
 6. 6. Com utilitzar un microscopi El peu i el braç, que subjecten el tub i el microscopi en general.
 7. 7. Com utilitzar un microscopi Un cargol macromètric d’enfocament , que fa pujar o baixar el tub i les lents. De vegades n’hi ha un altre de micromètric per a enfocaments més precisos.
 8. 8. Com utilitzar un microscopi La platina , que és la superfície on se subjecta la preparació amb unes pinces. Està foradada per permetre passar la llum.
 9. 9. Com utilitzar un microscopi I finalment un mirall, que serveix per reflectir la llum d’una làmpada externa. Hi ha microscopis que porten la làmpada incorporada.
 10. 10. Com utilitzar un microscopi Ocular objectiu Tub Cargol d’enfocament Braç Peu Revòlver Platina Mirall Repassem:
 11. 11. Com utilitzar un microscopi Ara veurem quins són els passos per utilitzar-lo :
 12. 12. Com utilitzar un microscopi Preparem el microscopi: 2. Girem el revòlver i ens assegurem que l’objectiu posat és el de menys augments de tots. 1. Posem el microscopi sobre una superfície segura i no el movem del lloc. El microscopi és un instrument òptic de precisió molt delicat.
 13. 13. Com utilitzar un microscopi Il·luminem el microscopi: 1. Posem una làmpada a prop i girem el mirall cap a la llum. 2. Mirem per l’ocular i a la vegada movem el mirall fins que aconseguim que es vegi llum per dins de la imatge. 3. Una vegada il·luminat el microscopi, no hem de moure el mirall ni el microscopi de posició si no volem que es torni a enfosquir la imatge
 14. 14. Com utilitzar un microscopi Posem el que volem mirar al microscopi: 2. Posem la preparació al mig de la platina subjectada per les pinces 1. Posem una gota de l’aigua que hem portat sobre un portaobjectes i el cobrim amb un cobreobjectes. Ja tenim la preparació .
 15. 15. Com utilitzar un microscopi Enfoquem i mirem: 2.Anem girant el cargol d’enfocament fins que hi veiem una imatge 1. Mirem per l’ocular
 16. 16. Com utilitzar un microscopi Ampliem la imatge: 1. Si volem ampliar la imatge, podem canviar l’objectiu girant el revòlver. 2. Si no es veu bé la imatge, podem enfocar una mica amb el cargol. Si el microscopi en té, emprarem el cargol micromètric.

×