Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Tvoja planeta tvoj problem

531 views

Published on

zagadjenje planete,zastita zivotne sredine,antropogeni problemi

Published in: Education
 • Login to see the comments

 • Be the first to like this

Tvoja planeta tvoj problem

 1. 1. TVOJA PLANETA TVOJ PROBLEM
 2. 2. Da nije čoveka planeta bi bila mnogo čistija i očuvanija nego što je danas.I zato čovek nema nikakva prava da se žale na nečistoću naše planete. ČOVEK JE NAJVEĆI KRIVAC ZBOG ZAGAĐENOSTI PLANETE.
 3. 3. I mora i okeane zagađuju čovekove aktivnosti!!!Prema nekim proračunima, u Tihi okean dospeva oko 9, a u Atlanski oko 30 miliona tona raznog odpada godišnje.Činjenica je da su ostaci pesticida nađeni u organizmima antarktičkih pingvina, tamo gde pesticidi ranije nikad nisu korišćeni,govori o globalnim razmerama današnjih zagađivanja životne sredine. KAKO MI ZAGAĐUJEMO VODU?
 4. 4. Svi žele lepšu i bolju planetu, a niko se ne trudi da je očuva.
 5. 5. Čovek pri korišćenju čvrstih goriva izbacuju se velike količine dima i čvrstih čestica čađi . Ovi zagađivači prvenstveno zagađuju vazduh. Te materije završavaju svoje kruženje u vodenim ekosistemima posredstvom atmosferskih padavina.
 6. 6. ČOVEK NE VODI RAČUNA O SVOJOJ PLANETI I TO JE SAMO NJEGOV PROBLEM ŠTO JE PLANETA ZAGAĐENA.
 7. 7. Onda kada čovek razmišlja o životnoj sredini,kada počne da je čuva i da se oseća njenim delom,kada se budi savest i prerasta u ekološku etiku, može se govoriti o zaštiti životne sredine. Mnogobrojne čovekove aktivnosti iz današnjeg života poremetile su prirodnu ravnotežu i izazvale ekološku katastrofu!!!
 8. 8. Širom zemljine kugle ima primera potpunog uništenja zemljišta i to na širem prostoru. I u našoj zemlji ima mnogo prostora pod goletima, koje predstavljaju površine uništenih zemljišta. Da li će se nešto preduzeti po tom pitanju da se zaštiti zemljište? Koga interesuje zdrava životna sredina, važno je da se prirodna bogatstva koriste za sopstvene potrebe… A koliko će to fatalno biti po živi svet! Vreme će pokazati svoje… Ako se našto ne preduzme!!!
 9. 9. ČOVEK JE DOVEO DO OVAKVIH PROMENA NA PLANETI.
 10. 10. KADA SHVATIMO PRAVU VELICINU OVOG PROBLEMA, TEK TADA MOŽEMO DA SPASIMO PLANETU!
 11. 11. NAĐA RISTIĆ VIII3 Nastavnik : Aleksandra Ikonov

×