Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Treba, Mozes i Hoces, zar ne?

325 views

Published on

Treba, Mozes i Hoces, zar ne? Predstavlja opis motivacione radionice koja ima za cilj jasno definisanje licnog i poslovnog kruga delovanja. Rethinker Work Box

Published in: Education
 • Be the first to comment

Treba, Mozes i Hoces, zar ne?

 1. 1. Krugovi Treba, Mozes, Hoces delovanja
 2. 2. O uspehu Sposobnost delovanja licnog kruga uticaja i broj njegovih unija i preseka predstavlja uspeh.
 3. 3. Licni krug delovanja ne sme da ima prazan skup u odnosima sa drugim krugovima delovanja. Cilj
 4. 4. Treba Treba da uradite... Treba da uradis Treba da uradimo Treba nam... Svako kvalitetno “treba” je sastavljeno od odgovora Zasto? I Sta? . Definisati “treba” je posao koji zahteva znanje, iskustvo i proces misljenja koriscenjem kreativnih tehnika. “treba” trazi vreme da se investira u njega.
 5. 5. Mozes Mozes da uradis... Iz ugla posvecenosti, znanja i iskustva a ne samo puke zelje ili pozitivnog mentalnog stava. “Mozes da uradis” je licni menadzment obecanja Svesnost , Smislenost, Kreativnost, Proaktivnost, Posvecenost, Organizovanost, Medjuzavisnost, Jednostavnost, Jedinstvenost.. Sve su to clanovi skupa “Mozes da uradis”
 6. 6. Hoces Hoces da uradis... “ treba da uradis” i “mozes da uradis” ne mogu da zive bez “hoces da uradis”... “Hoces da uradis” je stvar verovanja u bitnost “treba da uradis” i zelje da pokazes da “mozes da uradis” jer vidis (prepoznajes) SMISAO i SVRHU rada
 7. 7. Opcije koje unistavaju krug delovanja - uspeh “ne treba” – “mozes” i “ hoces”- najcesca opcija jer ljudi vole popularne poslove, da rade ono sto misle da im je lakse, povrsni poslovi koji omogucavaju da se potrosi vreme i doceka plata ili neka vrednost koja je obecana. “treba” – “mozes” i “ neces”- opcija koja bi trebalo da bude kaznjiva, poslednica nedostatke razumevanja i komunikacije “treba” – “ne mozes” i “hoces” – opcija tvrdoglavosti i precenjivanja licnih vrednosti. Nedostaje znanje i sposobnost trazenja pomoci
 8. 8. Krugovi uspeha HOCES MOZES TREBA
 9. 9. Treba, Mozes, Hoces Tri jedinstvena uslova koje treba ispuniti koriscenjem prirodnih principa, znanja i iskustva. Svako od nas pocinje sa krugom “treba”... Zatim u pocetku “mozes” uz pomoc, a vremenom sticanjem znanja i iskustva, da bi “hoces” stiglo kao odraz odgovornosti i uocavanja smisla i svrhe onoga sto zelimo da postignemo.
 10. 10. Treba, Mozes, Hoces Tri jedinstvena uslova koje treba ispuniti koriscenjem prirodnih principa, znanja i iskustva. Svako od nas pocinje sa krugom “treba”... Zatim u pocetku “mozes” uz pomoc, a vremenom sticanjem znanja i iskustva, da bi “hoces” stiglo kao odraz odgovornosti i uocavanja smisla i svrhe onoga sto zelimo da postignemo.

×