Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

El bàsquet

551 views

Published on

És una presentació del bàsquet creada per al meu blog personal optativawebarc.blogspot.com

Published in: Sports
 • Be the first to comment

El bàsquet

 1. 1. El BàsquetEl Bàsquet
 2. 2. ÍndexÍndex ● Regles principals ● Tipus de jugadors ● Atac ● Defensa ● Autor
 3. 3. Regles principals ● Àrbitres: Un partit ha de ser dirigit per tres àrbitres , un de principal i dos auxiliars . Aquests seran assistits des de la taula d'anotadors , cronometradors i un comissari tècnic. Els àrbitres i els seus ajudants dirigiran el joc d'acord amb les regles i interpretacions oficials.
 4. 4. ● Violacions: Una violació és una infracció de les regles de joc , penalitzada amb un servei de fons o banda per a l'equip contrari des del punt més proper al de la infracció.
 5. 5. Tipus de jugadors ● Base: Sol ser el jugador més baix de l'equip. És l'encarregat de dirigir el partit (ordenar les jugades en atac i les posicions defensives en defensa) i és la prolongació de l'entrenador a la pista
 6. 6. ● Escorta: Solen ser més alts que el base, jugadors molt anotadors o grans defensors els quals són el principal objectiu de nombroses jugades de l'equip.
 7. 7. ● Alers: Posició clau al bàsquet modern. Són els jugadors més polivalents de l'equip i han de dominar quasi tots els aspectes que el joc.
 8. 8. ● Pivots: Són els jugadors més alts d'un equip. Són els encarregats d'agafar els rebots i de vigilar que l'equip contrari no penetri dins de la línia de tir.
 9. 9. ● Aler pivot: Jugadors interiors més forts que els alers i una mica més baixets que els pivots. Normalment poden jugar per l'exterior.
 10. 10. Atac ● Els gestos tècnics d' atac configuren la triple amenaça: botar, passar i llançar . ● ● Dribling o bot: consisteix a llançar la pilota contra el terra sense perdre 'n el control. El bot alt permet avançar dins el camp amb rapidesa. El bot baix s'utilitza per protegir la pilota del contrari en accions de 1 x 1. ● Passada: és la manera habitual de moure la pilota entre jugadors/es. Normalment les passades es fan amb les mans i es poden fer de diferents formes: de pit, per damunt el cap, picada, per l'espatlla, en suspensió,... ● Tir o llançament: és l' acció d' impulsar la pilota cap a cistella amb l'objectiu d' encistellar-la. El tir varia en funció de la posició del jugador/a en el camp i de la posició del defensor/a. Hi ha diverses maneres de fer-ho: safata, ganxo, esmatxada, suspensió,...
 11. 11. Defensa ● El gestos de defensa poden ser varis: ● ● Parada: Quan no pots avançar més, has de parar. La parada pot ser d'un temps o de dos temps, depenent de si caus amb els dos peus simultàniament o en moments diferents. ● Posició de base: les cames han d'estar flexionades, amb una cama més avançada que l'altra, depenent de la mà de l' atacant que bota la pilota. ● Intercepció: acció d'un defensor/a per intentar recuperar la pilota quan un atacant la bota o la passa. Si s' intercepta un llançament s' anomena tap. ● Rebot: acció en que un jugador/a intenta recuperar la pilota llançada a cistella per un company/a o per un adversari/a. ● Marcatge: element de tàctica individual. Hem d' actuar de forma diferent en funció del jugador/a que ataqui.
 12. 12. Autor ● Fet per: ● Alejandro Rivera Cabanillas ● Espero que us hagi agradat

×