Experiències d’aula premiades en el Concurs de Bones
Pràctiques

Alejandra Blanco Miranda
Alfabetització Digital, 6C
 Comentari de la conferència inicial

 Bones pràctiques educatives:
 Desenvolupament TAC-TIC de la músic a

l’aula
 Le...
 Ponent: Juan Miguel Muñoz
 Idea inicial de que “els nostres coneixements provenen

de l’experiència”. Aprendre és
obser...
 Aportacions de la neurociència per al procés

d0ensenament – aprenentatge:
El procés d’aprenentatge és únic i diferent p...
Àmbits enriquits: quant majors oportunitats
d’aprenentatge ofereixi el medi ambient, majors seran
les connexions neuronals...
 Caminem cap a l’educació 3.0., construïda sobre 4

pilars:
1) Currículum, Pedagogia i Avaluació.
2) Infraestructura i Te...
 Vam assistir a tres conferències:
1.

Desenvolupament Tic-Tac de la música a l’aula.

2.

Les formigues busquen casa

3....
 Ponent: Flora Terensi
 Escola Ausiàs March
 Resum: utilització de diverses eines digitals

per treballar amb els alumn...
 Eines digitals exposades:
 Edmodo
 Kidblog
 Projectes col·laboratius:
 Flautateka
 Kantaconmigo
 The city rings
 ...
 Comentari personal: va ser l’exposició que em va

agradar menys perquè tot i que les eines que es van
presentar em van s...
 Ponents: Rosa Gasch, Mercè Arqué
 Escola Nadis, CEE
 Resum: elaboració d’un conte per part de

nens amb diferents
desc...
 Sorgeix a partir del concurs “Contes de Ciència”

organitzada per CosmoCaixa.
 Per elaborar el conte s’han tingut en co...
 Procès d’elaboració del conte:

1) Cada alumne escull els personatges i el context que vol
que surti al conte amb l’ajud...
 Comentari personal: ha estat una de les

exposicions més interessants i admirables, ja
que trobo que ha estat un repte m...
 Ponents: Mireia Aja; Guillem Redolat i

Laura Pérez
 Institut Escola Costa i Llobera
 Resum: creació d’un conte a part...
 Sorgeix per Sant Jordi; es tracta d’un treball cooperatiu

entre P3, P4 i P5.
 Conte: “En Joan no es vol fer gran”
 Cr...
 Comentari personal: m’ha semblat una

exposició entretinguda i divertida tot i que
ja coneixia algun projecte elaborat a...
- Han estat projectes interessants
- M’ha faltat temps d’exposició en alguns
- M’han aportat noves idees per la meu futur
...
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Tardor TIC BCN

228 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
228
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
2
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Tardor TIC BCN

 1. 1. Experiències d’aula premiades en el Concurs de Bones Pràctiques Alejandra Blanco Miranda Alfabetització Digital, 6C
 2. 2.  Comentari de la conferència inicial  Bones pràctiques educatives:  Desenvolupament TAC-TIC de la músic a l’aula  Les formigues busquen casa  Creativitat i stop motion  Valoració final
 3. 3.  Ponent: Juan Miguel Muñoz  Idea inicial de que “els nostres coneixements provenen de l’experiència”. Aprendre és observar, imitar, experimentar,…  Neurociència cognitiva: comprendre com aprenem per saber com ensenyem amb l’ajuda de la psicologia, la tecnologia i la neurologia.  Vivim en una època de canvi on els nous aprenents dominen les noves tecnologies i hem poder aprofitarles dins el procés d’ensenyament-aprenentatge
 4. 4.  Aportacions de la neurociència per al procés d0ensenament – aprenentatge: El procés d’aprenentatge és únic i diferent per a cada persona  EDUCACIÓ PERSONALITZADA. 2. Cada estudiant controla el que vol aprendre, per això atendrà sempre allò que li resulti més interessant i significatiu  APRENENTATGE EN CONTEXT. 3. Per aconseguir aprenentatge es requereixen espais de pràctica constant, debat, crítica, reflexió i construcció personal  APRENDRE FENT. 1.
 5. 5. Àmbits enriquits: quant majors oportunitats d’aprenentatge ofereixi el medi ambient, majors seran les connexions neuronals. 5. L’aprenentatge ha de tractar d’interrelacionar cadascun dels lòbuls del cervell perquè les xarxes cognitives siguin cada vegada majors  QUAN ENSENYEM HEM D’ESTIMULAR MULTISENSORIALMENT. 6. Cal valorar els coneixements previs dels estudiants per saber si hi ha bases d’ancoratge per a nous coneixements. 4.
 6. 6.  Caminem cap a l’educació 3.0., construïda sobre 4 pilars: 1) Currículum, Pedagogia i Avaluació. 2) Infraestructura i Tecnologia 3) Polítiques, Procediments i Gestió 4) Lideratge, Persones i Cultura innovadora Centrada en l’alumne, on l’aprenentatge està disponible en tot moment, des de qualsevol lloc i utilitza la tecnologia com un factor clau i capacitador.
 7. 7.  Vam assistir a tres conferències: 1. Desenvolupament Tic-Tac de la música a l’aula. 2. Les formigues busquen casa 3. Creativitat i stop motion
 8. 8.  Ponent: Flora Terensi  Escola Ausiàs March  Resum: utilització de diverses eines digitals per treballar amb els alumnes diferents projectes relacionats amb l’assignatura de música, d’una manera més dinàmica i entretinguda.
 9. 9.  Eines digitals exposades:  Edmodo  Kidblog  Projectes col·laboratius:  Flautateka  Kantaconmigo  The city rings  Audacity
 10. 10.  Comentari personal: va ser l’exposició que em va agradar menys perquè tot i que les eines que es van presentar em van semblar molt interessants, el temps va ser molt limitat i l’explicació massa ràpida i general. crec que d’haver tingut més temps, hauria estat la ponència més enriquidora, sobre tot per al nostre futur com a mestres.
 11. 11.  Ponents: Rosa Gasch, Mercè Arqué  Escola Nadis, CEE  Resum: elaboració d’un conte per part de nens amb diferents descapacitats, mitjançant la utilització d’eines TIC.
 12. 12.  Sorgeix a partir del concurs “Contes de Ciència” organitzada per CosmoCaixa.  Per elaborar el conte s’han tingut en compte les capacitats cognitives, sensorials i físiques de cada alumne:  Discapacitats:  Paràlisi cerebral  Altres trastorns associats a continguts (percepció, memòria, raonament), comunicació i llenguatge i sensorials.
 13. 13.  Procès d’elaboració del conte: 1) Cada alumne escull els personatges i el context que vol que surti al conte amb l’ajuda de tecnologia TIC (polsadors, ordinadors, etc.) 2) Amb l’ajuda dels monitors i mestres s’elabora la història i els dibuixos que la il·lustren. 3) Els diferents alumnes, amb l’ajuda de diverses eines digitals, s’ocupen de escriure el text, acolorir els dibuixos i crear la portada amb diferents materials tangibles. 4) Presentació del conte final a alumnes del col·legi Sagrat Cor amb l’ajuda de comunicadors i del suport visual en Power Point.
 14. 14.  Comentari personal: ha estat una de les exposicions més interessants i admirables, ja que trobo que ha estat un repte molt interessant a treballar i que el resultat ha estat immillorable. No coneixia les diferents eines digitals que han fet servir i trobo que son molt interessants i útils per treballar i reforçar els aprenentatges en nens amb discapacitats cognitives i motrius.
 15. 15.  Ponents: Mireia Aja; Guillem Redolat i Laura Pérez  Institut Escola Costa i Llobera  Resum: creació d’un conte a partir de l’animació stop motion (on es crea una historia animada a partir d’uns fotogrames)
 16. 16.  Sorgeix per Sant Jordi; es tracta d’un treball cooperatiu entre P3, P4 i P5.  Conte: “En Joan no es vol fer gran”  Creació: 1) invenció i creació literària del text narratiu  per grups, fan propostes i enter tots s’escull la millor. 2) posada en escena: fer fotos i destriar 3) Guió il·lustrat i storyboard 4) etapa final: gravació audio/ muntatge audiovisual/ música.
 17. 17.  Comentari personal: m’ha semblat una exposició entretinguda i divertida tot i que ja coneixia algun projecte elaborat amb stop motion, per la qual cosa no m’ha aportat massa novetat. tot i això trobo que és un projecte bastant bo encara que massa laboriós per als mestres.
 18. 18. - Han estat projectes interessants - M’ha faltat temps d’exposició en alguns - M’han aportat noves idees per la meu futur - Enriquiment personal - Coneixement de noves eines TIC

×