projekt qytetari

4,575 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
4,575
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
2
Actions
Shares
0
Downloads
25
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

projekt qytetari

 1. 1. RREGULLAT RRUGORE• PUNUAN• ALBINA LUSHI• ANITA LLESHAJ• ANXHELA MILJAShkolla ; QEMALSTAFA•ALBI VEIZIALDO BARDHIANDI PASHAJ
 2. 2. Kyqja në trafik nga garazhi apo oborret me mjet duke lëvizur mbrapa, nëse kyqeni nëtrafik nga garazhi me mjet duke lëvizur mbrapa jeni të detyruar që të keni një ndihmës që judrejton se a e keni rrugen e lirë apo jo sepse nëse lëvizet mbrapa është pashmëria jo emjaftueshme dhe mund të vij deri te aksidenti gjithashtu duhet tju ipni perparsi kalimi të gjithamjeteve që janë duke lëvizur në rrugë, duhet tjepni sinlaj me treguesin perkatës të drejtimit duhettë keni kujdes që vija e plot e ndarjes të mos shkelet me mjetin tuaj pastaj të bëhet kyqja.
 3. 3. Kyqja në trafik nga garazhi apo oborret, nëse kyqeni në trafik nga garazhi duhet tju ipniperparsi kalimi të gjitha mjeteve që janë duke lëvizur në rrugë, duhet tjepni sinlaj me treguesinperkatës të drejtimit duhet të keni kujdes që vija e plot e ndarjes të mos shkelet me mjetin tuajpastaj të bëhet kyqja.
 4. 4. Kyqja në trafik nga vendparkimi, nëse kyqeni në trafik nga vendparkimi duhet tju ipniperparsi kalimi të gjitha mjeteve që janë duke lëvizur në rrugë, duhet tjepni sinlaj me treguesinperkatës të drejtimit duhet shiquar në këndin e vdekur pastaj të bëhet kyqja.
 5. 5. Kyqja në trafik nga rruga fushore, nëse kyqeni në trafik nga rruga fushore duhet tju ipniperparsi kalimi të gjitha mjeteve që janë duke lëvizur nëpër rrugën në të cilen mendoni të kyqenigjithhere duke dhënë sinjal me treguesin perkatës të drejtimit.
 6. 6. Mjetet nën përcjellje: duke pasur kujdes në sigurinë e pjesmarrsve tjerë të komunikacionit kanëtë drejtën e përparsis së kalimit kundrejt të gjitha mjeteve tjera përveç në kryqëzim kukomunikacioni rregullohet me shenjat e personit të autorizuar.
 7. 7. Mjetei nën përciellëje nëse është në intervenim mund ta ndërprejë edhe kalimin e rrugës nëanën tjetër për kolonën e këmbësorëve.
 8. 8. Mjetei nën përciellëje nëse është në intervenim nuk respeton shenjat e komunikacionit.
 9. 9. NGARKESA E MJETIT.NGARKESA E MJETIT.Ngarkesa në mjet duhet të vendoset në mënyrë tëtillë dhe sipas nevojës të përforcohet e tëmbulohet në mënyrë që:- të mos krijoj zhurmë të tepërt dhe të mos derdhderivate nëpër rrugë;Në biçikletë ,çiklomotor dhe motoçikletë nuklejohet bartja e sendeve me gjersi më të madhe se0.5 metra nga dy anët e mjetit.Ngargesa në anën e përparme nukguxon të kaloj më shumë se 1m, dhe nësakalon mjetin mbrapa duhet të shënohet menjë pëlhur ngjyrë të kuqe.

×