Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Per què la Pasqua és una qüestió d'ous?

1,338 views

Published on

Història resumida sobre la Pasqua. D'on sorgeix la simbologia dels ous, les gallines i els conills i d'on ve la tradició de la "mona".

Published in: Food
 • Be the first to comment

Per què la Pasqua és una qüestió d'ous?

 1. 1. PASTISSERIA Per què la Pasqua és una qüestió d’ous?
 2. 2. La Pasqua és un gresol de tradicions culturals.
 3. 3. Si seguim un ordre cronològic, el primer que trobem és que la Pasqua indica la primera lluna plena de primavera. Un moment ple de nous naixements o renaixements.
 4. 4. S’acaba l’hivern i torna el bon temps i amb ell la natura torna a despertar amb força. D’aquí n’arriba la simbologia dels ous, les gallines i els conills.
 5. 5. No obstant, la Pasqua anomenada com a tal prové del món jueu. Aquesta festivitat recull la fugida de l’esclavatge d’Egipte.
 6. 6. Més endavant el cristianisme afegeix a aquesta data la resurrecció de Crist –el triomf de la vida sobre la mort– així com el final de la Quaresma.
 7. 7. És per donar sortida a aquest excedent de matèria prima –els ous– que més tard apareix la tradició de les mones. Inicialment eren unes bases amb ous durs que els padrins regalaven als seus fillols (un ou per cada any que tenia la criatura). En totes les civilitzacions, l’obsequi de presents ha estat bàsic per al manteniment dels vincles, familiars i socials.
 8. 8. Mica en mica, aquest producte és va anar sofisticant, fins arribar a les diferents elaboracions que podem trobar avui en dia.
 9. 9. Les nostres delicioses mones! Bé, aquestes no...
 10. 10. El nom de les mones prové de l’àrab “Mûna”, tribut que es pagava als amos de les terres. Aquestes mones!
 11. 11. Avinguda de Montserrat, 45, 08250 Sant Joan de Vilatorrada, Barcelona · Tel. 938 72 61 21 · www.pflordeneu.com Guió: Alba Simon / Maquetació i il·lustració: Sil Barrios - SMUAK Esperem que siguin del vostre gust!

×