Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Активия или корейските ценности

2,406 views

Published on

Активия в ценностите на корейците

Published in: Travel, Business, Technology
 • Човешкото тяло се ръководи от хормонални колебания и съчетания, наричани още циркаден ритъм, който по същество гарантира, че ядем в правилните моменти през деня. Тъй като нашите енергийни потребности са по-големи, е изключително важно ние да предлагаме на нашите органи достатъчно калории за гориво за нашата дейност.
     Reply 
  Are you sure you want to  Yes  No
  Your message goes here
 • Започнете фитнес програма с уреди у дома: Няма по-евтино и ефективно решение за отслабване от правенето на упражнения у дома. Повечето фитнес програми у дома ви позволяват да покриете собствените си изисквания за упражнения за по-малко време, отколкото би ви отнело, ако ги изпълнявате във фитнес зала.
     Reply 
  Are you sure you want to  Yes  No
  Your message goes here
 • Be the first to like this

Активия или корейските ценности

 1. 1. Активия или кореиските ценности  Активия(ценности) на корейците за семейството. Семейството е най-важната част от Корейския живот.. В конфуцианската традиция, бащата е глава на семейството и негово задължение е даосигуря храна, дрехи и подслон, както и да одобрява браковете на членове насемейството.. Най-големият син има специални задължения: първо към родителите си, а след това къмбратята си, от по-старите към по-младите, след това към синовете му, а след това къмжена си и накрая към дъщерите му.. Семейните нужда са много по-важни от нуждите на отделния човек.. Членовете на семейството са обвързани помежду си, тъй като действията на един член насемейството се отразява върху останалата част от семейството.. В много случаи, в регистъра на семейство може да се проследи историята на едносемейство, чрез мъжките предци, за повече от 500 години.  Концепция на житейската активия според Кибунския принцип. Кибун е дума, без буквален превод на английски език, а най-близките термини сагордост, настроение, чувства, или състояние на ума.. Кибунския принцип повелява междуличностните отношения се развиват на принципа нахармонията.. Важно е да се поддържа мир и комфортна обстановка по всяко време, дори ако товаозначава да казвате "бяла лъжа ".. Според Кибунската активия, важно е да знаете как да прецените състоянието на някойдруг, как да защитавате позиция без да наранявате и как да се пазите вашите собствениинтереси по едно и също време.. В бизнеса се наранява гордостта на управителя, ако подчинените му не показватправилно отношение или ако неговият ръководител го критикува публично.. Нунчи е възможността да се определи гордостта на друго лице от пръв поглед.. Тъй като това е култура, в която социалната хармония е от решаващо значение,способността да се прецени състоянието на друго лице е много важно, за да може сеподдържа неговия Кибун.  Активия при срещите
 2. 2. . Поздравите следват стриктни правила на протокол.. Много южнокорейци се ръкуват с емигранти след покланяне, като по този начинхармонизират двата културни стила.. Човекът с по-нисък статус трябва да се покланя на човека с по-висок статут, но по-висшиятзапочва ръкостискането.. Човекът, който започва покланянето казва: "man-na-suh pan-gop-sumnida", което означава"удоволствие е да се запознаем.". Преди самата среща по запознаване трябва да се предостави на по-нисшия човекинформация за по-висшия човек.. Ако не познаваш даден човек, трябва да изчакаш да бъдеш представен.. Когато напускате среща, трябва винаги да казвате довиждане и да се поклоните на всекичовек поотделно.  Активия при храненето. Изчакайте да ви се каже къде да седнете. Често има строг протокол, който трябва да сеследва.. Най-напред се сервира на най-стария.. Най-старият или най-възрастният човек е този, който започва първи храненето.. Никога не сочете с пръчиците за хранене.. Да не се пробива храната си с пръчици за хранене.. Пръчиците за хранене трябва да се върнат на масата след всяка хапка, както и когато сепие или се говори.. Не кръстосвайте пръчиците за хранене, когато ги оставяте на масата.. Да пипайте храната с ръце. Плодовете трябва да са забодени с клечка за зъби.. Костите и черупките трябва да бъдат поставени на масата или в допълнителна чиния.. Винаги трябва да опитате от всичко, дори да е по малко. Приемливо е да се пита каквонещо е това, което ядете.. Откажете първата покана за допълнително.. Изяжте всичко в чинията си.. Посочете сте приключили с храненето, като поставите пръчиците за хранене на масата.Никога не ги поставяйте във вашата чиния.  Активия при обличането. Бизнес облеклото трябва да е консервативно.. Мъжете трябва да носят тъмни на цвят, консервативни бизнес костюми с бели ризи.. Жените трябва да се обличат консервативно и с бели. Rheinplast ПВХ профілі значнопідвищують теплоізоляцію, й, таким чином, витрати на опалення значно зменшуються.

×