Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

E23

125 views

Published on

  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

E23

  1. 1. Regnat: 51 a.C fins a 47 a.C (junt amb amb Ptolomeo XIII) file:///Pictures/alexandria%202.PNG47 a.C a 44 a.C (junt amb Ptolomeo XIV)44 a.C a 30 a.C (junt amb Cesarión)Coronació: 51 a.CNom complet: Cleopatra Filopator Nea Thea.Naixament: Gener, 69 a.C a Alexandria, Egipte.Mort: Agost, 30 a.C
  2. 2. Cleòpatra tenia diversos germans: Berenice IV i Cleòpatra VI com a germanesmajors, una germana menor anomenada Arsinoe IV i dos germans menors amb elnom de Ptolomeu XIII i Ptolomeu XIV Filopàtor . Leducació de tots ells va serpurament grega. Cleòpatra va ser el primer membre daquesta dinastia que vaaprendre a parlar lidioma egipci; però no sols coneixia aquest idioma sinó també elgrec, hebreu, el sirià i larameu i el llatí. Va aprendre així mateix literatura, música,ciències polítiques, matemàtiques, astronomia i medicina. A més tenia fama de seruna dona molt bella i de modals dolços i educats.Als tres anys del seu regnat, el seu germà Ptolemeu va expulsar la seua germana deltron i la va obligar a lexili en Síria. Des daquesta regió Cleòpatra va pretendrerecuperar el tron, reunint un bon exèrcit per a aquest fi, però realment no vaaconseguir res fins a larribada a Alexabdria de Juli César lany 48 a.C. Un any méstard, en el 47 a.C, Ptolemeu XIII va morir ofegat quan fugia duna batalla perdudacontra Juli Cèsar, i aquest va proclamar Cleòpatra reina absoluta dEgipte.
  3. 3. Els plans dOctavi passaven per agafar la reina com a presonera i portar-la aRoma per a així demostrar la seva superioritat i la seva victòria, però no vaser possible perquè veient el seu futur com a esclava tal vegada en el seupropi país on havia sigut sobirana, Cleòpatra va triar morir i va prendre ladecisió de suïcidar-se. Va demanar a les seves criades Ires i Charmion que liportaren una cistella amb fruites i que ficaren dins una cobra egípcia, elfamós àspid, responsable de la seva mort. Abans de morir va escriure unamissiva a Octavi que li comunicava el seu desig de ser soterrada junt ambMarc Antoni. Això succeïa el 12 dagost de lany 30 a.C.
  4. 4. Pare: Ptolomeo XIIMadre: Cleopatra V de EgipteFills:Cesarión, Alejandro Helios, Cleopatra Selene II i Ptolomeo.

×