Artistic T&I 3

334 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
334
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
3
Actions
Shares
0
Downloads
1
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Artistic T&I 3

 1. 2. Rivalent ajuda al rei a canvi obté a Blancaflor, la seva germana, amb aquesta va tenir un fill anomenat Tristany, perque va venir en época de tristeses, ja que el seu pare va morir a la guerra. Va rebre educació de caballer gracies a un savi.
 2. 3. Va ser raptat, i salvat gàcies a la mar. Va arribar al regne del rei Marc i aquest veient que era molt llest i hàbil el va acceptar a la seva cort.
 3. 4. Tristany acava amb Morholt. Aquest és portat a Irlanda per els seus cavallers.Tristany ferit, per l'espasa de Morholt es ficà en una barca i Isolda en trobar-lo el va curar sense saber que era ell el que havia mort a Morholt
 4. 5. Tristany va aconseguir Isolda per al rei Marc.Quan aquesta està apunt de marxar, la seva mare li donà a Brangiana un beuratge preparat per ella. Per un descuit de Brangiana, Tristany i Isolda el van beure i sense saver-ho queden enamorats per sempre més.
 5. 6. El rei Marc sospita que Isolda i Tristany s'estimen, perquè els seus homes fidels li han dit. Prepara una trampa però Tristany s'anadona i és capaç d'enganyar-los. De nou els homes del rei Marc tornen a dir-li el mateix, aleshores el rei demana consell al nan Forcí perquè l'ajudi.
 6. 7. El nan Forcí fa possar entre els dos llits de la cambra dels reis farina,per poder comprovar si Tristany al quedar-se a soles amb Isolda ,s'aixecà del seu llit. Al final es descovert per la sang de la seva ferida. Els amants són acusats.
 7. 8. De camí al jutjament Tristany pot escapar, i demana pietat per la seva estimada al seu amic Dinas, aquest l'ajuda a escapar amb Tristany a viure al bosc.
 8. 9. Els dos enamorats viuen durant un temps al bosc junts amb Gorvenal. Però al final decideixen tornar al castell perquè es el millor per tots dos.
 9. 10. Demanen ajuda al Ogrí i aquest els hi diu que enviïn una carta a Marc.
 10. 11. El rei Marc deixa tornar al seu castell a Isolda però no a Tristany, per por a que torni a passar el mateix.
 11. 12. Els amants es segueixen veient, i un cop més els homes fidels del rei Marc s'anadonen i li diuen de nou.El rei Marc convoca un jutjament per Isolda, en el que haurà de demostrar la seva sinceritat.
 12. 13. El rei Marc fa que s'asaventi de l'esdeveniment tota la ciutat de Cornualla, perquè estiguin presents.
 13. 14. El jutjament consistia en tocar un ferro calent. Abans de tot Tristany disfressat de camperol agafa a Isolda per passar una zona de fang i aixi va poder afirmar que no havía estat en mans d'altres homes que no haguesin estat Tristany (el camperol) o Marc.
 14. 15. Isolda no es va cremar i va poder quedar-se al castell amb el rei Marc. Tristany va partir cap a Gal.les, allà a la terra del noble Gilary, venç a Urgan el Pelos y aconsegueix al Petit-Crû.
 15. 16. Aquest gos té un cascavell que treu les penes.Tristany li demana a Gilary com a recompensa i li envia a Isolda.
 16. 17. Tristany demana a Kaherdi que vagi a buscar a Isolda perquè està molt malalt i vol desperdir-se de la seva estimada, Isolda de les Blanques mans la seva muller actual ho escolta.
 17. 18. Kaherdi va a buscar a Isolda la Blonda, a Cornualla. Li explica que Tristany està molt malalt i aquesta no s'ho pensa dos cops i accepta a la proposta de Kaherdi.
 18. 19. Quan ja estaven arribant Kaherdi hissà les veles blanques que significaven que portava amb ell a Isolda. Isolda de les Blanques mans li diguè al malalt que les veles del baixell eres de color negre, que significaven que Kaherdi no portava amb ell a Isolda la Blonda.
 19. 20. Al adonarse de que Isolda la Blonda mai tornaria, Tristany va respirar profundament i morí. Quan Isolda arribà, el seu estimat ja estava mort i al veure'l l'abraçà per últim cop i morí abraçada a ell.
 20. 21. El rei Marc en assabentar-se dels esdeveniments va anar a buscar els cossos dels enamorats i els va enterrar molt aprop. De les dues tombes va florir un arbre que s'ajuntava. Signe d'amor etern.
 21. 23. CAROLINA C. i LAIA M. PRIMER DE BATXILLERAT “B” LITERATURA UNIVERSAL

×