De la web 1.0. a la web 3.0.

476 views

Published on

Aquesta presentació proposa nou exercicis al voltant dels canvis entre la web 1.0., l'actual 2.0. i la futura 3.0. Són exercicis senzills, individuals, de grup o de classe, i vénen amanits amb uns quants acudits gràfics en català, castellà i anglès.

Published in: Education, Technology, Business
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
476
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
111
Actions
Shares
0
Downloads
6
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

De la web 1.0. a la web 3.0.

 1. 1. Anna M. Ribas Margarit La conquesta de l’espai virtual: de la web 1.0. a la web 3.0.
 2. 2. La conquesta de l’espai virtual: de la web 1.0. a la web 3.0. 1. Fixa’t en la imatge de la dreta… Què significa? 2. Investiga què va ser la web 1.0. en aquest enllaç i escriu les seves característiques principals: La web estàtica 3. Ara digues si aquestes webs són estàtiques (1.0.) o no: Una escola I una altra Un cercador francès Un cercador català Una empresa I una altra Una associació internacional I una altra, de petita No les trobeu velletes, ara, les estàtiques?
 3. 3. La conquesta de l’espai virtual: de la web 1.0. a la web 3.0. <ul><li>4. La majoria de webs que coneixeu són webs 2.0. Feu grups de quatre i mireu si, entre tots, podeu esmentar-ne les seves 6 característiques principals. Les dues primeres us les oferim en aquesta imatge de l’esquerra </li></ul><ul><li>En la web 2.0. no sols es llegeix sinó que també s’hi escriu, és a dir, s’hi pot participar en la creació de continguts. </li></ul><ul><li>Els seus autors són l’anomenada “intel.ligència col.lectiva”: els que publiquen continguts i els que els utilitzen. </li></ul><ul><li>5. Les webs 2.0. permeten de fer altres coses que potser no se us han acudit. Cerqueu en un diccionari d’Internet: </li></ul><ul><li>-RSS o sindicació de continguts. </li></ul><ul><li>-Folcsonomia o etiquetatge d’arxius </li></ul><ul><li>-Mashup o interacció entre dos webs </li></ul><ul><li>-El programari lliure eternament. </li></ul><ul><li>-El crowdsourcing: compartir continguts. </li></ul>
 4. 4. La conquesta de l’espai virtual: de la web 1.0. a la web 3.0. 6. Fixa’t en aquesta flor, perquè hi teniu molts exemples de tipus de webs 2.0. Però no patiu, que no les veurem totes. Només has de dir un exemple de web 2.0. on…: -puguis compartir cançons. -puguis ensenyar les teves fotos als amics. -un equip de treball del teu centre pugui fer un docu-ment de forma col.labora-tiva. -puguis recomanar a un amic/ga que hi faci un bloc. -hi vegis una agenda d’es- Deveniments d’un tema determinat.
 5. 5. La conquesta de l’espai virtual: de la web 1.0. a la web 3.0. 7. Però la web 2.0. també presenta alguns perills o defectes , que poden ser, fins i tot, motiu de riure. Per parelles, discutiu quin problema presenten aquests tres exemples.
 6. 6. La conquesta de l’espai virtual: de la web 1.0. a la web 3.0. <ul><li>8. Hi ha altres situacions que són també molt discutibles. Engeguem un debat a classe sota la guia d’aquestes preguntes i dades: </li></ul><ul><li>Només un 1% dels usuaris de la web 2.0. crea també continguts. La majoria només les visionen o enllacen arxius. Això és “participació”? </li></ul><ul><li>Sempre es compleix la idea que el grup és capaç d’aconseguir més coneixement i fer-ho millor que l’individu aïllat. I el programari lliure sempre és millor que el que es compra? </li></ul><ul><li>L’accés de tothom a la informació ha fet el món més democràtic, i el capitalisme , menys salvatge, i els polítics, més sincers? </li></ul><ul><li>Com és que hi ha tantes webs dedicades a la cultura-escombraries, a l’entreteniment sense més ni més? </li></ul><ul><li>Les webs 2.0. no produeixen més “infoxicació” o soroll mediàtic? </li></ul><ul><li>On queda la intimitat, la privacitat, la defensa dels drets de les persones en webs com Facebook o Twitter? </li></ul><ul><li>Què passa amb el copyright i la meva propietat intel.lectual quan jo penjo un conte inventat per mi a un bloc? </li></ul><ul><li>Quin problema hi pot haver en l’acumulació de molta informació personal de la gent usuària en poder de poques empreses, com ara Google? </li></ul>
 7. 7. La conquesta de l’espai virtual: de la web 1.0. a la web 3.0. 9. Un últim tema. El futur que s’acosta és la web 3.0. o web semàntica. Què vol dir aquest concepte? Mira la imatge i intenta traduir la definició. Sembla ciència-ficció, oi? En aquesta web trobaràs més informació, i Potser una mica més realista…: La web 3.0. . Sabries concretar un servei dels que podrà donar la web 3.0.???
 8. 8. La conquesta de l’espai virtual: de la web 1.0. a la web 3.0. I això és tot!. Ens acomiadem amb una mica d’humor…
 9. 9. FONTS DE LES IMATGES EMPRADES EN AQUESTA PRESENTACIÓ: Diapositiva 2: Mort de la web 1.0. http://www.eventmanagerblog.com/event-management/social-media-events Dispositiva 3: Comparació entre la web 1.0. i la web 2.0. http://www.resnumerica.free.fr/nouveua-blog/uploads/Image/060901/we1vsweb2 Diapositiva 4: Les webs 2.0. (flor) http://markeythink.files.wordpress.com/2009/04/web-20.jpg Diapositiva 5: els tres acudits, de dalt a baix i d’esquerra a dreta http://blog.thoughtpick.com/wp-content/uploads/2009/11/061023_nothing_to_see_here.gif http://farm3.static.flickr.com/2254/2396263377_0c5f57f5ab.jpg http://www.ginside.com/content/2007/09/dilbert-web20.jpg Diapositiva 6: els perills d’internet, de dalt a baix http://www2.noticiasdealava.com/ediciones/2008/11/10/sociedad/euskadi/fotos/5697192.jpg http://concursoeducared.org.pe/construye/PaolaVertiz/files/2009/10/vicio.jpg Diapositiva 7. Gràfic dels tres tipus de web http://socialwhisper.files.wordpress.com/2009/02/web1to31.jpg Diapositiva 8. Darrers acudits, d’esquerra a dreta http://www.emezeta.com/weblog/redactores-internet-papel.png http://ampaipse.files.wordpress.com/2009/10/090923-chiste.jpg

×