Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
Upcoming SlideShare
Project Planning TJ 23 June
Next

0

Share

Autoanalisi CANVAS

Basat en el model de generador de negocis, CANVAS, d'Alex

Related Books

Free with a 30 day trial from Scribd

See all

Related Audiobooks

Free with a 30 day trial from Scribd

See all
 • Be the first to like this

Autoanalisi CANVAS

 1. 1. EL TEU MODEL DE NEGOCI (CANVAS) 34R/1I/1P-212
 2. 2. ÍNDEX http://www.youtube.com/watch?v=ASry7IDn5co «Tot està per fer i tot és possible», Miquel Martí i Pol. 1- La situació actual 2- Les idees no són negoci (encara!) 3- El model Canvas
 3. 3. 1.- Situació actual Situació actual a Espanya: * 43,6% dels espanyols de menys de 25 anys estan a l’atur * 27% dels estudiants de batxillerat vol ser funcionari * 31% dels estudiants, no aproven l’ESO * Generació Ni-Ni: més de 700.000 joves espanyols ni estudien ni treballen El Cercle d’empresaris informa que Espanya necessita generar 500.000 empreses per mantenir les condicions de vida actuals, en els propers anys
 4. 4. SOLUCIÓ: ACTITUD POSITIVA!!!!! 1.- Situació actual
 5. 5. SOLUCIÓ: ACTITUD POSITIVA!!!!! 1.- Situació actual
 6. 6. 2.- LES IDEES NO SÓN NEGOCI
 7. 7. 2.- LES IDEES NO SÓN NEGOCI Mantenir els peus a terra: 1- Abans de res, - hem d’aclarir els nostres propis objectius - desprès, definir l’objectiu de l’empresa -aquests objectius, que per a l’emprenedor ho són tot, són irrellevants per al mercat. “Una idea sense execució és una al·lucinació” A. Einstein
 8. 8. 2.- LES IDEES NO SÓN NEGOCI 2- Una idea NO és un negoci. Necessito una estratègia: un PLA de NEGOCI : -producte/servei? -mercat ? - com ho faré ? - què necessitaré? El MERCAT al que ens adrecem sempre és el més important quan avaluem una idea de negoci.
 9. 9. • Si no hi ha mercat, no hi ha producte. • Si no hi ha mercat, no hi ha diners. • Si no hi ha diners, no hi ha negoci. • Si no hi ha negoci, la idea NO val També cal pensar que, si no hi ha mercat, el podem inventar 2.- LES IDEES NO SÓN NEGOCI
 10. 10. 1.-Existeix una necessitat en el mercat? . 2.-El producte soluciona aquesta necessitat correctament? 3.-És un sector en creixement? 4.-Coneixes el mercat? Tens experiència en ell? -->genera confiança 2.- LES IDEES NO SÓN NEGOCI
 11. 11. 5.- El comprarà algú? 6.-Funciona? Es pot posar en marxa? 2.- LES IDEES NO SÓN NEGOCI
 12. 12. Si busques una gran Oportunitat, busca una gran NECESSITAT” 2.- 10 Idees en un Presentació d’un emprenedor
 13. 13. 3.- MODEL CANVAS Model de negoci: Conjunt d'eleccions que realitza una empresa per crear valor i generar ingressos. - Com defineix i diferència el producte i /o servei - Com crea valor i utilitat pel client - Com fidelitza els clients - Com arriba al mercat - Com defineix les tasques a fer - Com organitza els seus actius -Com aconsegueix benefici, quins costos té És una foto “fixa” de l'empresa, que permet conèixer com interactua amb el seu entorn. El model de negoci és un reflex o resultat de l'estratègia.
 14. 14. 3.- MODEL CANVAS
 15. 15. 3.- MODEL CANVAS
 16. 16. 3.- MODEL CANVAS
 17. 17. 3.- MODEL CANVAS
 18. 18. 3.- MODEL CANVAS Qui ets? Què tens? La base des de la qual partir, la suma del què som com a professionals. Recull els nostres interessos, habilitats personals (soft skills), competències (hardskills) i actius (tangibles i intangibles)
 19. 19. 3.- MODEL CANVAS Què fas? Quines són les principals tasques que duus a terme en el teu treball o alguna cosa que idealment hauria de quadrar amb les teves competències, interessos i habilitats. No es tracta de posar en el llençol totes les tasques que fas sinó només les que realment són importants, les que et diferencien.
 20. 20. 3.- MODEL CANVAS Clients? ( A qui ajudes) A més, dels obvis si ets per exemple freelance, inclou tant els que et paguen (si ets empleat, el teu cap i altre comandament) com la gent que obté algun benefici del teu treball, a més de comunitats, altres companys…etc.
 21. 21. 3.- MODEL CANVAS Valor afegit ( Quin ajut ofereixes?) És allò que tu saps fer millor que ningú, i hauria de partir d'una interpretació en sentit ampli del treball que resols. Pe: Un operari canvia oli en un cotxe. El valor no resideix en l’acte físic, sinó en rebre l’ajut d’un professional, cotxes sense problemes, cap desordre i problemes amb el cotxe….. Mika, traductora de japonès al inglès. Valor afegit: ajuda a guanyar judicis al seus client!!!!
 22. 22. 3.- MODEL CANVAS Canals ( Cóm et coneixen i quins mitjans utilitzes) La base de captació de clients, inclou els canals pels quals et pots donar a conèixer (blocs, xarxes socials, networking, tenda física…etc), però entenent tot el procés des del punt de vista de l'experiència del client i les seves fases.
 23. 23. 3.- MODEL CANVAS Relacions amb clients ( Cóm et relaciones) Si abans parlàvem de l'on i el què, ara el focus està en el com. Per a això és clau dissenyar una estratègia de marca personal i una forma única de relacionar-nos. A més ens hem de plantejar si hem de focalitzar-nos a captar nous clients o en * fidelizarlos… i les seves conseqüències. Ofereixes un servei personal, cara a cara, o impersonal per e-mail. Transaccions puntuals o de
 24. 24. 3.- MODEL CANVAS Associaciosn clau ( Qui et pot ajudar)) Avui dia més que mai és obvi que hem de treballar en xarxa i col·laborar… però també és clau estar només en els llocs on de debò rebem i aportem valor. Poden ser companys, mentors, membres de xarxes professionals, familiars, professors, institucions, etc….
 25. 25. 3.- MODEL CANVAS Ingressos i beneficis ( Què treus) No únicament la forma que tenim de guanyar diners, sinó aspectes indirectes però igualment claus com la satisfacció en el treball, la diversió, el reconeixement o la visibilitat.
 26. 26. 3.- MODEL CANVAS Costos ( Què dones) De forma similar al punt anterior, no només els elements de cost tradicionals: -Despeses formació. -Despeses desplaçament. -Vehícles, eines, roba. -Despeses internet, telèfon, etc… Sinó les claus: TEMPS + DINERS + ENERGIA (el que inclou l'estrès, la insatisfacció… etc)
 27. 27. 3.- MODEL CANVAS
 28. 28. 3.- EXEMPLE Canvas
 29. 29. 3.- EXEMPLE Canvas
 30. 30. www.joviat.com

Basat en el model de generador de negocis, CANVAS, d'Alex

Views

Total views

254

On Slideshare

0

From embeds

0

Number of embeds

4

Actions

Downloads

0

Shares

0

Comments

0

Likes

0

×