Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
El circ romà.
Les parts del circ.●  El circ tenia forma rectangular, allrgada i amb els extrems  corbats.●  Al centre hi havia laren...
Les parts del circ.        Metae       SpinaCarcere       Arena   Cavea
Els espectacles del circ.  Al circ hi tenien lloc diferents espectacles:●  Ludus troianus: un simulacre de batalla entr...
Les carreres de carros.●  Eren les preferides pels  romans.●  Hi havia diferents equips  que els aficionats seguien ...
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Circ roma

12,811 views

Published on

 • Follow the link, new dating source: ♥♥♥ http://bit.ly/2Qu6Caa ♥♥♥
     Reply 
  Are you sure you want to  Yes  No
  Your message goes here
 • Sex in your area is here: ♥♥♥ http://bit.ly/2Qu6Caa ♥♥♥
     Reply 
  Are you sure you want to  Yes  No
  Your message goes here
 • Be the first to like this

Circ roma

 1. 1. El circ romà.
 2. 2. Les parts del circ.● El circ tenia forma rectangular, allrgada i amb els extrems corbats.● Al centre hi havia larena, que es trobava dividida per lspina.● Lspina era un mur amb estàtues. Al seus extrems hi havia les metae, columnes que assenyalaven on havien de girar els concursants.● Al voltant de larena hi havia la cavea, la graderia dels espectadors. Les dues parts estaen separades per una barrera.● A un dels extrems de ledifici hi havia les carceres, les cotxeres des don sortien els carros.
 3. 3. Les parts del circ. Metae SpinaCarcere Arena Cavea
 4. 4. Els espectacles del circ. Al circ hi tenien lloc diferents espectacles:● Ludus troianus: un simulacre de batalla entre els joves patricis.● Exhibicions eqüestres: genets experts realitzaven acrobàcies amb els cavalls.● Carreres pedestres: els partcipants donaven voltes al voltant de la pista durant hores.● Carreres de carros: consistien en donar set voltes al voltant de lspina.● Els jocs començaven sempre amb la pompa, la desfilada inaugural que passava per gairebé tota la ciutat.
 5. 5. Les carreres de carros.● Eren les preferides pels romans.● Hi havia diferents equips que els aficionats seguien amb passió.● Els colors eren el blanc, el verd, el blau i el vermell.● Segons el número de cavalls que estiraven el carro, aquest rebia un nom o un altre. Hi havia les quàdrigues, les bigues i les trigues.

×