Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
E DIEL 23 GUSHT 2009                         un
Redaktor përgjegjës: ARTA MARKU      E-M...
unë GRUAJA 16                                      E DIEL 23 GUSHT 2009       ...
unë GRUAJA 17                                     E DIEL 23 GUSHT 2009
     ...
unë GRUAJA 18                                  E DIEL 23 GUSHT 2009           ...
unë GRUAJA 19                                 E DIEL 23 GUSHT 2009
          ...
unë GRUAJA 20                                       E DIEL 23 GUSHT 2009      ...
unë GRUAJA 21                                        E DIEL 23 GUSHT 2009
  ...
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Unegruaja

1,287 views

Published on

Published in: Technology, News & Politics
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Unegruaja

 1. 1. E DIEL 23 GUSHT 2009 un Redaktor përgjegjës: ARTA MARKU E-MAIL: unegruaja@panorama.com.al SUPLEMENT I PËRJAVSHËM MANJOLA HASANI SË SHPEJTI JEMI TRE faqe 16-17 ZONJAT E PARA KLODIANA SHALA Ikonat e stilit. Dashuria me Asma, Michele, trajnerin. Rrëfimi Carla, Rayna etj. në 30-vjetor faqe 20-21 faqe 19
 2. 2. unë GRUAJA 16 E DIEL 23 GUSHT 2009 un M ANJOLA Së HASA NI E shpejti bëhemi shtë e qetë. E futur brenda koracës së saj, tek përkëdhel barkun e dalë pakëz fshehur nën fustanin e gjerë. Nuk dallohet mjaf- tueshëm që është shtatzënë. Vetëm po t’i ulesh përballë, disa kile të tepërta dallo- hen që në fytyrë. Përndryshe vështirë! Ësh- të në muajin e pestë të shtatzënisë dhe gjithçka po ecën më së miri. Doemos është fëmija e parë dhe ajo e pret gëzueshëm. I tre ka harruar ato ditët, tek gjente veten të hu- tuar, ulur në karrige dhe mendueshëm i bënte pyetje vetes - si do të jem unë si nënë? Domosdo diçka do të jetë, koha do ta më- të jetë sojë më vonë. Askush nuk ka lindur i ditur në këtë botë. Por, balerina jona, koreograf- nis në tetor do ja e mjaft spektakleve të njohur në Top- Sezoni i ri që anjola Hasan i tin M intensiv për çif . Megjithëse punën Channel, Manjola Hasani, nuk ka neglizhuar të fillojë me këshillat e nënës, konsulentes, rani se mikeshave që e kanë provuar ç’do të thotë dhe Ezdalin Go të vere. “Ne të jesh nënë. Ka filluar të lexojë, tek-tuk të ata e kanë nisur që këto di ni ak- e kemi nisur ta marrë informacione, rreth koherencës së sh- tatzënisë, e doemos pas gjen mbështetjen të dy pa trupën itemi për në fillim at tivitetin. Po përg oni i ri me pjesë- e bashkëshortit, balerinit tjetër, Ezdalin Goranit, babait të fëmijës, që ende nuk e di Po ç’gjini ka. Por kjo pak rëndësi ka për të, të tetorit, kur nis sez sez ‘Fiks mjafton që të jetë një fëmijë i shëndetshëm kalli’, ‘E diell’, dojnë për këto gjëra, si famil- thotë. Veç fëmijës, së shpejti, do të kryejnë m arrjen në ‘Porto sione të reja, ësh- ja ime po ashtu dhe ajo e oduk Fare’, presim pr martesën e tyre, në bregdet. Një festë që Ezdalinit. Personalisht nuk më kanë vendosur ta organizojnë sa tradicio- , por shpresoj kam asnjë ide se si mund ta ezon i ngjeshur ANILA MEMA nale, edhe moderne. Por detajet i ruan për të s sez a. ketë emrin fëmija im, por do gon balerin t’ia dalim”, tre vete, për miqtë që do të jenë të pranishëm dëgjojmë disa variante dhe në të. Ama një festë që do të ketë surpriza. do vendosim bashkërisht në Kaq tregon për ceremoninë, por flet gjatë fund. për fëmijën, për veten nënë, për Ezdalinin Kur lindni? dhe lidhjen e tyre të gjatë Në fund të janarit, mbase në fillim të shkurtit. Ardhja në jetë e një fëm- Në fillim ndihesha shumë më bën mirë kjo gjë. ar. Kanë kaluar mjaft vite. qenë frika ime më e madhe. Në shtator ju pret edhe ije ç’do të thotë për ju? çuditshëm. Po ashtu e vija re Me kë këshilloheni më Si e keni përshkruar në Thosha me vete, a do di ta martesa? Kisha dëgjuar dhe nga dhe tek Ezdalini që ishte si shumë, kujt i merrni men- mendjen tuaj fëmijën? mbaj, a do di ta rris. Por Po, e kishim ndarë si datë nënat e tjetra se ç’do të thotë pak i trembur, i emocionuar, dime, kë pyesni? Jam shumë kurioze të di ndoshta do t’a gjej forcën, martesën. Më pas kur mora të bëhesh nënë. Por unë ako- i hutuar dhe ai po aq sa unë. Nënën, nënat janë gati- se si do të jetë fëmija, çfarë kam dëgjuar që nënave iu vesh që presim një fëmijë, ma nuk jam bërë nënë, Por me kalimin e javëve e gati pediatre për sa i përket tiparesh do ketë. Unë dhe vjen forca instiktive dhe nuk mund ta ndryshoja thjesht po arrij ta kuptoj nga shoh që kam filluar ta per- fëmijëve dhe janë shumë të Ezdalini kemi komplet ndoshta kjo ndodh në atë datën. Nuk doja. Eshtë gjë e pak ndjesinë dhe po i besoj ceptoj ndryshe dhe Ezdalini përgatitura. Mamanë time e natyra të ndryshme si në ti- moment s’ke nevojë të ta bukur, do festojmë të gjithë fjalët e mikeshave të mia se e percepton ndryshe, afrohet kam krah të djathtë, për çdo pare dhe në karakter, ai zesh- thonë. bashkë... Ndonëse brenda si e përshkruanin periudhën më tepër, e do, shprehet, gjë gjë flas me të, kuptohet dhe kan unë bionde, nga natyra Po Ezdalinin si baba? vetes nuk jam dhe aq e e shtatzënisë. Eshtë një nd- që s’e ka bërë ndonjëherë jav- me konsulenten time, Rube- gështenjë e hapur, e zbehtë Ai është shumë i devot- kënaqur për faktin se njëherë jenjë shumë e veçantë dhe ët e para. E shoh që mezi po na Moisiu, kështu që jam në do të thosha. Ai me tipare të shëm, sidomos me fëmijët, di bëhet dasma dhe kësaj here më bëhet qejfi që edhe mua pret dhe më thotë: “Kur do dijeni për shumë gjëra. theksuara dhe nuk e di, ësh- të luajë me ta, di të hyjë në vishem me fustan të bardhë m’u dha mundësia për ta ta shoh barkun e madh”. I Këshilla dëgjoj shumë, mun- të e çuditshme si ndjesi. botën e tyre, madje është pak për veten time. Nuk doja që provuar. Me sa duket është duket sikur nuk rritet fëmi- dohem të jem koherente me Keni dëshirë që fëmija i fëmijë brenda vetes dhe kjo nusëria ime të ishte në këtë gjë shumë e mirë. ja. shtatzëninë time, me fëmijën parë juaji të jetë vajzë apo është gjë e mirë. Ndërsa unë lloj shëndeti, e kisha plani- E kishit planifikuar në Gjeni ndryshime te vet- që vjen. Dua që t’i njoh të djalë? jam e vrazhdë si natyrë, fikuar ndryshe. Megjithatë këtë kohë? ja nga Manjola para sh- gjitha etapat, që të jem e për- Unë nuk kam asnjë lloj thjesht nuk kam pasur mar- ndoshta mund të dalë dhe Ne e kishim parashikuar tatzënisë dhe tanimë? gatitur për ardhjen e asaj kr- preference. Ezdalini ka rëdhënie të mira me fëmijët, më mirë, por shpresoj ta shi- të bënim një fëmijë, pasi dhe Manjola dje ka qenë një ijese. Më vjen keq se them dëshirë të jetë mashkull, kup- sidomos me nipin tim, Gle- joj, se deri tani nuk po shijoj lidhja jonë u konsolidua dhe “xhadë”, tani jo se nuk ësh- herë pas here, ku do vijë ky tohet si gjithë meshkujt sh- ni. Mbaj mend kur ka qenë i ndonjë gjë. tashmë kishte nevojë për të e tillë, por shtatzënia të jep fëmijë në këtë botë të ndryrë, qiptarë, por edhe unë do doja vogël, edhe unë atë kohë kam Mund të dimë detaje ndryshime të mëdha, siç emocionet e veta, luhatjet e por hajt mo, duhet të vijë. të ishte djalë, sepse ai e do qenë thuajse e vogël, sa herë rreth saj? është fëmija. Por shtatzënia veta psikologjike, emociona- A pëlqeni ta imitoni djalë. Por vetë si nënë men- vinte ime motër bashkë me Dasma do të organizohet erdhi e rastësishme. Mënyra le... Saqë nganjëherë bëhem nënën tuaj? doj të jetë i shëndetshëm dhe çunin në shtëpi thosha: o në 4 shtator, i bie e premte, se si erdhi për mua ka qenë shumë sensibël, nganjëherë Në fakt, nënën e kam pye- nuk ka asnjë problem për Zot erdhi ky “mostra”, por atë ditë ishte i lirë idealja, paçka nuk e kishim qaj edhe për një mizë, ngan- tur për kohën që ajo ka qenë gjininë. sepse nuk dija të komuniko- restoranti. Do të organizohet vendosur në këtë moment. jëherë bërtas. Por tani e shoh shtatzënë me mua, por nuk Si e përfytyroni veten si ja me fëmijët. Tani shpresoj në breg të detit... Do të jetë sa Megjithatë erdhi në kohën e te vetja, sikur jam më e është se kam gjetur gjëra të nënë... ta gjej gjuhën. tradicionale aq edhe mod- duhur dhe jam shumë e lum- mbledhur, ndoshta do të jem përbashkëta, nuk gjej shumë Nuk e di fare. Nuk di a do Keni përzgjedhur emra? erne, do bëjmë një dasmë të tur për këtë, si unë dhe më shumë edhe më mbrapa lidhje me njëra-tjetrën, jem e zonja. Nganjëherë kam Unë personalisht jo, por përbashkët, pasi unë nuk e Ezdalini. Mezi po e presim! nga ç’kam qenë. Ndoshta ndoshta dhe ajo i ka harru- frikë dhe javët e para kjo ka të tjerët kanë filluar të men- përballoj dot fizikisht.
 3. 3. unë GRUAJA 17 E DIEL 23 GUSHT 2009 Nuk kanë PUSHIMET qenë pushime intensive, por periodike. Herë në plazh, herë në shtëpi, herë në party... Përgatitjet me dasmën, i kanë marrë pjesën më të madhe të pushimeve. Megjithatë edhe pas dasme dy balerinët nuk kanë planifikuar të bëjnë muaj mjalti. “Pasi të lindi fëmija do të bëjmë muaj mjalti”, tregon me të qeshur. Ishim në një dasmë, një shoku ynë martonte vëllain, ndodhi që i përcollëm të gjithë shoqërinë tonë dhe ne të dy mbetëm vetëm në makinë, aty iu hodhëm njëri-tjetrit. Njëherë u shtangëm dhe thamë mos po bënim ndonjë gabim, mirëpo kaluan vite dhe nuk kishim bërë gabim, ishim po bashkë dhe jemi po bashkë... Fillimi ka qenë i sikletshëm për ne, se kishim dilemën a do funksionojë marrëdhënia jonë, nëse jo, ne prishim shoqërinë dhe stepeshim... Por më pas çdo gjë ka ardhur jo e sforcuar, ka rrjedhur normalisht... Ç’gjë të veçantë patë tek Ezdalini që ju tërhoqi më tepër? Ezdalinin e shihja të sigurt në vetvete, më dukej sikur e dinte se çfarë donte në jetë dhe mua ma jepte këtë lloj ndjesie. Siguria që kishte te vetja, besimi, më ka bërë më shumë të afrohem me të. Kuptohet karakteri, pamja e jashtme, ishte i shoqërueshëm, xhen- DASHURIA JONE til... Më pas vendosët të bashkëjetonit. Si do ta përshkruanit atë periudhë? Për mua bashkëjetesa është prova më e mirë që mund të kalojë një çift, është prova më e mirë për të marrë hapa më pas. Me Ezdalinin kemi bashkëjetuar fillimisht në një shtëpi me qira për një vit e gjysmë gati, dhe ajo ka qenë periudha më e mirë për ne, pasi provuam të suportonim njëri-tjetrin, të mësoheshim me hu- qet apo edhe ta ndihmonim njëri-tjetrin. Më pas morëm vendi- Unë e vrazhdë, min për të hedhur një hap më tej, që të blinim një shtëpi. Kupto- het na ndihmuan dhe familjet, bashkë me ato pak lekë që kishim hequr mënjanë... Por koha e arredimit të shtëpisë ka qenë një moment i bukur i jetës sime, koha kur duhet të zgjidhnim të dy se çfarë pllakash do të viheshin, çfarë parketi... Tani kemi pesë vjet që jetojmë në atë shtëpi ku presim dhe beben. Po ju ç’bëni për dashurinë? ai i ëmbël... Vetë jepem e tëra, nuk mbaj gjë, jo aq sa të derdhem që të velet tjetri. Jap siguri, besnikëri, dashuri, çfarë unë kam e kam të hapur për atë që kam përpara. Një femër dhe një mashkull duhet të jenë të ndryshëm që të funksionojë marrëdhënia, apo përkundrazi, të kenë pika kontakti të përbashkëta? Çfarë ofron përvoja juaj? Ne jemi të kundërt si tipa, unë jam impulsive nganjëherë më tepër se ç’duhet, ai është i përmbajtur, por nëse ndodh që ai Ne jemi të kundërt si tipa, unë jam është impulsiv, unë atëherë jam më e qetë. Duket e njohim mirë impulsive nganjëherë më tepër se njëri-tjetrin dhe dimë ta menaxhojmë situatën. Unë jam pak më çapraze, më e vrazhdë, ai më i ëmbël, më i qetë, më komuni- ç’duhet, ai është i përmbajtur, por nëse kues. ndodh që ai është impulsiv, unë atëherë A mendoni se në një familje, dy bashkëshortët duhen të jam më e qetë. Duket e njohim mirë njëri- kenë pika përkimi profesional? Apo preferoni pikërisht të kundërtën?... Ka që mendojnë se diskutimet e punës duhen tjetrin dhe dimë ta menaxhojmë situatën. lënë jashtë derës së shtëpisë… Unë jam pak më çapraze, më e vrazhdë, ai Edhe duhen lënë, edhe jo. Ne të dy i lëmë, sidomos tani që u më i ëmbël, më i qetë, më komunikues. bënë gjashtë vjet që punojmë intesivisht, kur hyjmë në shtëpi ne i kemi mbyllur diskutimet për punën. Aty mundohemi t’i përkushtohemi njëri-tjetrit. Por në këtë pikë ka ndikuar edhe të qenit në një profesion, pasi artisti nuk kuptohet kollaj dhe duke qenë të dy artistë e kemi kuptuar shumë mirë njëri-tjetrin, e dimë I riktheheni kujtimeve, fillimeve të lidhjes me Ezdalin- Jemi njohur kur ishim në shkollën e baletit, kemi qenë në një klasë shumë mirë se si është bota e balerinit... kjo e ka bërë më solide in, si kanë qenë ato kohë? bashkë, më pas tetë vjet shkollë baleti, në teatër, në Top Channel... marrëdhënien. Ime më një ditë tha një gjë shumë të bukur: “Jam shumë Gjatë kohës së shkollës, nuk kemi pasur ndonjë afrimitet apo Po të bëni një bilanc në karrierën tuaj, ç’mendoni për rrugën krenare për të dy”. Teksa ajo e thoshte dhe unë e ndjeva veten emocion... Madje ne ziheshim shumë, ndoshta kjo mund të ketë në të cilën keni ecur? paksa krenare si për vete edhe për Ezdalin. Sepse mjafton të qenë dhe një shenjë dashurie. Me kalimin e kohës u bëmë shokë të Jam e kënaqur, por kërkoj më shumë për të ardhmen. Ndërsa kthesh kokën mbrapa dhe sheh që kemi një jetë të tërë bashkë. mirë, rrinim bashkë, kishim të njëjtën shoqëri. rruga ka qenë një gavetë e vërtetë, megjithëse ia ka vlejtur për të dy.
 4. 4. unë GRUAJA 18 E DIEL 23 GUSHT 2009 unë 24 V jeta e rë e IKENA KAMENICA PSIKOLOGUT @ E-mail ERJONA SHAHINI nga një gruaje psikologe këshillimi (erjonash@yahoo.it) esuar N jë interpretim krejt ndryshe nga ajo çfarë keni dëgjuar deri më sot në muzikë. Këtë ka synuar si risi Nëna ime është e str it ba në këtë fushë Akademia Verore "Mozarteum" e Austrisë. Mexosopranoja shqiptare Vikena Ka për sëmundjen e ba menica, soliste e TKOB-it është kthyer nga kjo Akademi, me çmimin e parë për interpretimin e këngëve satirike nga Bernstein, pjesë të operetës "Can- ai im pat i një infa rkt, Par a disa jav ësh bab dide". Kamenica është vlerësuar me çmimin në kuadrin e jetë s së tij ka pas ur edh e pse gjat ë gjit hë konkursit me temë "Humor, Shaka dhe Ironi në Muzikë", tori e kës hill oi të gjatë këtij muaji. E vlerësuar për interpretimin e shkëlqyer shë nde t të mir ë. Dok nga pun a dhe të të këngëve satirike nga Bernstein, pjesë nga opereta e mer rte disa jav ë leje për t’u riku peru ar, këndshme "Candide" ajo shkëlqeu ndaj të tjerëve që ish- qën dro nte në shtë pi et se po ecën shu më in gjithashtu të veçantë dhe shumë të përgatitur, si bass- meg jith atë çdo gjë duk a ime , e cila nën baritoni austriak Florian Perimovsky që fitoi çmimin e mir ë. Pro blem i ësh të r me shu më stre s dhe dytë dhe dyshja Ayaki Kimura dhe Masayuki Nagai. Por duk et se e ka përj etua ait. Nuk e lë një kësaj here për suplementin "Unë gruaja" veç emocioneve ank th sëm und jen e bab lon çdo lëvi zje që të çmimit, Kamenica na rrëfen dhe 24-orëshin e saj. Si nis min utë vetë m, kon trol e ka lënë krej t pas dor dhe si mbaron një ditë për mexosopranon shqiptare. bën dhe si rrje dho jë shu më e shq etës uar shë nde tin e saj. Jam rë se mos sëm uret . Çfa -Në ç'orë e vini zilen, kur fillon dita juaj çdo për të dhe kam frik ë mëngjes? më kës hill oni të bëj? D Në tetë të mëngjesit. Më përpara më bëhet e pam- undur dhe mundohem që kur mbyll zilen të ço- hem, por dhe kjo shpesh del e vështirë. PËRGJIGJE -Përgatitja e përditshme për të dalë nga shtëpia, në shoqërinë e emisioneve televizive të mëngjes- Le të kthejmë kokën shumë - dhe sjellja e saj it, muzikës, çfarë ka në sfond? pas dhe të vështrojmë sit- ju ka demonstruar se sa e Po, po pa TV bëhet i pamundur zgjimi i plotë. Titujt uatën e prindërve tuaj. panevojshme është të pre- e gazetave janë ato që të japin kuriozitet në mëngjes Mendoj se ajo që do të okupohesh vazhdimisht dhe muzikë, kur asgjë s'më tërheq në televizor. -Një tjetër çmim në karrierën tuaj? Çfarë rëndësie shohim janë dy për të tjerët. Ndaj, mënyra -Cila është marrëdhënia juaj me shtypin, a i lexo- ka për ju ky vlerësim i ri? shqetësime dhe jo vetëm më e mirë për ta inkura- ni gazetat. Cilat janë rubrikat që ju interesojnë? Një kënaqësi dhe një sadisfaksion i madh për një; nëna juaj që shqetë- juar që të jetë më e qetë Varet nga titujt që dëgjoj në mëngjes. Rrallë më vitet e punës dhe sakrificat që ky zanat kërkon sohet për babain dhe ju është duke e ndihmuar të ndodh që të marr një gazetë pa më interesuar diçka si çdo gjë tjetër në jetë. që jeni e shqetësuar për ketë një perspektivë të re në të. -Për çfarë u vlerësuat, mund të na tregoni detaje të. Arsyeja që ndihen në të situatës. Nëse thjesht i -Kafja e parë e ditës jashtë? Në shoqërinë e kujt? rreth këtij kompetitivi? këtë mënyrë është sepse i thoni të mos shqetësohet Gjithmonë në teatër me kolegët, aty merret dhe kar- Ishte shumë i specifikuar dhe me një vështirësi doni shumë prindërit tuaj pa i ofruar asnjë alterna- rikimi i parë i ditës dhe i punës në vazhdim. jo të pakët...interpretimi vokalo-skenik bënte dhe si rrjedhojë nuk tivë tjetër, ajo sigurisht që -Dreka një rit familjar, apo pjesë e orarit të punës? diferencën dhe atë të veçantë që ky lloj kompeti- dëshironi t’i ndodhë as- nuk do të ndalojë, - gjith- Rit familjar padiskutim, e kam shumë të nevojshme cioni kërkonte. gjë e keqe. Sëmundja e ashtu rrezikoni ta lëndo- një pauzë të vogël, më bën mirë dhe për vazhdimin -Sërish në Austri, duket sikur jeni lidhur gjatë me babait ju ka trembur të ni në krenarinë e saj. e ditës! të... gjithë si familje, dhe tash- Përse mos përpiqeni të -Gatuani? Të them të drejtën nuk e prisja që përsëri ky më jeni të ndërgjegjësuar bëni diçka që me të vërtetë Rrallë. Mamaja ime gatuan perfekt....dora e saj më vend do më jepte vlerësim. Në vitet e kaluara se ai dhe nëna nuk janë do ta kënaqte? Ndoshta shijon shumë. aty u përzgjodha për premierën e "Le Nozze di aq të fortë sa dikur. mund të dilni së bashku -Cila orë e pasdites ju gjen në shtëpi? Figaro" të W.A.Mozart dhe do ishte vendlindja e Por, ekziston edhe një për darkë/drekë, ose Orari i drekës dhe darka, rrallë një orar i pasdites. Mozart që do më jepte dhe këto vlerësime... arsye tjetër se përse jeni mund t’i sugjeroni të -Argëtimi juaj i preferuar, gjatë orëve të pasdites -Kush merrte pjesë ne të? duke reaguar në mënyrë kalojë pasditen me nipërit apo parambrëmjes? Një pjesëmarrje shumë e gjerë nga pothuajse Lexim dhe TV, shtëpinë e kam gjithmonë për një gjithë vendet e botës me një konkurrencë shumë kaq të dukshme ndaj e mbesat e saj. Nëse është relaks. Eshtë i vetmi vend ku ndjej qetësinë e plotë. të fortë. Vinin nga vende me shkolla shumë të sjelljes së nënës suaj. Kur e nevojshme, kërkojini -Libri i fundit që keni lexuar, shfaqja e fundit që forta dhe normalisht me ambicie të mëdha. dikush na irriton apo doktorit ta sigurojë që kjo keni parë, filmi? nevrikos, shpesh ndodh, nuk do të rrezikojë shën- "Leximtari" një libër i mrekullueshëm si dhe film pasi ata na kujtojnë diç- detin e bashkëshortit të shumë i bukur. ka që nuk pëlqejmë rreth saj. Kjo perspektivë e re e -Ç'marrëdhënie keni me shopping-un? Ç'kohë të vetes sonë. Duket sikur të parit të gjërave do ta ditës a javës i kushtoni? ashtu si nëna juaj edhe ju ndihmojë me stresin dhe E kam frikë veten kur dal për shopping sado që tani kam filluar të përmbahem jeni tip që shqetësoheni ankthin që ndjen. dhe tregohem e arsyeshme. -Angazhimet tuaja të paragjumit? Para gjumit është momenti që më pëlqen më shumë gjatë ditës, merrem me veten në një qetësi të plotë dhe Bashkëshorti im ësh pa u ngutur se çdo minutë është në dispozicionin tim. Vetëm nga kjo mënyrë, më pas shijoj një gjumë të shumë agresiv të qetë. -Ne ç'orë e fikni dritën e abazhurit të komodinës? Për disa mua j do te Asnjëherë se kam parë orën se kur e mbyll dritën, vetëm në atë moment që unë mendoj se jam gati për bëh em nën ë dhe jam gjumë. shu më e shq etës uar sep se bas hkë sho rti im, i cili ësh të rrit ur në një fam ilje të dhu nsh me, shp esh ka sjel lje “ag resi ve” dhe nuk do të dës hiro njëj tën mën yrë edh e ja të vaz hdo nte në të KESHILLA pas lind jes së dja lit ton ë: Çfa rë mun d të bëj? F Para TV jo patatina, më mirë kokoshka Patatet, iu hollojnë kaviliet Ha një picë të lehtë PËRGJIGJE Dëshironi të zvogëloni Pjata e mreku- Dëshira për të pickuar diçka, teksa perimetrin e gjunjëve lueshme napolitane shikoni një film është e madhe. Për ose të kavilieve? Hani të shkakton fryrje. të mos i bërë dëm organizmit tuaj E kuptoj shqetësimin tuar në radhë të parë se ndonjë patate të vogël të Por është e pamun- hiqni dora nga patatinat. Më mirë t’i tuaj, pasi lindja e djalit, çfarë marrëdhënieje je- gatuar me avull në vend dur të mos e hash. zëvendësoni me kokoshkat që i edhe pse një ngjare e toni me bashkëshortin të pjatës së parë për 5- Më e mira është të bëni vetë në shtëpi. (mjafton 50 g rëndësishme, jo domos- tuaj dhe të flisni me të 6 ditë, me fare pak vaj përdoret një truk që misër). doshmërish do t’i japë rreth kësaj çështjeje për- ulliri dhe pak majdanoz na e rrëfen eksperti i «Besojeni. E rëndësishme është të fund “sjelljeve agresive” para se të lindë fëmija te grirë. «Këto zhard- ushqimit: mos u hidhni kripë», thotë special- hokë kanë burim potasi, Spërkateni picën isti i ushqimit. «Misri në fakt është të bashkëshortit tuaj. I juaj. Më pas mund të një mineral që favorizon “Margarita” ose një drith që ka aftësi të forta rritur në një familje të kuptoni më mirë nëse çlirimin e lëngjeve të “Katër stinët” me diuretike (nxjerrjen e lëngjeve të dhunshme, ai ka fituar nga ana e tij ekziston tepërta» thotë specialis- pluhur sherebele të tepërta)». Efekti amplifikohet nëse i një mënyrë të pashën- ndërgjegjësimi dhe dis- ti i ushqimit. «Ideale tharë. Në fund të kombinoni me një tas me domate detshme për të përcjellë ponueshmëria për të është që të përmbyllësh ngrënies do të qershi (domate të vogla) të prera» dashurinë e tij, dhe si e përballuar problemin, vaktin me kunguj të ndihemi më pak të thotë ekspertja. Në fund të filmit, do skarës, perime shumë fryrë pasi kjo erëz të keni nevojë të shkarkoni lëngjet tillë nuk duhet pranuar. pasi kjo është çështja më të pasura me ujë dhe ndikon menjëherë në e trupit dhe kështu do të bëni Megjithatë, duhet kup- kryesore. me aftësi diuretike». procesin e drenimit. gjumë të mirë.
 5. 5. unë GRUAJA 19 E DIEL 23 GUSHT 2009 Letizia Ortiz Ish-gazetarja e programit informativ të televizionit shtetëror spanjoll, TVE, sot bashkëshortja e trashëgimtarit spanjoll të fronit, Asma Al Assad ë, Asma Assad, është shpallur gruaja më tit të Siris Felipe, Letizia Ortiz shpejt arriti Bashkëshortja e presiden në botë. Siriania është statusin e grave që mirë ndër politikanet e tjera Francës, Carla Bruni e bukur dhe e veshur më lënë pas zonjën e parë të dinë të vishen renditur e para në listë, duke ma. Mirënjohjen ndaj bukurisë dhe mënyrës mirë. Veshjet e saj Oba dhe atë të SHBA, Michelle e shpallur si grua ishin serioze, revista franceze ‘Elle’ duke së veshjes të sirianes ia dha ditë janë më të bukura, kushtuar “Gratë e politikanëve çdo me shumë stil në veshje. e tyre”. programit vërtetë luftojnë për veshjet janë të shumta dhe stilistët rja Asma al Assad nuk është se vishet nga informativ që vjeça Zonja e parë e Sirisë, 33 Mund ta shihni shpesh drejtonte. Por më e saj tërheqin vëmendjen. ndonjë stilist, por veshjet nte apo në kombinime pas Letizia t femërore, me kostume elega . Por ngjyrat që i të veshur me fustane mjaf joformale zgjodhi ngjyra të pulovrit të thjes htë me pantallona për raste neutrale, të hirta, të zeza më të çelura. Sot janë veçanërisht ato pëlqejnë më shumë sirianes, sh stilet e fustaneve të në Spanjë e është zor të gabosh. Shpe dhe krem, me të cilat në fakt detaj tek tuk interesant. konsiderojnë saj janë të thjeshtë, prerje të drejta me ndonjë elegante, kjo s’mund të ikonë të stilit. me rroba të thjeshta dhe Ndonëse Asma ndihet mirë ndonëse pak e dobët, preferon që rreth qafës të a, thuhet për stolitë e saj. Asm sojnë gardërobën e saj, varëse të rënda, që e plotë bartë qafore të mëdha që bien në sy. es dhe për to është e a, këpucët i zgjedh me kujd Pavarësisht nga thjeshtësi e saj janë ato të ë, ndaj më të preferuarat Sarah Brown gatshme të shpenzojë shum “Botega Venetta” ndërsa çantat “Chanel”. dhe “Christian Loboutin”, si Si duket Sarah Bro bashkëshortja e kryemin wn, Ikonat e stilit istrit britanik, Gordon Brown brengoset shumë për nuk modën dhe veshjet, si homologet e saj. Zonjat e para Megjithatë ajo di të vish kostume klasikë edhe ngjyra të mbyllura dhe et në mënyrë elegante, por kryesish t përdor pak monotonë, stile për zonja më të vjet ra madje me të ftohta. Por është për tu lëvduar për faktin se i plotëson me stoli inte resante. Mehriban Aliyeva Revistat botërore të modës, zonjën e parë të Azerbajxhanit, Mehriban Aliyeva e renditin në mesin e 10 Michelle zonjave të para më të bukura. Ajo sjell në Obama Kaukaz veshjet më të reja të modës të Për Michelle Obama mjaftuan vetëm gjashtë muaj që të kryeqyteteve renditet mes grave të veshura më mirë në botë. Gjatë evropiane. Stili i saj i fushatës zgjedhore të bashkëshortit të saj e lëvdonin të preferuar është gjithë stilistët, por kohët e fundit mori edhe kritika për “femme fatal” i viteve veshjen, veçanërisht për krijimet e panjohura të stilistëve. ‘60 të shekullit të kaluar. Kombinimet e saj elegante diktojnë stilet e modës mes aristokracisë së atjeshme të naftës. Ranya e Jordanisë Në anën tjetër, mbretëresha e Jordanisë, Ranya, në listën e “People” u rendit mes 50 grave më të bukura në botë dhe në listën e “Vogue” të grave të veshura më mirë.
 6. 6. unë GRUAJA 20 E DIEL 23 GUSHT 2009 unë Klodiana Shala D trajnerin ashuria me Rrëfimi dje për 30-vjetorin e ditëlindjes dhe përvjetorin e 13-të të lidhjes me Taulant Stërmasin Klodiana Shala me partnerin e saj në jetë dhe në karrierën si sportiste, Taulant Stermasi ANILA MEMA Një telefonatë e mikeshës së ngushtë Imelda, e zgjoi herët në mëngjes. Duhet S të hapte derën. Kështu bëri. Në dorezë gjeti lidhur një tufë tullumbacesh në ’ka bërë tualet, një rimel qerpikëve, një rreth të forma zemre dhe një buqetë e madhe me lule. Surpriza më e bukur! Atletja e artë, që i mban flokët ng njohur shqiptare, Klodiana Shala, kështu do ta cilësonte. Bashkuar me një urim ritur e një fustan por të marrë, nga i dashuri, i fejuari, bashkëshorti, a njeriu i jetës së saj, Taulant tokalli që i çel fytyrën, e Stërmasi, do t’ia bënin dje ditën më të lumtur. Jo vetëm se mbushi plot 30 bëjnë të duket në formë të mirë. vjeç, apo se gjithashtu në të njëjtën ditë feston edhe 13-vjetorin e lidhjes, por Ndonëse thotë se ka kaluar disa ditë sepse për të parën herë, urimi i parë i vjen nga njeriu që do. Qesh dhe çdo gjë të këqija, virusit të verës, (temperaturë e merr me të qeshur. Se tanimë është mësuar. Është mësuar që Taulanti për e dhimbje barku) nuk i ka shpëtuar. DITËLINDJE & PËRVJETOR gjashtë vitet e para të lidhjes së tyre, t’ia harronte fare ditëlindjen, të Por Klodi s’është vetëm. Pak ngatërronte 22 me 23, a ta uronte kur ia kujtonin miqtë... Po aq edhe më minuta më vonë e shoqëron Taulan- vonë, kur u mësua të mos i ngatërronte më këto dy data, urimin e tij do ta ti. I veshur me një këmishë kuadra- merrte padyshim pas orës 12:00 të drekës. Miqtë, ishin “biperi” për të tike, në ngjyra të hirta, një palë xhinse sigurisht. Të qenit e gëzuar, e qetë, e reflekton edhe në portret. e atlete, rrobat që i mungojnë aq shumë gjatë ditëve të javës. Është drej- tor departamenti në një nga bankat më të njohura në Shqipëri. Puna ia ka bërë risk kostumin, deri në orën gjashtë të pasdites, orë kur i duhet të vrapojë për në palestër, të veshë atle- tet me thumba, tutat dhe bluzën e sportit dhe të varë në qafë bilbilin e trajnerit. Këto janë ditët e zakonshme të tij, veç të shtunës dhe të dielës që janë pushim. Klodiana, është e qetë, po aq edhe e qeshur. Flet ngadalë dhe s’ka nevojë për shtytje, kërkon që gjith- cili pothuaj merr kohën më të madhe për Shalën. Janë njohur në palestër. orën dhjetë në ditën e ditëlindjes 13 VITE DASHURI monë të jetë korrekte dhe ashtu bën. të intervistës. Domosdo, është dita kur Ishte verë. Gusht. Ai një futbollist. sime, por Taulanti padyshim nuk e Prej atëherë kanë kaluar plot 13 Ndërhyrjet e Taulantit janë të herë- janë njohur, është ditëlindja e saj dhe Ajo atlete. Stërviteshin të dy në pal- dinte. Unë mbarova stërvitjen dhe vjet. Një lidhje e gjatë, që s’mban sta- pashershme, që kujton data, vite, re- kujtimet panoramohen aty për aty. estrën e Tiranës. Klodiana ishte isha me një shoqen time duke e pri- tus, beqar, të martuar... por një lidhje korde, këto gjëra i mban mend fort Vjen ndërmend dita e parë kur u vetëm 18 vjeç, e veshur me tuta spor- tur pranë Piramidës, u nervozova se e fortë. Padyshim me ulje-ngritjet e mirë, madje më mirë se Klodi, ndaj panë, më pas dita e takimit, dy ditë ti e kanatiere, bionde e lezetshme po vonohej gati 40 minuta. Shoqja më veta, të padëmshme, grindje të vogla, ajo e sheh, qesh dhe shton: “Taulan- më vonë, pikërisht 22 gushti i vitit padyshim, por edhe tip interesant thoshte, prit, prit dhe pak... Kur shoh veçanërisht pune, por që kanë ti, nuk ka preferuar asnjëherë të flasë 1996, vendi te Piramida, ulja në kaf- sipas Stërmasit. Ai 19 vjeç e gjysmë, që Taulanti vjen me një ‘Toyota Celi- ndikuar në konsolidimin e kësaj nëpër intervista, madje edhe kur i enenë pranë Presidencës, lëngu miks një djalë i gjatë, zeshkan, me flokë ca’ me një shpejtësi të madhe dhe lidhje mes tyre. Krahas ditëlindjes së kam thënë të më shoqërojë kur kam i frutave që porositi Klodi dhe picki- pak të zgjatur... kohë nga e cila kanë thotë - më fal se më kishte zënë gjumi... Klodit, dita e njohjes së tyre festohet qenë e ftuar diku në ndonjë televiz- mi që i bëri grenxa atletes... dhe një foto që e komentojnë gjatë. më pas u takuam më shpesh, gati dy- çdo vit, në një mënyrë a në një tjetër. ion, a ndonjë media tjetër nuk ka pa- TAKIMI I PARË Për Shalën, takimi i parë ishte “col- tri herë në ditë dhe pas tre muajsh, Ama pa surpriza, pa dhurata, festa sur qejf. Çuditem, është hera e parë Ky është takimi i parë, sipas Taul- po di fulmine” dhe rrëfen: “Mbaj nisëm të bashkëjetonim në shtëpinë që flet”. Këtë e pohon dhe Taulanti, i antit. Një dashuri me shikimin e parë mend se takimin për kafe e lamë në e prindërve të tij”, tregon atletja.
 7. 7. unë GRUAJA 21 E DIEL 23 GUSHT 2009 Te salloni i Sofisë MIRA ZOTO Sofia e merr seriozisht … e pastaj si pa e kuptuar dhe ca më pak planifikuar, qëllon të mbetesh vetëm në shtëpi gjatë fundjavës. Mundohesh të kujtosh prej sa kohësh nuk të ndodh, por është e pamundur. E vetmja përgjigje që të vjen ndërmend është: vjet. Mandej të vjen keq për të tjerët që gjatë gjithë vitit janë të “pafamilje”. Me pak fjalë kjo fundjavë paskësh pasur pasditet më ideale për të bërë pazar. Pasdite nga ato ku qëllon të fusësh kokën për një akullore të thjeshtë, tek “Conad”. Nuk është ndonjë marrëzi, i premtove vetes vetëm diçka sa për të mbajtur frymën gjallë. Akullorja është si buka dhe uji në këtë vapë, nuk TRAJNERI DHE ATLETJA mund të bësh dot pa të. Dhe me thënë të drejtën nuk është se e ke tepruar. Ende s’i ke bërë hesapet mirë, por fatura shënon 10 mijë lekë. E pra, me këtë shpenzim të mençur ke fituar deri në 100 pikë, që më pas mund t’i përdorësh për dhurata. Sa shumë kanë filluar të të pëlqejnë këto dhuratat e “Conad”-it. Sot është trajneri i saj. Dikur ka qenë futbollist, ka dalë tri herë kampion si futbollist me Tiranën (1995-‘96, 1996- Ato po që janë një zbulim i vërtetë. Atje gjithnjë fiton sende kuzhine që të lënë ‘97, 1998-‘99). Por, sipas tij, njeriu duhet të bëjë një llogari në jetë, të investojë aty ku do përfitojë më tepër. “Tek unë pa mend. Ja nëse tregohesh vërtet e mençur deri për 8 Mars mund të grum- nuk ndodhi përsa i përket pjesës së sportit, duke parë dhe stërvitjen e gabuar të trajnerëve, vendosa të hiqja dorë”, bullosh aq pikë sa t’i blesh mamit tënd atë kompletin me tava të mrekul- tregon Stërmasi. Por prej disa vjetësh është trajneri i atletes, dhe jo vetëm i saj, por edhe i shtatë kampionëve të lueshme balte dhe ajo t’i krenohet gjithë pallatit. Dhe s’i thonë pak, në dyqan Shqipërisë. “Taulanti është dhe trajneri im, pavarësisht se ka qenë futbollist, ka mbaruar juridikun dhe punon në ato kushtojnë plot 5000 lekë të reja, kurse ty të duhet të mbledhësh gjithë- bankë, ka qenë për tre vjet rresht trajner paradite, pasdite me mua, full time. Tani vetëm pasdite punojmë”, tregon gjithë 1000 pikë (e ç’janë 100.000 lekë xhiro?). Tavat tek “Conad”-i, kafen Klodiana, duke shtuar se në stadium, ndryshe nga ai që është në shtëpi, Stërmasi është gjerman. “Ndërsa Klodi është tek Sofia, gjë e madhe kjo …tani që të gjithë po kursejnë. sportistja më profesioniste, por më problematike që kam. I mbledh të gjithë sportistët pas vetes dhe bëhen kundër A nuk po e bën dhe qeveria si marketet, iu heq makinat deputetëve dhe iu meje...”, shton me të qeshur ai. Por e thekson se po ta shohësh ndonjëherë me fytyrën e nxirosur, vështirë, inati i zgjat jep bonuse, - të thotë Sofia, ndërsa ti po shpalosje idenë tënde mendjendritur, edhe tri ditë. Por gjithmonë zënkat mes tyre ndodhin për sportin. “Kuptohet në çdo marrëdhënie ka ulje-ngritje dhe ne në krehje e sipër. Dhe pse kjo është gjëja më qesharake që më kanë zënë veshët e kemi parë jetën tonë të lidhur me sportin. Kemi qenë të kënaqur kur kemi marrë medalje dhe rekorde, kemi qenë shumë deri më sot (inatin më të madh duket me ata që të kanë vjedhur idenë e të hidhëruar kur mua nuk më kanë ecur garat, por e rëndësishme është që kuptohemi. Grindjet i kemi, por për gjëra të bonuseve). T’ju heqësh deputetëve makinat, përsërite për të disatën herë. vogla dhe unë shpeshherë them se është dhe me fat puna e bashkëshorti të jetës, atëherë ne kemi qenë të vegjël dhe unë S’është aspak qesharake, - nguli këmbë brunia, e prekur në sedër. A nuk kam pasur fat...”, rrëfen Shala. Po synon më shumë. Ndonëse e trishtuar për mospjesëmarrjen në Kampionatin evropi- mendon dhe ti që deputetët po përfitojë pak si shumë. Pastaj le të përdorin an, Klodiana Shala kësaj here e ka mbledhur mendjen. Të punosh për një vit të tërë, dhe në fund të mos shpërblehesh, makina personale. është e pafalshme. Një ndër projektet e saj është hapja e një palestre. Një ambient i synuar në stadiumin “Partizani”, Po sikur mos kenë me çfarë të lëvizin, thua ti në këmbë, - ia priti Sofia. i marrë me qira prej saj, është një nga pikësynimet e tanishme. “Jam duke parë një ambient afër stadiumit për palestrën Çfarë të keqe ka të përdorin urbanët brenda qytetit për të lëvizur nga një time, pasi nuk jam mësuar të punoj me të tjerët dhe të më komandojë njeri, në zyrë nuk punoj dot, kështu që them të hap vend në tjetrin? - tha brunia. palestrën. Shpresoj”, tregon ajo. Ndërkaq prej kohësh është drejtuese e një qendre estetike në kryeqytet. “Kam një Epo… të them të drejtën – po përpiqeshe të tregohesha e matur, për sa qendër estetike time, që nuk ka lidhje me mua, se unë nuk bëj asgjë, por thjeshtë e kam hapur se më pëlqen që femra të kohë s’po dije anën e kujt të mbaje, - modeli austriak. Mund të përdorin kujdeset për veten dhe gjithmonë kujdesem për flokët, tualetin, e shumë gjëra të tjera”, shton më tej. Ndërsa Stërmasi mjetet e transportit publik për të ulur ndotjen, shpenëzimet dhe për të fituar ka një tjetër projekt në kokë. Ndërtimin e vilës së re, një ambient në kodër, puna e së cilës është projektuar tashmë. kohë. Vërtet mendon se Sali Berisha duhet të marrë linjën e Saukut, bie fjala, për të shkuar në një pritje tek ambasada amerikane? - ia priti Sofia tërë shpoti. Unë si natyrë jam Berisha jo se është kryeministër, por këta deputetët e thjeshtë, pse jo. harraq i madh. Pastaj dhe autobusi i linjës së Saukut nuk do të vonohej aq shumë në stacion Gjashtë vitet e deri sa të mbushet plot e përplot. Njerëzit do të visheshin dhe më mirë dhe ndoshta do të fillonin të laheshin dhe ndonjëherë më shumë gjatë javës. para të lidhjes me Po pse mos i hipnin linjës së Kinostudios, nëse do të kishin një takim pune Klodin, ngatërroja në bllokun e ambasadave. Mendo këta të PBDNJ-së që shkojnë pak më shumë datat 22 me 23. tek ambasada greke, duke mbajtur radhë për të nxjerrë abone. Ja Genc Pollo me Arben Malajn, për bukuri vetëm dy hapa e kanë stacio- Kjo ndoshta sepse nin e “Tiranës së Re” nga shtëpitë e tyre nëse duan të shkojnë te Kryesia e 23 më ishte Kuvendit. Pak më larg dhe unazën tre-katër stacione dhe je në orar për fiksuar nga seancën plenare. Do të vijnë pak era djersë, po ç’ë pastaj. Këta njerëz e kanë të nevojshme të njohin jetën e vërtetë. shkolla “23 Ministri i Mbrojtjes, për shembull, - vazhdonte brunia, duke u argëtuar nëntori”, ku së tepërmi nga loja e saponisur. E çfarë të keqe ka? Pas shtatorit, kur të jetë mësoja. Vitet e deputet i thjeshtë pse mos udhëtojë me mjetet e transportit publik. Me tren bie fjala, meqenëse e kemi jabanxhi nga Durrësi, ose kur Parlamenti mbaron tjera nuk e në orët e vona, ka dhe furgona afër stacionit të trenit. Për 2 mijë lekë brenda ngatërroja më, treçerek ore i bie të jesh në Durrës. Po këta të KOP-it, ç’të keqe do kishte, katër ngaqë ma kujtonin vjet kanë që nuk hipin nëpër autobusë, nuk është dhe ndonjë kohë shumë e gjatë për t’u ç’mësuar. Por dhe ndonjë favor të vogël dhe mund t’iu bëjnë për miqtë. Jam harraq të ndaluar autobusin dhe në vende ku ka stacione. dikë...”, tregon Shala. Por ja që ndo- i paparë. Por Jo mi, ato të PS-së nuk e bëjnë këtë punë, - tha Sofia, - janë të rregullt ata, plot miq. Të dy i kanë inat surprizat, dhi, aq sa vite më vonë, Taulanti lë ngaqë si trajner e kam dëgjuar dhe në lajme kur thonë se “PS-ja është autobus ku nuk i flitet dhuratat janë neglizhent, por për ta punën, lë gjithçka në Shqipëri, për të shoferit”, nuk të sjellin nga këto telashe. njësoj është sa herë ju duhet të bëjnë shoqëruar Klodin në Greqi për tre vjet duhet të dija Po që s’ju del aq keq dhe poqe se kryeministri nuk iu jep bonuset, - tha shoping, gjithmonë jashtë Shqipërisë, me radhë. ditëlindjet dhe të brunia. Gjithë këta deputetët e rinj, këta pra fringo-fringot, përfshi dhe min- gjë që ndodh shpesh. Ju ndodh të ble- TË KUNDËRTIT gjitha të dhënat e istrin e Brendshëm, që e ka shtëpinë te rruga Komuna e Parisit, mund të jnë jo pak, por shumë dhurata për Ajo preferon regjimin. Të shkojë kapin këtë linjën e “Kristal Center”, ku s’ka as bileta, është falas fare. njëri-tjetrin. Janë bashkë dhe kështu në palestër mëngjeseve rreth orës sportistëve të mi, U ule në kolltuk, more një revistë, të huaj si gjithmonë, jo shqiptare, që shmangin sikletin e zgjedhjes së dhu- nëntë. Më pas një vizitë në qendrën e mësova kishte një kopertinë kaq të këndshme dhe jo me ngjyra të errëta si gogol, ratës, të pikëpyetjes, a do t’i pëlqej, a estetike që drejton, të shohë se si ecën ditëlindjen e saj”. nga këto që dinë të editojnë në Tiranë. Për një çast të doli fare nga mendja do t’i bëj?! “Tani kemi tre vjet që kemi puna, të bëjë pazarin e përditshëm pse po kacafyteshin gratë tek salloni i Sofies. E dije se do të vazhdonin të blerë shtëpinë tonë dhe jetojmë më dhe të kthehet në shtëpi, ku e pret tirrnin dhe të tirrnin fjalë, t’i binin rrotull dhe rrotull për të arritur në vete afër shkollës ‘Partizani’. Në kuzhina. Gatimi është dhunti dhe bëj dy herë në ditë stërvitje, ndërsa përfundimin se të gjithë fajin dhe për këtë problem e kishte Edi Rama, që fillim kemi jetuar te rruga Elbasanit pasion tjetër i saj. Mandej gjumë në Taulanti është i kundërt. Madje, po ende nuk po jepte dorëheqjen nga kryetar i PS-së. Se po të kishte dhënë për dy vjet dhe pastaj te vila që kemi drekë. Stërvitje pasdite deri në doli mbrëmjeve në shtëpi vjen në orën dorëheqjen ky burri i gjatë, do të kishin se çfarë lajmesh të jepnin televiz- pranë kodrave të liqenit, ndonëse në mbrëmje, sërish në qendër për të bërë pesë. Por dje erdhi pikërisht në 12 pa ionet dhe nuk do të lodhej kryeministri dhe gjithë qeveria në këtë pikë vape plan kemi dhe një tjetër vilë, nga kod- mbylljet, e pastaj shtëpi, derisa ora 2 minuta në shtëpi. Më uroi ditëlind- për të prodhuar lajme. rat e Saukut”, tregon Stërmasi. “Në 22:00 e gjen në gjumë. Nga ana tjetër, jen”, tregon Klodiana. Ndërsa dje Pas Sofies fakt, në kohën kur unë jam njohur Taulantin mëngjesi e gjen në bankë, janë mbledhur me miqtë e ngushtë Edhe çfarë ndodh tjetër kur kalon një fundjavë mes femrash. Mbetesh me Taulantin, kam qenë tip ‘çuni pasditja rreth gjashtës në stërvitje, për një darkë te “Karlsbergu”, kanë zgjuar duke biseduar deri në tre. Kjo ndodh me ty prej gati 20 vjetësh, që haram’, që rrija gjithë kohës majë mbrëmja kafe, e pse jo, ndonjë gotë festuar disa orë me muzikën live, që atëherë kur ende nuk kishe kapërcyer pragun e “minorenes”. Asnjë nuk motorëve a biçikletave, kam qenë e me miqtë... “Taulanti është i pub-eve, Klodianës i pëlqen e mandej janë ka ndryshuar, vetëm një detaj i vogël. Dikur, kur sapo kishe mbushur të përkëdhelura e shtëpisë dhe tip çap- mua nuk më pëlqen muzika fare, as ndalur të “Muza”, një tjetër vend ku 18-at e gdhije duke tymosur një paketë të tërë cigaresh (ato asnjëherë nuk këne gjithashtu. Madje, kur e mori zhurmat, cigaret. Nuk më pëlqen të më mirë se të gjithë argëtohet Taul- ishin të tuat), ndërsa mbrëmë nuk pive asnjë, tani që po i afrohesh të 40- vesh shoqëria ime, çuditej, më thosh- dal darkave se ndoshta dhe regjimi i anti. Ahengu bën për të. Kot s’janë tave ke vendosur ta lësh për arsye moshe. te, si ka mundësi që ti të lidhesh me sportit nuk ma lejon, pasi lodhem se tipe të kundërta. zotomira@yahoo.com

×