Adrià Escobet Montalbán
 Gerard Flores Ascón
 Marc Masanas Jiménez
  Sergi Plana Ruiz
   4t ESO A i B
   2008 – 2...
RESUM DEL TREBALL
Hem triat aquest treball perquè la Torre Eiffel i la catedral de Notre-Dame són els
dos monuments que en...
JUSTIFICACIÓ DE LA RECERCA
Aquest treball l’hem escollit perquè ens ha semblat un tema molt interessant
perquè, primer...
PREGUNTES O HIPÒTESIS
     DE RECERCAHipòtesis i preguntes de la Torre Eiffel:- Fa més de 300 metres d’alçada
...
•  Hipòtesis i preguntes de la Catedral de Notre-Dame:
  - És una catedral gòtica
  - Fa menys de 100 metres de llarg...
MARC TEÒRIC
                 LA TORRE EIFFEL

                        CARACTERÍSTI...
CARACTERÍSTIQUES DE LA TORRE EIFFEL
   Alçada        325 metres
    Pes         10.100 tones
  Arq...
NIVELLS DE LA TORRE


    Base: S’assenta sobre un quadrat de 125 metres de costat.
     1r nivell: Situat a 1...
HISTÒRIA

  La construcció va començar l’any 1887

LOCALITZACIÓ GEOGRÀFICA
CATEDRAL DE NOTRE-DAME


Notre-Dame de París (traduït: Nostra
senyora) és una de les catedrals franceses
més antigues d’es...
Gàrgoles
MÈTODE DE RECOLLIDA DE DADES


 Durant la nostra visita a París, als dos llocs dels quals fem el treball, la Torre
 Eiff...
RESUM ESTRUCTURAT
   DE LES DADES
  CARACTERÍSTIQUES DE LA TORRE EIFFEL
    Alçada        325 metres
    ...
Has visitat mai la Torre Eiffel?     Has visitat mai Notre-Dame?
Has visitat la Torre Eiffel?
   Si       30
 ...
CONCLUSIONS

Hem pogut afirmar que la Torre Eiffel fa més de 300 metres d’alçada,
exactament 325 metres. Té més de 1000 es...
POSSIBLES NOVES
  HIPÒTESIS I PREGUNTES

Les possibles noves hipòtesis i preguntes que ens hem fet durant el
desenvolupam...
IMPRESSIONS PERSONALS
Ens ha agradat molt fer aquest treball ja que hem après moltes coses noves
de la cultura francesa i ...
GLOSSARI

•  Analògic –a
•  Analogia
•  Arcbotant
•  Beatificar
•  Cúspide
•  Deambulatori
•  Gablet
•  Gàrgola
• ...
FONTS D’INFORMACIÓ
Llibres:

Gran Enciclopèdia Catalana, Barcelona: Edicions 62, 1989.
   ISBN 84-85-194-81-0

Historia...
GRÀCIES
Cosa
Cosa
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Cosa

572 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
572
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
2
Actions
Shares
0
Downloads
1
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Cosa

 1. 1. Adrià Escobet Montalbán Gerard Flores Ascón Marc Masanas Jiménez Sergi Plana Ruiz 4t ESO A i B 2008 – 2009 17 de juny del 2009
 2. 2. RESUM DEL TREBALL Hem triat aquest treball perquè la Torre Eiffel i la catedral de Notre-Dame són els dos monuments que ens han cridat més l’atenció de París. La Torre Eiffel és un monument que va ser construït amb motiu de l’exposició Universal celebrada a París (França) l’any 1889 per commemorar el centenari de la revolució francesa. Notre-Dame de París és una de les catedrals franceses més antigues d’estil gòtic. Dedicada a la Verge Maria, està situada a l’Ille de la Cité, envoltada per les aigües del Sena.
 3. 3. JUSTIFICACIÓ DE LA RECERCA Aquest treball l’hem escollit perquè ens ha semblat un tema molt interessant perquè, primer la Torre Eiffel és el símbol de París, i sempre que es pensa en París el primer que et ve al cap és aquest monument, i segon la catedral de Notre-Dame perquè és una de les catedrals més famoses i espectaculars del món La motivació que ens ha portat a escollir aquest tema (Torre Eiffel i Notre-Dame) ha sigut la possibilitat que ens ofereix d’informar-vos i conèixer millor les característiques, la història i les curiositats d’aquests dos monuments tan coneguts arreu del món.
 4. 4. PREGUNTES O HIPÒTESIS DE RECERCA Hipòtesis i preguntes de la Torre Eiffel: - Fa més de 300 metres d’alçada - Està construïda majoritàriament amb cargols - A quin any va començar la seva construcció? - Qui va ser l’arquitecte?
 5. 5. • Hipòtesis i preguntes de la Catedral de Notre-Dame: - És una catedral gòtica - Fa menys de 100 metres de llarg - Se sap qui va ser l’arquitecte? - Com són els desaigües de la teulada? - Una pregunta general - Quin dels dos monuments de París estudiats, rep més visitants de la nostra ciutat de Berga?
 6. 6. MARC TEÒRIC LA TORRE EIFFEL CARACTERÍSTIQUES GENERALS La Torre Eiffel va ser construïda amb motiu de l’Exposició Universal celebrada a París (França) l’any 1889. Va suposar una gran fita en la construcció amb el ferro. L’enginyer francès Alexandre Gustave Eiffel va projectar aquesta impressionant estructura reticulada de ferro colat. Construïda en dos anys, dos mesos i cinc dies (de 1887 a 1889) per 250 obrers, es va inaugurar oficialment el dia 31 de març de 1889. Torre Eiffel no coneixerà veritablement un èxit massiu i constant fins als anys seixanta, amb el desenvolupament del turisme internacional. Ara acull més de sis milions de visitant cada any
 7. 7. CARACTERÍSTIQUES DE LA TORRE EIFFEL Alçada 325 metres Pes 10.100 tones Arquitecte Alexandre Gustave Eiffel Anys de construcció 1887 - 1889 Inauguració 31 de març de 1889 Visitants/any >6 milions Localització 7è districte de París
 8. 8. NIVELLS DE LA TORRE Base: S’assenta sobre un quadrat de 125 metres de costat. 1r nivell: Situat a 115m del terra. 2n nivell: Situat a 275 metres del terra. 3r nivell: Situat a 275 metres del terra.
 9. 9. HISTÒRIA La construcció va començar l’any 1887 LOCALITZACIÓ GEOGRÀFICA
 10. 10. CATEDRAL DE NOTRE-DAME Notre-Dame de París (traduït: Nostra senyora) és una de les catedrals franceses més antigues d’estil gòtic. Dedicada a la Verge Maria, està situada a la plaça de Parvis A l’Ille de la Cité, envoltada per les aigües del Sena. La planta de la catedral fa 130 metres de llarg i 48 metres d’ample. La volta central té 35 metres i les torres s’enlairen fins a 69 metres. El rosetó fa 9,6 metres de diàmetre, és el més gran del segle XIII. Els materials utilitzats per a la seva construcció van ser: fusta, vidre, pedra, morter de calç, argamassa i sorra.
 11. 11. Gàrgoles
 12. 12. MÈTODE DE RECOLLIDA DE DADES Durant la nostra visita a París, als dos llocs dels quals fem el treball, la Torre Eiffel i la Catedral de Notre-Dame, hem escoltat les explicacions, observat diversos cartells i tríptics i hem pogut recollir força informació per elaborar el nostre treball. Més tard, ja a casa, hem consultat moltes fonts d’informació com ara pàgines web d’Internet, llibres, enciclopèdies i revistes. Hem fet una enquesta a 100 persones que passaven pel Passeig de la Indústria de Berga per saber què saben dels dos monuments.
 13. 13. RESUM ESTRUCTURAT DE LES DADES CARACTERÍSTIQUES DE LA TORRE EIFFEL Alçada 325 metres Pes 10.100 tones Arquitecte Alexandre Gustave Eiffel Anys de construcció 1887 - 1889 Inauguració 31 de març de 1889 Visitants/any >6 milions Localització 7è districte de París CARACTERÍSTIQUES DE LA CATEDRAL DE NOTRE-DAME Alçada 69 metres Llargada 130 metres Amplada 48 metres Estil Gòtic francès Arquitecte Desconegut Inici de les obres any 1163 Localització Ille de la Cité (París)
 14. 14. Has visitat mai la Torre Eiffel? Has visitat mai Notre-Dame? Has visitat la Torre Eiffel? Si 30 No 70 24% TOTAL 100 30% Has visitat Notre-Dame? Si Si No No Si 24 No 76 70% 76% TOTAL 100 Dels dos monuments que hem triat, el més visitat és la Torre Eiffel. 30 Nombre de visitants 24 Torre Eiffel Notre-Dame
 15. 15. CONCLUSIONS Hem pogut afirmar que la Torre Eiffel fa més de 300 metres d’alçada, exactament 325 metres. Té més de 1000 esglaons i està situada al centre de París, a l’Ille de la Cité. Hem pogut afirmar que la Catedral és d’estil gòtic i que s’hi han coronat dos reis, Enric VI d’Anglaterra i Napoleó Bonaparte (emperador). Les hipòtesis que afirmaven que la Catedral fa menys de 100 m de llarg i que té quatre torres han quedat desmentides ja que fa 130 m de llarg i té 2 torres. Hem pogut veure que la Torre no està construïda majoritàriament per cargols sinó amb reblons. Els resultats obtinguts després de fer les enquestes són: La gent pensa que la Torre Eiffel fa d’alçada entre 250 i 300 metres.
 16. 16. POSSIBLES NOVES HIPÒTESIS I PREGUNTES Les possibles noves hipòtesis i preguntes que ens hem fet durant el desenvolupament d’aquest treball en grup que ens podrien interessar per aprendre més sobre el tema i ajudar-nos en possibles treballs posteriors són les següents: •Els Invàlids estan situats al barri modern de París. •La Saint-Chapelle està situat dins del palau de justícia. •Els Bateau-Mouche no són originaris de París. •El riu Sena comença als Alps. •Al mig de la ciutat de París, al riu Sena, podem trobar 3 illes. •Disneyland està situat a la part Oest de París. •Quin és el carrer més famós de París? •Napoleó Bonaparte està enterrat al Louvre? •El Louvre és el museu més gran del món? •El Museu d’Orsay té la Mona Lisa (Gioconda)?
 17. 17. IMPRESSIONS PERSONALS Ens ha agradat molt fer aquest treball ja que hem après moltes coses noves de la cultura francesa i dels llocs que vam visitar a París, d’aquesta manera hem pogut ampliar els nostres coneixements. Volem donar les gràcies a els professors que ens van acompanyar a l’excursió a París ja que sense ells no hi haguéssim pogut anar. Finalment volem dir que fent aquest treball hem pogut aprendre a treballar més en grup, a organitzar-nos i a repartir-nos el treball.
 18. 18. GLOSSARI • Analògic –a • Analogia • Arcbotant • Beatificar • Cúspide • Deambulatori • Gablet • Gàrgola • Relíquia
 19. 19. FONTS D’INFORMACIÓ Llibres: Gran Enciclopèdia Catalana, Barcelona: Edicions 62, 1989. ISBN 84-85-194-81-0 Historia del Arte, Barcelona: Planeta DeAgostini, 1998. ISBN 84-395-4836-2 Internet: Viquipèdia [en línia]. Wikimedia Foundation, Inc., 2009. <http://es.wikipedia.org/wiki/ Torre_Eiffel> [Consulta: 14 juny 2009]. Diec 2 [en línia]. Institut d’Estudis Catalans., 2009. <http://dlc.iec.cat/results.asp? txtEntrada=gra%F3&operEntrada=0> [Consulta: 16 juny 2009]. Revistes: VELA, Antonio. “Semana santa en... Paris”. Rutas del Mundo (març 2002), núm 136, p. 68-81. ISSN 1130-0434
 20. 20. GRÀCIES

×