Conceptes importants de la informàtica

131 views

Published on

Published in: Technology
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
131
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
1
Actions
Shares
0
Downloads
1
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Conceptes importants de la informàtica

 1. 1. 1. ENIAC (Electronic Numerical Integrator And Computer)És un Computador i integrador numèric electrònic. Es presentà enpúblic el 15 de febrer l’any 1946. Eniac ocupava una superfície de167m2 i depenent el càlcul a realitzar podia tardar dies en fer-ho.Requeria operació manual (interruptors).
 2. 2. 2. DISQUET (floppy disk o diskkete)També s’anomena disc flexible, es va inventar al 1969 (amb unamida de 8 polzades). Es llegeixen i reprodueixen a partir d’undispositiu anomenat disquetera. Es vulnerable als Campsmagnètics, i amb el temps deixa de funcionar.
 3. 3. 3. XIP DE SILICI i CIRCUIT INTEGRAT (Integrated Circuit)També conegut com xip o microxip es una pastilla quadrada sobrela que es fabriquen circuits electrònics. El primer circuit esdesenvolupà al 1959. Tenen baix cost perquè actualment,s’imprimeix a plaques de silici, com a una sola peça.
 4. 4. 4. TRANSISTOR (transfer resistor)És un dispositiu electrònic semiconductor que amplifica, oscil·la,commuta o rectifica. Actualment ho porten quasi tots els aparellselectrònics. El primer va ser creat el desembre del 1947 per JohnBardeen. Únicament funciona amb corrent, i només es pot explicara través de la mecànica quàntica.
 5. 5. 5. DISC COMPACTE (Compact Disk o CD-ROM )És un disc òptic que serveix per emmagatzemar informació (). Alprincipi només es podia emmagatzemar àudio, però avui dias’emmagatzema qualsevol tipus de dades. Va ser creat al 1979 perSony i Phillips. És només de lectura, posteriorment es creà gravable(CD-R) i re-gravable (CD-RW).
 6. 6. 6. DISC DUR (Hard Disk Drive o HDD)És un dispositiu d’emmagatzemament de dades. No és volàtil i faservir una gravació magnètica per emmagatzemar dades. Formapart del hardware de l’ordinador. El primer disc dur va ser creat l’any1956 per IBM. La capacitat d’un disc dur s’expressa en potènciesde 1000. El programari expressa la capacitat en potencies de 1024,per tant, la publicitat del disc dur és aproximada.
 7. 7. 7. MICROROCESSADOR INTEL (Microprocessor).Els primers van aparèixer a la dècada del 1970, però el primermicroprocessador comercial va ser creat per Intel el 15 denovembre del 1971. Són formats per transistors, on estan muntatssobre un únic circuit integrat. Funcionen segons la velocitat quedetermina un rellotge, sincronitzat amb altres elements delhardware. Un microprocessador consumeix poca electricitat, però amesura que s’escalfa degut al seu ús, consumeix més i s’escalfamés.
 8. 8. 8. IBM (Internacional Business Machines)És una empresa multinacional Americana. Comercialitza Hardware iSoftware. La empresa va ser fundada l’any 1911, com a fusió dequatre empreses. Però el nom de IBM va adoptar en 1924. Pel seunombre de treballadors, es pot considerar que és la segonaempresa més gran de tot el món. IBM té 9 laboratoris d’investigaciótecnològica distribuïts per tot el món.
 9. 9. 9. MACINTOSH (Mac)Els Macintosh van ser els primers ordinadors distribuïts perl’empresa Apple. El primer va ser un ordinador Macintosh 128K,llançat l’any 1984. Com va ser el primer ordinador llençat a tot elmón, va tenir molt èxit. Utilitzava un mouse i no es feia servirmitjançant comandaments. Els productes de Mac es caracteritzenper la seva gran modificació de l’aspecte del sistema operatiu(Software) i del maquinari (Hardware).

×