Microsoft

10,580 views

Published on

Published in: Education
0 Comments
1 Like
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

No Downloads
Views
Total views
10,580
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
2,191
Actions
Shares
0
Downloads
117
Comments
0
Likes
1
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Microsoft

 1. 1. Totul despre Microsoft Realizat de: Moisa Mihai Rauta Catalin Rusu Razvan Liceul de Informatica Iasi, 2010
 2. 2. Cuprins: <ul><li>Scurt Istoric </li></ul><ul><li>Produse software </li></ul><ul><li>1. Microsoft Windows </li></ul><ul><li>2. Microsoft Office </li></ul><ul><li>3. Microsoft Windows Media Player </li></ul><ul><li>4. Direct X </li></ul><ul><li>5. Visual C </li></ul><ul><li>6. Microsoft Security Essentials </li></ul><ul><li>Tehnologii </li></ul><ul><li>1. MSN </li></ul><ul><li>2. Bing </li></ul><ul><li>3. Microsoft Internet Explorer </li></ul><ul><li>IV. Calculatoare & Accesorii IT </li></ul>
 3. 3. I. Scurt istoric Fondată în 1975, Microsoft (Nasdaq &quot;MSFT&quot;) este cea mai mare companie producătoare de software, servicii și tehnologii Internet pentru calculatoarele personale și pentru mediul de business. Compania oferă o gamă largă de produse și servicii proiectate să ofere oamenilor programe software deosebite - accesibile oricând, de oriunde și pentru orice dispozitiv. Nu se poate vorbi despre istoricul companiei Microsoft fara a face o scurta istorie a fondatorului Microsoft, Bill Gates . Nascut pe 28 octombrie 1955 Bill Gates a crescut in Seattle impreuna cu cele 2 surori ale sale. Tatal sau William H. Gates este avocat in Seattle. Mama sa, Mary Gates a fost profesoara si membra in comitetul de conducere al Universitatii din Washington si presedinta a United Way International.
 4. 4. Inca din adolescenta Bill Gates se lauda colegilor ca intr-o zi el va ajunge milionar. S-a subestimat cu mult… In iulie 1975, in timp ce Bill studia la Harward a fondat impreuna cu Paul propria lor Corporatia in Albyquerque, numita Miccrosoft. In noimbrie 1976 este inregistrata marca „Microsoft” la secretariatul statului din New Mexico. La bilantul de sfarsit de an nu aveau virtual nici un profit pentru ca limbajul BASIC creat de Bill si Paul a fost copiat ilegal de multe companii. Noiembrie 1985 Microsoft a lansat pentru prima data sistemul de operare Windows. 1979- Microsoft se extinde in Europa deschizand o reprezentanta in Belgia. 1983 – Microsoft inventeaza mouse-ul. Iunie 1998: Microsoft lansează Windows 98. Februarie 2000: Microsoft lansează Windows 2000. Mai 2001: Microsoft lansează Office XP. Octombrie 2001: Microsoft lansează Windows XP Noiembrie 2002: Microsoft şi asociatii lanseaza Tablet PC. Ianuarie 2003: Microsoft declară divizarea anului. Aprilie 2003: Microsoft lansează Windows Server 2003. Octombrie 2003: Microsoft lansează Microsoft Office System.
 5. 5. II. Produse software 1.Microsoft Windows Prima versiune de Windows a fost prezentata in 1983. Rula sub MS-DOS si utiliza meniuri de tip Word si Multiplan. La inceputul anului 1985, Apple avea calculatorul Macintosh. Digital Research avea interfata GEM. Iar Microsoft avea MS-DOS-ul bazat pe text. Dar la sfarsitul anului, urma sa se lanseze interfata Microsoft. In luna noiembrie a anului 1985, Microsoft a lansat Windows 1.0. Versiunea 1.00 avea o eroare foarte grava, asa ca prima versiune care a iesit pe piata a fost 1.01. Urmatoarea versiune de Windows a fost 2.03, lansat in decembrie 1987. Aceasta permitea suprapunerea ferestrelor, iar programele minimizate puteau ocupa tot desktop-ul. Primele versiuni de Windows
 6. 6. Primul Windows care a avut cu adevarat succes a fost 3.0 (mai 1990). Rula in mod VGA (Video Graphics Array), cu o grafica de inalta rezolutie. In iulie 1993, a fost lansat Windows NT 3.1, ce oferea platforma pe 32 de biti pentru afaceri (prin noul API Win32, care a fost dezvoltat si in Win32s pentru Windows 3.1x, si in Windows 95). Apoi a fost Windows 95 . N u mai avea nevoie de DOS, dar avea DOS 7.0 (versiune vanduta numai cu 95) inclus. Era un salt urias, prin taskbar, prin meniul “Start”, prin noul desktop, prin Windows Explorer si prin platforma pe 32 de biti (totusi hibrida 16/32). A fost primul sistem de operare Microsoft în care s-a găsit butonul Start,care îl regăsim şi în zilele noastre în Windowsul pe care folosim.
 7. 7. Windows 98 Windows 98 (nume de cod Memphis) este un sistem de operare cu interfată grafică lansat pe 25 Iunie 1998 de Microsoft, fiind succesorul lui Windows 95. La fel ca predecesorul său este un sistem pe 16 biţi/32 biţi bazat pe MS-DOS. Windows 98 a fost succedat de Windows Me la 14 Septembrie 2000. Windows 98 Second Edition (prescrutat SE) este o versiune îmbunătăţită a sistemului de operare Windows 98 lansat de Microsoft la 5 Mai 1999 . Include diverse update-uri, suport pentru dispozitive USB şi înlocuirea Internet Explorer 4.0 cu Internet Explorer 5.0. Mai include şi Internet Connection Sharing, Microsoft Meeting 3.0 şi suportul integrat pentru DVD-ROM-uri. Windows 98 este primul sistem de operare care foloseşte Windows Driver Model(WDM).
 8. 8. Windows 2000 Iniţial numit Windows NT 5.0, apoi Windows NT 2000, Microsoft a schimbat numele de la Windows 2000, la 27 octombrie 1998 Windows 2000 este o linie de sistem de operare produs de MIcrosoft pentru utilizarea pe desktop-uri de afaceri, computere, notebook-uri , şi servere. A fost lansat pe 17 februarie 2000 si este succesorul Windows-ului NT 4.0. Patru ediţii de Windows 2000 au fost lansate: Professional, Server, Advanced Server, şi Datacenter Server.
 9. 9. Windows XP Windows XP este o linie de sistem de operare dezvoltate de Microsoft pentru utilizarea pe calculatoare personale sau de business, laptopuri şi centre media . Literele &quot;XP&quot; provin de la cuvântul englez e xp erience (experienţă). Windows XP a fost lansat la 25 octombrie 2001 şi până în ianuarie 2006 a fost vândut în circa 400 de milioane de exemplare, conform unei estimări făcute de IDC. Cele mai întâlnite versiuni (&quot;ediţii&quot;) de Windows XP sunt Windows XP Home Edition, creat pentru utilizatorii care lucrează la domiciliu, şi Windows XP Professional Edition, care are facilităţi adiţionale, ca de exemplu suportul pentru domeniile Windows Server sau două procesoare fizice. El este făcut pentru utilizatorii avansaţi precum şi companii. Windows XP este cunoscut pentru stabilitatea şi eficienţa sa, în contrast cu versiunile 9x de Microsoft Windows. Prezintă o interfaţă semnificant modificată, prezentată de Microsoft drept mai prietenoasă pentru utilizator decât în celelalte versiuni de Windows.
 10. 10. Versiuni Windows XP <ul><li>Home Edition, Professional Edition : Primele două versiuni lansate de Microsof sunt Windows XP Home Edition şi Windows XP Professional Edition.Se mai numara inca cateva versiuni: Media Center Edition,Tablet PC si x64 Edition. </li></ul><ul><li>Media Center Edition : Ediţie creată pentru calculatoare multimedia. </li></ul><ul><li>Windows XP Tablet PC Edition : Ediţie creată pentru Tablet PC-uri. </li></ul><ul><li>Windows XP Professional x64 Edition : Această versiune suportă extensia x86-64 la arhitectura Intel IA-32 . x86-64 este implementată de AMD în procesoarele AMD64 şi de Intel în procesoarele EM64T . </li></ul><ul><li>Windows XP Service Pack 3 (SP3) a fost lansat în producţie pe data de 21 aprilie, 2008, şi la dispoziţia publicului prin intermediul atât al Centrului de descărcări Microsoft cât şi al Windows Update începând cu 6 mai 2008. </li></ul>
 11. 11. Windows Vista Windows Vista este una din c ele mai recent e versiun i a sistemului de operare Microsoft Windows, proiectată de corporaţia Microsoft . El a fost lansat în noiembrie 2006 pentru firme şi parteneri de afaceri iar în ianuarie 2007 a fost lansat pentru utlizatorii obişnuiţi. Această lansare vine după mai mult de cinci ani de la apariţia pe piaţă a sistemului de operare Window s XP, fiind cea mai mare distanţă între două lansări succesive . Windows Vista are sute de facilităţi noi, cum ar fi o interfaţă grafică modernă şi un stil vizual nou, Windows Aero, tehnologia de căutare îmbunătăţită, noi unelte multimedia, precum şi sub-sistemele complet remodelate de reţea, audio, imprimare şi afişare (display) . Windows Vista este comercializat în 35 de versiuni lingvistice, între care şi una în limba română. Produsul a fost lansat în România la 1 februarie 2007 de către co-fondatorul Microsoft, Bill Gates, în cadrul ceremoniei de deschidere a Centrului Global de Suport Tehnic de la Bucureşti.
 12. 12. Ediţii Windows Vista Windows Vista Home Basic Versiune similară ediţiei Windows XP Home Edition, Home Basic este destinată utilizatorilor cu buget redus care nu necesită suport media avansat pentru utilizarea acasă. Tema Windows Aero cu efecte de transluciditate nu este inclus în această ediţie. Windows Vista Home Premium Incluzând toate funcţionalităţile din Home Basic, această ediţie conţine mai multe opţiuni destinate segmentului de piaţă casnic, precum HDTV. Windows Vista Business Versiune comparabilă cu Windows XP Professional şi Windows XP Tablet PC Edition, Windows Vista Business Edition este destinată pieţei de afaceri. Include toate funcţionalităţile Home Basic, cu excepţia Controlului Parental şi a temei Windows Vista Standard.
 13. 13. Windows Vista Enterprise Această ediţie este destinată segmentului întreprinderilor din piaţă, fiind un superset a ediţiei Business. Ea nu este disponibilă pe canale de distribuţie sau OEM, ci prin Microsoft Software Assurance. Windows Vista Ultimate Combinând toate funcţionalităţile ediţiilor Home Premium şi Enterprise, plus câteva funcţii în plus, Windows Vista Ultimate oferă câteva opţiuni precum encriptarea calităţii afacerilor şi Windows Media Centre. Ultimate suportă până la două microprocesoare fizice.
 14. 14. Windows 7 Windows 7 este noua versiune de Microsoft Windows, un sistem de operare produs de compania Microsoft pentru utilizarea pe calculatoarele personale, inclusiv cele utilizate în domeniul afacerilor, pe desktop-uri, laptop-uri, Tablet PC-uri, netbook-uri şi PC-uri Media Center. Windows 7 a intrat in faza Release To Manufacturing (liber pentru producţie) la 22 iulie 2009. Data pe piaţă care este 22 octombrie 2009, la mai puţin de trei ani de la lansarea sistemului actual Windows Vista. La aceaşi dată va fi lansat şi Windows 2008 R2 (pentru servere). Microsoft a declarat în 2007 că au planificat dezvoltarea lui Windows 7 pentru o perioadă de trei ani, începând de la lansarea predecesorului său Windows Vista, şi că în final data exactă de lansare va fi determinată de calitatea produsului. Spre deosebire de predecesorul său, Windows 7 se doreşte a fi un upgrade al lui Vist a , cu scopul de a fi pe deplin compatibil cu driverele, aplicaţiile şi hardware-ul cu care Windows Vista este deja compatibil. Unele aplicaţii care au fost împachetate împreună cu versiunile anterioare de Microsoft Windows, mai ales Windows Movie Maker şi Windows Photo Gallery, nu vor mai fi puse acum în acelaşi package (pachet software) cu Windows 7, ci vor fi oferite separat (dar gratuit), ca parte din Windows Live Essentials Suite .
 15. 15. Într-un interviu cu revista Newsweek Bill Gates a afirmat că următoarea versiune de Windows va îndeplini mai bine dorinţele utilizatorilor. Mai târziu el a declarat că Windows 7 se va concentra şi pe îmbunătăţirea performanţei. Astfel, Microsoft a folosit o serie întreagă de instrumente noi pentru măsurarea performanţei în mod continuu, pentru a detecta mai repede porţiunile de cod din Windows 7 ineficiente sau insuficient performante. Windows 7 include o serie de caracteristici noi, cum ar primi paşi în atingerea cu mâinile, vorbirea, şi recunoaşterea scrisului de mână, suport pentru hard disk-uri virtuale, performanţă îmbunătăţită pe procesoarele multi-core , performanţa boot-ului îmbunătăţită, şi îmbunătăţiri ale nucleului . Windows 7 va fi distribuit în 6 ediţii, deşi doar 2 ediţii din ele, anume Home Premium şi Professional vor fi cele mai evidenţiate. Denumirile date ediţiilor vor fi aceleaşi ca şi în Windows Vista, cu o excepţie pentru ediţia Business care va deveni Windows 7 Professional .
 16. 16. <ul><li> Microsoft Office sau MS Office este o suita de programe de birou create de firma Microsoft Corporat ion , care sunt însoţite şi de o aplicaţie specială suprapusă lor pentru accesarea unitară simplă. </li></ul><ul><li> Aplicaţiile de birou incluse în MS Office </li></ul><ul><li>- Microsoft Word (procesor de text) </li></ul><ul><li>- Microsoft Excel (analiză de business şi calcul tabelar) </li></ul><ul><li>- Microsoft PowerPoint (program pentru prezentări grafice) </li></ul><ul><li>- Microsoft Access (program pentru baze de date) </li></ul><ul><li>- Microsoft Outlook (agendă şi client de poştă electronică) </li></ul><ul><li>- Microsoft Frontpage (editor vizual de pagini web) </li></ul><ul><li>- Microsoft Photo Editor (editor fotografic) </li></ul><ul><li> Bineînţeles există şi oferte (pachete) de la Microsoft care cuprind numai o parte din aceste programe. </li></ul>2. Microsoft Office
 17. 17. <ul><li>Microsoft Word este un procesor de text, parte a suitei Microsoft Office. Numele întreg este Microsoft Office Word deşi popular se numeşte Microsoft Word , MS Word sau doar Word . Prima lui versiune datează din 1983 fiind iniţial disponibil doar pentru MS-DOS (ultima versiune MS-DOS fiind 6 în 1993). În 1985, Microsoft Word a fost lansat şi pe (atunci noua) platformă Apple Macintosh, iar în 1989 pentru Windows, Microsoft continuând să suporte ambele platforme până astăzi. </li></ul><ul><li>Versiunea cea mai recentă este Word 2007 pentru Windows, respectiv Word 2008 pentru sisteme Macintosh (folosind Mac OS X, atât pe arhitectură Intel cât şi PowerPC) . </li></ul>(procesor de text) Microsoft Word
 18. 18. <ul><li>Microsoft Excel este un program de calcul tabelar. Astazi este cel mai utilizat Software pentru calcul tabelar. Excel aparţine grupei de programe Microsoft Office şi este disponibilă pentru Microsoft Windows cât şi pentru Mac OS. Actuala versiune disponibilă este pentru Microsoft Excel 2007 (din 30 noiembrie 2006 pentru firme respectiv 30 ianuarie 2007 pentru utilizatori) ca şi pentru Mac OS Microsoft Excel 2008 (din ianuarie 2008). </li></ul><ul><li>1982 Microsoft Multiplan. </li></ul><ul><li>1 aprilie 1992 Excel 4.0. </li></ul><ul><li>21 octombrie 2003 Office Excel 2003 (versiunea 11.0). </li></ul><ul><li>noiembrie 2006 Office Excel 2007 (versiunea 12). </li></ul><ul><li>ianuarie 2008 Excel:mac 2008 – versiune actuală pentru PowerPC- şi Intel-Macs . </li></ul>(analiză de business şi calcul tabelar) Microsoft Excel
 19. 19. <ul><li>Microsoft PowerPoint este un program de birotică, produs de </li></ul><ul><li>Microsoft care face parte din suita de programe Microsoft Office, </li></ul><ul><li>utilizat pentru efectuarea unor prezentări grafice. </li></ul><ul><li>PowerPoint este utilizat pe scară largă de către oameni de afaceri, cadre didactice, studenţi, şi a formatorilor şi printre formele cele mai răspândită de tehnologie convingătoare. Beginning with Microsoft Office 2003, Microsoft revised the branding to emphasize PowerPoint's place within the office suite, calling it Microsoft Office PowerPoint instead of just Microsoft PowerPoint. Incepand cu Microsoft Office 2003, Microsoft a revizuit de branding pentru a sublinia locul PowerPoint în cadrul suitei Office, numind-o Microsoft Office PowerPoint în loc de doar Microsoft PowerPoint. The current versions are Microsoft Office PowerPoint 2007 for Windows and 2008 for Mac. Versiunile curente sunt Microsoft Office PowerPoint 2007 pentru Windows şi 2008 pentru Mac. </li></ul>(program pentru prezentări grafice) Microsoft PowerPoint
 20. 20. <ul><li>Microsoft Access este un program pentru crearea şi administrarea unei baze de date relaţionale, produs de Microsoft, care face parte din suita de programe Microsoft Office. </li></ul><ul><li>Microsoft Office Access, cunoscut anterior ca Microsoft Access, este un sistem de baze de date relationale de management de la Microsoft, care combină Microsoft Jet Database Engine cu o interfata grafica si instrumente de dezvoltare software . Acesta este un membru al Microsoft Office suită de aplicaţii şi este inclusă în versiunile Professional şi mai mare pentru Windows şi, de asemenea, vândut separat. </li></ul><ul><li>Accesul versiunea 1.0 a fost lansat în noiembrie 1992, rapid urmat mai 1993 de către un 1.1 Accesul de presă pentru a îmbunătăţi compatibilitatea cu alte produse Microsoft şi să includă limba acces de bază de programare. </li></ul>(program pentru baze de date) Microsoft Access
 21. 21. <ul><li>Microsoft Outlook este un client de poştă electronică şi face parte din Suita Office dezvoltată de compania Microsoft. </li></ul><ul><li>Cu toate că deseori folosit în principal ca o aplicaţie de e-mail, este, de asemenea, include un calendar, Task Manager, Contact Manager, luând notă, un jurnal şi navigarea pe Web. </li></ul><ul><li>Acesta poate fi folosit ca o aplicaţie de sine stătătoare, sau poate lucra cu Microsoft Exchange Server şi Microsoft Office SharePoint Server pentru mai mulţi utilizatori într-o organizaţie, cum ar fi căsuţe poştale împărtăşite şi calendare, dosare publică de schimb, liste SharePoint şi programele de întâlniri. </li></ul>(agendă şi client de poştă electronică) Microsoft Outlook
 22. 22. <ul><li>Microsoft Frontpage este un program de editare HTML, produs de Microsoft care a făcut parte din grupa de programe Microsoft Office din 1997 până în 2006, începând cu decembrie 2006 a fost înlocuit cu Microsoft Expression Web Designer. </li></ul><ul><li>FrontPage a fost iniţial creat de Cambridge, companie din Massachusetts Vermeer Technologies Incorporated, dovezi de care poate fi usor identificat in numele de fişiere şi directoare prefixate _vti_ în site-uri Web creat folosind FrontPage. </li></ul><ul><li>Ca un editor WYSIWYG, FrontPage este proiectat pentru a ascunde detaliile paginilor de cod &quot;HTML din partea utilizatorului, care să facă posibilă pentru începători de a crea cu uşurinţă pagini web si site-uri. </li></ul>(editor vizual de pagini web) Microsoft Frontpage
 23. 23. <ul><li>Microsoft Photo Editor a fost o imagine-aplicaţie de editare găsit în Microsoft Office 97-versiuni pentru Windows XP, clasificate ca fiind unul dintre Microsoft Office Tools. It has been replaced by Microsoft Office Picture Manager , although some Photo Editor features are not available in Picture Manager. Acesta a fost înlocuit cu Microsoft Office Picture Manage r , deşi unele Editor Foto funcţii nu sunt disponibile în Picture Manager. </li></ul><ul><li>Programul a fost un instrument pentru a face grafică raster cu instrumente de editare pentru texturi, negativ e , ajusta re gama, a face GIF transparen t şi multe altele. </li></ul>(editor fotografic) Microsoft Photo Editor
 24. 24. <ul><li>Windows Media Player este o aplicaţie creată de Microsoft Corporation folosită la redarea fişierelor media. </li></ul><ul><li>Windows Media Player (WMP abreviat) este un player digital media şi mass-media de aplicare bibliotecă dezvoltată de Microsoft, care este utilizat pentru redarea audio, video şi imagini de vizualizare pe computere personale care rulează pe Microsoft Windows ca sistemul de operare, precum şi pe Pocket PC şi Windows Mobile . Ediţiile de Windows Media Player, de asemenea, au fost eliberate pentru Mac OS, Mac OS X şi Solaris. </li></ul><ul><li>Windows Media Player înlocuieşte o bucată mai veche de software numit Media Player, doar cu adăugarea de caracteristici dincolo de film e simple sau de redare audio. </li></ul>3. Microsoft Windows Media Player
 25. 25. Microsoft DirectX este o colecţie de interfeţe de programare a aplicaţiilor (API) pentru manipularea sarcinilor legate de multimedia, in special de programare joc şi video, pe platforme Microsoft. Numele Direct X a fost inventat ca un termen prescurtat pentru toate aceste API-uri (X stând în picioare în special pentru nume de API) . Microsoft stabilit de a dezvolta o consola de jocuri, X a fost folosit ca baza a numelui Xbox pentru a indica faptul că în consolă sa bazat pe tehnologia DirectX . Software-ul DirectX kit de dezvoltare (SDK) este format din bibliotecile runtime în formă redistribuibile binar, împreună cu documentaţia de însoţire şi anteturi pentru utilizarea în codificare. Direct3D 10 şi 9Ex Direct3D sunt disponibile doar în mod oficial pentru Windows Vista şi Windows 7, deoarece fiecare dintre aceste versiuni noi a fost construit pentru a depinde de noul Windows Display Driver Model care a fost introdus pentru Windows Vista. 4. Direct X
 26. 26. Premii şi distincţii La 8 ianuarie 2007 DirectX (în special, Direct3D) a câştigat o Tehnologie & Engineering Premiul Emmy pentru Microsoft şi partenerii AMD si NVIDIA Corporation &quot;pentru munca de pionierat în timp real.&quot; În 2002, a fost DirectX Game Developer Magazine din prima linie Premiile Hall of Fame castigator pentru Microsoft . Pe 31 mai 2001, DirectX 8.0 a fost atribuit un PC World World Class Award pentru Microsoft ca cele mai &quot;promiţătoare Software-ul Newcomer&quot; La 11 decembrie 2000, DirectX 8 - Direct3D a fost atribuit un Game Developer Revista din prima linie Award pentru Microsoft în categoria &quot;Programare Biblioteca&quot; .
 27. 27. <ul><li>Visual C++, produs de firma Microsoft, este un limbaj textual ce foloseşte un program de construit interfeţe grafice pentru a uşura munca programatorului ce are de construit interfeţe decente. </li></ul><ul><li>Odată cu acceptarea beneficiilor aduse de interfaţa grafică a MS Windows (GUI) programarea pentru acest mediu a devenit foarte căutată. Programarea pentru Windows este diferită de cea orientată pe tranzacţii (old-style batch). O diferenţă esenţială între cele două este că un program rulat sub Windows procesează informaţiile utilizatorului cu ajutorul mesajelor de la sistemul de operare, pe când un program MS-DOS foloseşte sistemul de operare pentru a furniza informaţiile. </li></ul>5. Visual C++
 28. 28. TRASATURI DE LIMBAJ SEMNIFICATIVE <ul><li>C++ este una dintre componentele Visual C++. Totuşi, compilatorul poate procesa atât cod sursă C cât şi C++ iar versiunea 4.0 compilează si Fortran. Visual C++ include de asemenea o colecţie mare şi elaborată de unelte de dezvoltare software (software development tools) toate folosite printr-o interfaţă cu ferestre. </li></ul>
 29. 29. Unelte Visual C++ <ul><li>Microsoft Foundation Classes (MFC) - o bibliotecă de clase C++ ce uşurează crearea de aplicaţii Windows. </li></ul><ul><li>App Wizard - un generator de cod ce creează un schelet funcţional al unei aplicaţii Windows cu trăsături, nume de clase şi nume de surse de cod. Ajută la programarea rapidă a unei aplicaţii. </li></ul><ul><li>Class Wizard - un program ce generează cod pentru o nouă clasă sau funcţie. Scrie prototipurile, corpurile funcţiilor şi codul pentru a conecta mesajele de scheletul aplicaţiei. </li></ul><ul><li>App Studio - editor de meniuri şi cutii de dialog în format WYSIWYG (what you see is what you get - ceea ce vezi este ceea ce primeşti). </li></ul>
 30. 30. <ul><li>Microsoft Security Essentials (BVM) (anterior cu numele de cod Morro) este un software antivirus create de Microsoft, care oferă protecţie împotriva viruşilor,programelor spyware, rootkit-urilor, precum şi troieni pentru Windows XP, Windows Vista şi Windows 7 , cu titlu gratuit. BVM înlocuieşte Windows Live OneCare, un abonament comercial pe bază de antivirus şi Windows Defender,care doar protejează utilizatorii de la adware si spyware este orientat pentru uz casnic, spre deosebire de intreprinderi Microsoft upcoming-orientate spre produs Microsoft Fore front. </li></ul><ul><li>Symantec şi McAfee,două concurente ale vânzătorii de antivirus, au reacţionat prin BVM, susţinând că nu este comparabil cu ofertele lor. Review-uri au fost cea mai mare parte pozitive, citând interfaţa sa organizat, de utilizare scăzută de resurse, precum şi statutul său de drum liber. </li></ul>Microsoft Security Essentials
 31. 31. DEZVOLTARE “MORRO” <ul><li>Microsoft a anuntat planurile pentru un produs gratuit consumator de securitate, desemnat &quot;Morro&quot;, la 18 noiembrie 2008. Aceasta a marcat o schimbare in strategia de marketing a Microsoft a consumatorilor antivirus . În loc de a oferi un abonament pe bază de antivirus cu o serie de alte instrumente, cum ar fi de backup şi un firewall personal, Morro ar fi liber pentru toate instalaţiile autentice de Windows şi oferă protecţie împotriva tuturor tipurilor de malware. La data de 17 iunie 2009, o scurgere de versiunea 1.0.2140.0 a dezvăluit numele intern al Morro ; acesta a fost schimbat in Microsoft Essentials de Securitate. </li></ul><ul><li> La 23 iunie 2009, Microsoft a deschis un beta publice de la 75.000 de oameni din Statele Unite, La acea vreme, Microsoft a declarat că BVM va fi finalizat şi eliberat înainte de sfârşitul anului 2009, în 20 de pieţe şi 10 limbi. </li></ul><ul><li>La 20 septembrie 2009, Microsoft prin e-mail beta testers şi informaţi-i de eliberare viitoare a construi finală a primei versiuni a BVM. constru ctia final a a fost lansat pe 29 septembrie 2009 </li></ul>
 32. 32. <ul><li>MSN Search este un motor de căutare care permite căutarea de pagini web, ştiri, produse, grupuri (vezi MSN Groups), imagini şi enciclopedia Microsoft, Encarta. </li></ul><ul><li>MSN Search şi-a îmbunătăţit grafica pentru a putea să concureze cu Google şi Yahoo! </li></ul><ul><li>Un URL introdus greşit în Internet Explorer duce automat la MSN Search. Acest lucru este văzut de majoritatea criticilor ca o modalitate de creştere a traficului prin acest motor de căutare şi o formă de typosquatting. Deşi există un meniu de configurare care permite schimbarea motorului de căutare implicit în Internet Explorer, Google, principalul competitor al MSN, nu se află în listă. </li></ul>III. Tehnologii 1.MSN
 33. 33. <ul><li>MSN Search este disponil în mai multe versiuni de limbă. Printre acestea se află chineză simplificată, chineză tradiţională, cehă, daneză, engleză, estonă, finlandeză, franceză, germană, greacă, maghiară, italiană, japoneză, coreană, letonă, lituaniană, norvegiană, olandeză, poloneză, portugheză, română, rusă, slovacă, slovenă, spaniolă, suedeză şi turcă. </li></ul>
 34. 34. <ul><li> Windows Live sub această denumire sunt reunite mai multe servicii oferite de compania Microsoft. În mare parte aceste servicii sunt redefiniri (rebranding) cu un design nou al interefeţelor unor vechi servicii care făceau parte din MSN. Prin aceste servicii Microsoft îsi adaptează produsele online pentru noua piaţa deschisă de principalul său competitor din acest sector, Google. Dezvoltarea acestor aplicţii se înscriu în tendinţa de a crea aplicaţii care să poată fi rulate din orice locaţie, computerul devenind de multe ori un simplu terminal. </li></ul><ul><li> Câteva din serviciile care poartă deja sigla Windows Live: Windows Live Mail, Windows Live OneCare Safety Scanner, Windows Live Favorites, Windows Liv e OneCare, Windows Live Messenger, Windows Live Search, Windows Live Alerts, and Windows Live Local. Celelate sunt într-un stadiu de dezvoltare şi testare (beta), doar şase având o versiune finală: Windows Live OneCare, Windows Live Custom Domains, Windows Live Favorites, Windows Live Messenger, Windows Live Toolbar şi Windows Live Expo. </li></ul>2. Windows Live
 35. 35. <ul><li>Internet Explorer 1 a fost lansat pe 16 august 1995. A fost o versiune revizuită a lui Spygalass Mosaic, pe care Microsoft a licenţiat-o, la fel ca multe alte companii care au început dezvoltarea de browsere web, de la Spyglass SRL. Venea cu lansarea OEM pentru Windows 95 a Microsoft Plus!. A fost instalat ca parte a pachetului Internet jumpstart Kit în Plus!. Echipa Internet Explorer a început să lucreze cu mai puţin de 12 oameni la dezvoltarea lui Internet Explorer. Internet Exploer 1.5 a fost lansat cu câteva luni mai târziu pentru Windows NT. Deasemenea, prin includerea gratuită în sistemul de operare al lui Microsoft, ei nu trebuiau să plătească nimic lui Spyglass SRL. </li></ul><ul><li>Cerinţe de sistem : </li></ul><ul><li>IE6 are nevoie de cel puţin: procesor 486/66 MHz Windows 98, Windows Me, Windows 2000 monitor Super VGA (800 x 600) cu 256 culori maus sau dispozitiv de pointing compatibil memorie RAM: 64 MB pentru Windows 98, 32 MB pentru Windows Me-Windows XP. spaţiu liber pe disc: 8.7 MO (Windows ME) - 12.7 MO (Windows NT cu SP6a). </li></ul>3. Microsoft Internet Explorer
 36. 36. IV. Calculatoare & Accesorii IT Odată cu lansarea noului sistem de operare Windows 7, Microsoft a mai înregistrat şi o altă premieră: primul magazin deschis sub brand propriu! Mergând pe drumul deschis cu succes de concurentul său, Apple, Microsoft a inaugurat, odată cu lansarea noului sistem de operare, şi primul său magazin „fizic&quot;. Situat în Scottsdale, statul Arizona, magazinul Microsoft propune clienţilor „mai mult decât hard discuri şi gigabytes&quot; - concret: o gamă largă de produse de la software la hardware şi telefoane mobile, un accent deosebit fiind pus pe ultimele noutăţi legate de industria jocurilor.
 37. 37. ~ Va multumim! ~ <ul><li>Bibliografie: </li></ul><ul><li>Google.ro </li></ul><ul><li>Wikipedia.org </li></ul><ul><li>Referate.ro </li></ul><ul><li>Clopotel.ro </li></ul><ul><li>Microsoft.com </li></ul>

×