Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Implineste un vis

546 views

Published on

 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Implineste un vis

 1. 1. IMPLINESTE UN VIS DE CRACIUN!
 2. 2. IMPLINESTE UN VIS DE CRACIUN!Înfrant nu esti atunci când sangeri, nici ochiicând în lacrimi ti-s. Adevaratele înfrangeri,sunt renuntarile la vis. (Îndemn la lupta- Radu Gyr)
 3. 3. IMPLINESTE UN VIS DE CRACIUN!Nu ma dau înfrânt desi visele mele nu mai sunt în culori vii...Dar le pastrez acolo, într-o bucatica din mine, si când doarerau scot câte unul ca sa-mi amintesc ca înca traiesc. Si atât timp câtînca exist, nu ma dau batut si adun vise... Si sper...si zâmbesc...si iaradun.Iar visul meu cel mai mare este sa ajung... mare! Ca VOI...Decembrie e luna povestilor si a cadourilor pentru cei cuminti. Iar EU, manumar printre ei. Uita-te la visul meu cel mai mare si ai sa ma crezi.Povestile au întotdeauna un final fericit, iar cadoul meu sunteti VOI. Si seleaga cumva astea doua, iar eu ma leg de ele. Asa e datul sortii înca de cândDumnezeu a împartit lumea în doua categorii de oameni: cei care se potajuta singuri la necaz si cei care au nevoie de altii pentru a se ridica de jos.Pe mine m-a încadrat în a doua lume si mi v-a dat pe VOI, cadou, în jurulmeu.Împlineste un vis! Întinde o mâna si ajuta-ma! Da-mi putere si speranta. Etot ce mi-a mai ramas. Visez... Ajuta-ma sa cresc!
 4. 4. IMPLINESTE UN VIS DE CRACIUN!Acestea sunt gandurile unor copii a carorVISE MARETE se traduc intr-un singur modVREAU SA TRAIESC, VREU SA MA JOC SI EU CA CEILALTI COPII..“Sunt Stefan si am aparut pe lume la data de 25 ianuarie 1995 la Spitalul deUrgenta Sfantul Pantelimon din Focsani, într-o familie frumoasă şi iubitoare.Parintii mi-au oferit tot ce le-a stat in putinta pentru a-mi arata iubirea lor sim-au sprijinit in fiecare decizie a mea. Mi-au deschis ochii si m-au invatat saajut pe cei de langa mine. Pana intr-o zi cand......prin luna februarie, piciorul mi s-a umflat, dar era o umflaturanesemnificativa. Nu am dat importanta la inceput. Insa umflatura devenea dince in ce mai mare, iar durerile deveneau insuportabile. Am cerut de la farmacieunguente ca sa imi amelioreze durerea pentru ca imi era frica sa fac un controlla doctor si am crezut ca imi va trece asa.In luna iulie, cu inima stransa am ajuns la doctorul Bîra care mi-a spus ca mi-aaparut ceva pe os. Mi-a recomandat sa ma duc la Bucuresti deoarece acolo suntdoctori specializati in asemenea cazuri. La Bucuresti, in urma mai multor analizeam fost diagnosticat cu OSTEOSARCOM tibie stanga.
 5. 5. IMPLINESTE UN VIS DE CRACIUN!Imediat a trebuit sa incep curele de citostatica.Pana in prezent am 4 cure de citostatica.Tratamentul este dur, analizele imi scad, dar treptat imi revin.Urmeaza interventia chirurgicala la Spitalul Clinic de Urgenta pentru copii MariaSklodowska Curie. Pentru aceasta interventie este nevoie de o proteza care e invaloare de 12.000 de euro. Parintii avand un salariu minim pe economie, nu auaceasta posibilitate si sunt pus acum in situatia de a-mi fi amputat piciorul.Cadoul meu de Mos Craciun? Sa raman pe propriile mele picioare... sa potmerge fara ajutor, sa alerg si sa sar ca ceilalti. Iar acesta este pretul unei proteze,de fapt, pretul mersului meu. Nu sunt bani putini deloc, insa trag nadejde ca dinputinul fiecaruia ma voi pune pe picioare. La propriu.Aceasta este partea mai grea a vietii mele, care nici macar nu e atat de lunga.Am doar 18 ani... neimpliniti. Si un vis la normalitate. Sunt sigur ca si eu amdrumul meu pe care voi merge pe propriile picioare, multumindu-va de fiecaredata cand ma voi uita la ele pasind.”Va multumesc,Ştefan”
 6. 6. IMPLINESTE UN VIS DE CRACIUN!ANALIZE MEDICALE
 7. 7. IMPLINESTE UN VIS DE CRACIUN!Cateva lucruri despre OSTEOSARCOM:Osteosarcomul este cea mai frecventa tumora maligna a osului. Aceastaapare din celulele formatoare de os primitive, iar marca sa histologica esteproducerea de osteoid malign. Pot fi prezente si alte populatii celulare carederiva din celulele mezenchimale pluripotente. Cele mai multeosteosarcoame sunt solitare si se dezvolta din zonele cu crestere rapida aosului lung la copii. Zonele cele mai afectate sunt femurul distal, tibiaproximala si humerusul proximal, dar teoretic orice os poate fi afectat.Osteosarcomul este o forma mortala a cancerului musculoscheletic caredetermina decesul pacientilor prin boala metastazica pulmonara. Deoareceosteosarcoamele nu raspund la radioterapie, chirurgia este singura optiunepentru inlaturarea definitiva si totala a tumorii. Poate fi necesara o protezatotala sau partiala articulara sau reconstructia osului.
 8. 8. IMPLINESTE UN VIS DE CRACIUN!Fratii gemeni icolae si Elena Patrascu Ns-au nascut in data de 27 ianuarie 2003 in comunaCislau, judetul Buzau.Diagnostic: Nicolae( tetrapareza spastica); Elena (parapareza spastica)In anul 2010, gemenii Nicolae si Elena au fost operati intr-o prima etapa laChisinau. In februarie 2011, era programata cea de a doua etapa a operatiei.Copiii impreuna cu mama au ajuns la Chisinau unde s-a constatat rezultatuldefavorabil al analizelor de sange, fapt ce a necesitat o reprogramare aoperatiei pentru data de 9 mai 2011 iar acum sunt din nou programati tot laChisinau pentru o noua interventie. Plata acestei noi operatii este de 3.700Euro & 1.000 Euro pentru transport, cazare si alte cheltuieli suplimentare.Familia are o situatie materiala modesta, mama copiilor, Niculina Mandricel,mama de trei copii, parasita de sot, face tot ce este posibil sa le acorde copiiloro viata decenta dar este in imposibilitatea de a avea o slujba in afara de aceeade insotitor pentru cei doi copii cu handicap.
 9. 9. IMPLINESTE UN VIS DE CRACIUN!ANALIZE MEDICALE
 10. 10. IMPLINESTE UN VIS DE CRACIUN!Benedict are 6 ani si jumatate si s-a nascut cu sindromulDown de spectru autist, o boala genetica ce consta in retard mental.In urma cu o luna a fost diagnosticat cu leucemie acuta limfoblastica. Acum elEste internat la Spitalul Marie S. Curie din Bucuresti unde urmeaza untratament cu citostatice. Din pacate familia lui nu are suficienti bani pentru a-lajuta sa-si duca tratamentul pana la capat.Tatal lui a murit anul trecut in ziua in care Benedict implinea varsta de 5 ani.Mama lui este asistentul lui personal si sta internata in spital cu el. Benedictmai are 2 frati si o sora, dar nici ei nu il pot ajuta prea mult. Fratele cel maimare a terminat facultatea si urmeaza sa dea licenta in decembrie si nu are niciun fel de venit. Fratele celalalt este casatorit si are 2 copii mici. Salariul lui abiale ajunge pentru chirie, rate, facturi si pentru cresterea copiiilor. Sora lui are siea o fetita de 2 ani pe care o creste singura deoarece tatal fetitei a murit inurma unui accident.Daca doriti sa-l ajutati pe Benedict orice ajutor este binevenit. Dumnezeu sa vabinecuvanteze!
 11. 11. IMPLINESTE UN VIS DE CRACIUN!Asa cum spuneam, atat pe Stefan cat si, pe gemenii Nicolae si Elena, ii gasiti laSpitalul Clinic de Urgenta pentru copii Maria Sklodowska Curie Bucuresti, sectiade oncologie.Sectia de oncologie “gazduieste” in medie 25-30 copii care au de asemeneanevoie de sprijin. Tratamentul de care au nevoie acesti copii ca sa traiasca costain medie 550 lei/lunar/copil.
 12. 12. IMPLINESTE UN VIS DE CRACIUN!
 13. 13. CUM POTI IMPLINI UN VIS DE CRACIUN..
 14. 14. IMPLINESTE UN VIS DE CRACIUN!Deschideti sufletul, intinde o mana si implineste un vis alaturide ajutoarele lui Mos Craciun din acest an: copii de la clubul demuzica si dans pentru copii CONTRAPUNCT.In perioada 7-20 decembrie copii vor colinda prin companii pentru aputea strange bani si a-i ajuta pe copii de la spitalul Maria Curie care aunevoie de ajutor.
 15. 15. IMPLINESTE UN VIS DE CRACIUN!PROGRAM:- 7 decembrie - fiecare companie va primi din partea AsociatieiCONSTRUIESTE VIITORUL un newsletter prin care vomanunta startul campaniei de strangere de fonduri. Fiecare companiecare va dori sa primeasca colinda noastra ne va trimite un mail in carene va spune ziua si ora cand ii putem colinda- 7- 20 decembrie colindam pe la case boieresti- 21 decembrie vom merge la Spitalul Marie Curie si, in prezentadvs., a celor care si-au deschis sufletul si au ajutat la implinirea visuluiunui copil vom dona banii si cadourile adunate
 16. 16. IMPLINESTE UN VIS DE CRACIUN!DONATII SE POT FACE IN URMATOARELE CONT URI:• RON: RO 38 BTRL 0410 1205 G560 63XX• EUR: RO 13 BTRL 0410 4205 G56063XX• RON: RO 86 BTRL 0410 1205 G 560 6300 (donatii Stefan Tiru)• RON: RO 59 BTRL 0410 1205 G 560 6301 (donatii gemenii Nicolae si Elena)Pentru mai multe detalii despre cazurile prezentate (documentemedicale, contact, etc.) ne puteti contacta:Adina BlajE-mail: adina.blaj@noesiss.roTel: 0730.660.345;
 17. 17. Campania “IMPLINESTE UN VIS DECRACIUN” se va incheia in data de 21decembrie. prin donarea banilor si cadouriloradunate . Va asteptam cu drag si va multumim anticipat pentru sprijin!

×