NEWs Training
 16-18 aprilie 2010


 FOLLOW-UP
1. ASJC despre
   NEWs Training

It wasn’t Apple, it was Kiwi!
 Change your perspective!
NEWs Training in cuvintele noastre
NEWs Training a reprezentat pentru ASJC în primul
 rând un proiect reuşit organizat în...
Strong points vs. weak points
Toţi trainerii au avut succes la public, au     Puteam începe promovarea mai din
  ant...
Învatare alternativa într-un mediu
         creativ
La NEWs Training am învățat despre Buzz
  Marketing, am scris...
2. Ce s-a întâmplat
Prima zi...

Am vorbit despre Buzz Marketing* cu cei la Funky
 Business, Catrinel Graepel și Cosmin Moldovan,
 care le-a...
În a doua zi...
Am exersat Guerilla PR* cu Bogdan Theodor
 Olteanu, Head of PR Division la Millenium
 Communications.
Ce...
În a treia zi...
L-am avut prezent pe Cristian Lupșa, editor la Decât
 o Revistă, care le-a povestit celor prezenți despr...
Participanti
80 de tineri au fost prezenţi, în total, la
 traininguri:
• 26 prezenţi la Buzz Marketing;
• 28 prezenţi la ...
Castigatori
În fiecare dintre cele 3 zile au fost oferite câte 10 premii constând în cărți de la
  Editura Tritonic. Pro...
Party de socializare
Duminică, în ultima seară, toți participanții, dar și
 trainerii, au fost invitați să petreacă, să s...
Activitatile de dupa

Comunitatea oamenilor creativi formată în cele trei zile își
 va împărtăși în continuare experiențe...
3. Feedback
Feedback-ul de la participanti
Am împărţit participanţilor formulare de feedback prin care
  puteau evalua: trainerul, co...
Feedback în cuvintele participantilor
„Felicitări tuturor membrilor echipei ASJC  „Mi-ar fi plăcut ca trainingul să se
 ...
Feedback-ul de la traineri
Celor 3 traineri le-am cerut să completeze un
 formular post-eveniment, cu întrebări legate de
...
Feedback în cuvintele trainerilor
Catrinel Graepel spune că audienţa a fost foarte dinamică. A existat
 un „good vibe”. „...
4. NEWs Training
   in cifre
Media coverage
ÎNAINTE
Pentru promovarea NEWs Training s-a scris în 39 de publicații on-line și o
  publicație print. Art...
Statistici
• De pe 31 martie, când a început promovarea
pe blog, până pe 21 aprilie, când a fost postat
articolul de follo...
5. Materialele de
  promovare
Afise
Prezentari
6. Ce inseamna
  ASJC?
Despre ASJC
Asociatia Studenților la Jurnalism și Comunicare
 (ASJC – Youthpress Romania) este un ONG profesional ce
 co...
2% pentru viitorii jurnalisti si
        comunicatori
Dacă ți-a plăcut NEWs Training și susții
activitatea ASJC, ne...
THE END
NEWs Training - Mapa follow-up
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

NEWs Training - Mapa follow-up

1,411 views

Published on

NEWs Training consta in trei zile de training pentru 90 de tineri. Temele abordate sunt din domenii specifice jurnalismului, relatiilor publice si publicitatii, respectiv Narrative Writing, Guerilla PR si Buzz Marketing.

0 Comments
1 Like
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

No Downloads
Views
Total views
1,411
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
19
Actions
Shares
0
Downloads
20
Comments
0
Likes
1
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

NEWs Training - Mapa follow-up

 1. 1. NEWs Training 16-18 aprilie 2010 FOLLOW-UP
 2. 2. 1. ASJC despre NEWs Training It wasn’t Apple, it was Kiwi! Change your perspective!
 3. 3. NEWs Training in cuvintele noastre NEWs Training a reprezentat pentru ASJC în primul rând un proiect reuşit organizat în întregime de către membrii asociaţiei și a unor tineri selectaţi din afara ei, iar în al doilea rând o modalitate de a pune în legătură viitorii oameni de media şi comunicare cu actualii profesionişti din domeniu. Astfel, am mai făcut un pas în realizarea obiectivului nostru: consolidarea unei comunităţi de tineri jurnalişti şi comunicatori.
 4. 4. Strong points vs. weak points Toţi trainerii au avut succes la public, au Puteam începe promovarea mai din antrenat participanţii, în plus ASJC a timp; colaborat foarte bine cu ei; Deşi am avut criterii clare de selecţie, Dinamica bună a trainingurilor dublată de unii participanţi nu aveau suficiente partea practică existentă în fiecare zi; cunoştinte în domeniu şi deci ar fi Aplicabilitatea informaţiilor şi transmiterea lor fost nevoie de o selecţie mai „pe limba” tinerilor prezenţi; riguroasă Am avut Twitter Wall în cadrul evenimentului Pentru noi, a fost deranjant că sala nu a şi pe parcurs a început tot mai multă lume fost mai mare, astfel încât să nu ne să scrie pe Twitter despre eveniment; facem simţiţi atunci când trebuia să Live updates pe Twitter şi Facebook; aducem sau să pregătim ceva afară; Numărul mare de înscrieri la eveniment; Deşi designul materialelor a fost bun, considerăm că nu am reuşit să Designul materialelor de promovare, unitate transmitem suficient de bine ideea la nivel vizual; de „It’s not Apple, it’s Kiwi – Am primit multe aprecieri, atât din partea Schimbă-ţi perspectiva!” participanţilor şi trainerilor, cât şi a Ne aşteptam să vină mai mulţi multora dintre cei care au aflat despre participanţi la petrecerea de eveniment şi care au lăudat iniţiativa. duminică seara.
 5. 5. Învatare alternativa într-un mediu creativ La NEWs Training am învățat despre Buzz Marketing, am scris inedit cu Narrative Writing și am dat sfoară-n țară prin Guerilla PR. Mai exact, NEWs Training a însemnat: 24 de ore de discuţii intense, împărţite în 3 zile de training, cu 4 traineri, profesioniști cunoscuţi în domeniile lor și 80 de participanţi implicaţi și activi
 6. 6. 2. Ce s-a întâmplat
 7. 7. Prima zi... Am vorbit despre Buzz Marketing* cu cei la Funky Business, Catrinel Graepel și Cosmin Moldovan, care le-au arătat celor prezenți în sală cum se realizează o campanie de Buzz Marketing. Studiile de caz prezentate și brainstormingul pentru realizarea unei campanii i-au ținut pe participanți în priză. *Buzz Marketing = un mijloc ieftin de a-ți face auzit mesajul, dar funcționează cel mai bine în cazul unui brand mare, care deja iese în evidență.
 8. 8. În a doua zi... Am exersat Guerilla PR* cu Bogdan Theodor Olteanu, Head of PR Division la Millenium Communications. Cei 27 de viitori PR-iști prezenți în sală au aflat ce înseamnă Guerilla PR, de la istorie până la practică. Am rezolvat briefuri și am râs vizionând reclame. *Guerilla PR = o resursă de supraviețuire a brandurilor mici, care cere multă creativitate și îndrăzneală.
 9. 9. În a treia zi... L-am avut prezent pe Cristian Lupșa, editor la Decât o Revistă, care le-a povestit celor prezenți despre Narrative Writing* - cum să scrie o poveste. 23 de viitori jurnaliști, editori sau scriitori au aflat că pentru a spune o poveste așa cum trebuie e necesar să asculți și să te documentezi temeinic. S-a discutat despre valorile jurnalismului și calitățile unui bun reporter și am făcut exerciții de scriere. *Narrative Writing = un stil jurnalistic ce se concentrează pe expunerea unor povești, cu atenție la stimularea tuturor simțurilor cititorului.
 10. 10. Participanti 80 de tineri au fost prezenţi, în total, la traininguri: • 26 prezenţi la Buzz Marketing; • 28 prezenţi la Guerilla PR; • 26 prezenţi la Narrative Writing.
 11. 11. Castigatori În fiecare dintre cele 3 zile au fost oferite câte 10 premii constând în cărți de la Editura Tritonic. Probele au fost alese de către traineri. La trainingul de Buzz Marketing: - premiul pentru cea mai originală idee de campanie de marketing a fost câștigat de echipa Fără frecvență. Echipa a fost formată din 5 membri. - celelalte 5 cărţi au fost oferite celor mai activi participanţi. La trainingul de Guerilla PR - trainerul a ales să dea premiile aleatoriu, în funcţie de norocul fiecăruia. Astfel, au fost 10 câștigători individuali, dar mai ales norocoși. La trainingul de Narrative Writing: - Premiile au fost oferite în funcţie de cât de bine au rezolvat exerciţiul de scriere în stil narrative writing
 12. 12. Party de socializare Duminică, în ultima seară, toți participanții, dar și trainerii, au fost invitați să petreacă, să se cunoască și să își primească diplomele de participare.
 13. 13. Activitatile de dupa Comunitatea oamenilor creativi formată în cele trei zile își va împărtăși în continuare experiențele, ideile și resursele pe grupul de discuții creat – newstraining@yahoogroups.com . De asemenea, ei își pot aminti de momentele de la NEWs Training, uitându-se la pozele făcute în cele trei zile și uploadate pe pagina de Facebook a evenimentului. Pentru cei care vor să parcurgă impresiile live ale celor prezenți la traininguri, acestea pot fi accesate pe Twitter, la #newstraining.
 14. 14. 3. Feedback
 15. 15. Feedback-ul de la participanti Am împărţit participanţilor formulare de feedback prin care puteau evalua: trainerul, conţinutul trainingului, organizarea şi logistica. În urma centralizării datelor am obţinut la organizare și logistică un punctaj de peste 3,5 din 4 maximum posibile pentru toate cele 3 traininguri, plus complimente şi sugestii de a face mai multe evenimente de acest gen pe viitor. În ceea ce îi privește pe traineri și conținutul trainingurilor, notele acordate au dat un total între 3,5 si 3,9 din 4 puncte. În plus, participanţii au fost foarte încântaţi de modul de abordare, prietenesc şi informal, studiile de caz foarte punctuale şi aplicaţiile practice ce le-au dat senzaţia că se află fie într-o şedinţă pentru realizarea unui brief sau a unei campanii de marketing ori într-o redacţie la pregătirea unui articol.
 16. 16. Feedback în cuvintele participantilor „Felicitări tuturor membrilor echipei ASJC „Mi-ar fi plăcut ca trainingul să se pentru organizarea acestui eveniment. Se vede că aţi pus suflet şi că aţi muncit întindă pe mai multe zile” din greu... Nu am ce să vă reproşez! Aţi făcut o treabă bună!!!” „Aş fi vrut să avem mai mult timp „Mi-a plăcut ideea cu grupul de discuţii (şi pentru partea practică” eu m-am gândit că este cea mai bună metodă de a ţine legătura cu oamenii pe care îi întâlneşti la un moment dat în „Mi-aş fi dorit să fie mai multe viaţa ta). Sunt oameni fără de care viaţa concursuri aşa cum a fost cel cu ta nu ar mai fi aceeaşi...” cărţi oferite de Tritonic” „La training mi-au placut atitudinea trainerului şi a personalului implicat, subiectele abordate şi modul de prezentare al ideilor”
 17. 17. Feedback-ul de la traineri Celor 3 traineri le-am cerut să completeze un formular post-eveniment, cu întrebări legate de participanți, organizare și comunicare. În timp ce feedback-ul pentru logistică și comunicarea organizatorilor a fost de la satisfăcător în sus, trainerii nu au fost la fel de încântați de pregătirea participanților, deși aceștia au fost implicați în proces.
 18. 18. Feedback în cuvintele trainerilor Catrinel Graepel spune că audienţa a fost foarte dinamică. A existat un „good vibe”. „Poate ar fi fost frumos să existe un număr mai mare de participanți (deși sala nu ar fi permis cu mult mai mulți)”, spune ea. Bogdan Olteanu spune că i-a plăcut atmosfera şi formatul de eveniment. „O parte dintre participanți cam apatici/rătăciți. Dar asta se întâmplă la toate evenimentele și mai peste tot în viață; oamenii sunt segmentați ca talent/ competențe/ entuziasm.” Cristian Lupşa „Mi-a plăcut că am avut posibilitatea să interacţionez cu oameni care nu aveau un set bine definit de prejudecăţi legate de jurnalismul narativ.” „Mi-ar fi fost mult mai uşor dacă puteam discuta cu cursanţii pe marginea unor articole pe care ei să le fi citit. Aşa am simţit în unele momente că a trebuit să improvizez mai mult decât ar fi fost nevoie.”
 19. 19. 4. NEWs Training in cifre
 20. 20. Media coverage ÎNAINTE Pentru promovarea NEWs Training s-a scris în 39 de publicații on-line și o publicație print. Articolele au apărut atât pe site-uri de specialitate, pe site-urile studențești, cât și pe bloguri. Dintre cele 39 de site-uri: • 23 au postat articolul împreună cu afișul nostru • 12 au enumerat partenerii educaționali, media și sponsorii • 2 dintre ei au amintit doar de cărțile oferite de Editura Tritonic. DUPĂ Articolele nu s-au oprit aici. După eveniment au mai apărut încă 9 articole, dintre care: • 4 au menționat partenerii media, educaționali și sponsorii • 2 au folosit afișul de follow-up • 1 a menționat doar EdituraTritonic. ÎNAINTE, ÎN TIMPUL Și DUPĂ Este necesar să amintim site-urile de socializare (Facebook,Twitter) ale organizatorilor, participanților, partenerilor media și ale trainerilor, unde au fost postate zeci de mesaje despre NEWs Training.
 21. 21. Statistici • De pe 31 martie, când a început promovarea pe blog, până pe 21 aprilie, când a fost postat articolul de follow-up despre NEWs Training, am avut în total 4241 de vizualizari pe asjc.wordpress.com • Conform zelist.ro, NEWs Training s-a regăsit în topul expresiilor pe 7 zile de pe Facebook
 22. 22. 5. Materialele de promovare
 23. 23. Afise
 24. 24. Prezentari
 25. 25. 6. Ce inseamna ASJC?
 26. 26. Despre ASJC Asociatia Studenților la Jurnalism și Comunicare (ASJC – Youthpress Romania) este un ONG profesional ce consolidează o comunitate de tineri jurnaliști și comunicatori, care contribuie la evoluția unui mediu profesional echilibrat. Oferim oportunități de dezvoltare și networking prin desfășurarea propriilor proiecte și participarea la proiecte naționale și internaționale organizate de către partenerii noștri. Principalele activități includ organizarea de evenimente media, traininguri, conferințe și workshop-uri, menite să introducă tinerii jurnaliști și comunicatori în peisajul media profesional național și european. Mai multe pe www.asjc.wordpress.com
 27. 27. 2% pentru viitorii jurnalisti si comunicatori Dacă ți-a plăcut NEWs Training și susții activitatea ASJC, ne poți fi alături în inițiativele noastre. Pentru a ne ajuta să creștem, poți alege să direcționezi cei 2% din impozitul tău către ASJC România. Cei 2% reprezintă un pas spre un articol mai bine realizat, spre un comunicat de presă mai bine scris, spre o idee publicitară mai bună, spre o generație de comunicatori mai experimentați. Trebuie doar să intri pe http://asjc.wordpress.com/doneaza-2/ și să completezi cu datele tale formularul standard. Pentru orice întrebări, ne poți contacta la asjc.romania@gmail.com
 28. 28. THE END

×