Successfully reported this slideshow.
Your SlideShare is downloading. ×

Gallo Romeins Museum - De Etrusken 2013 - folder

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
16 maart - 25 augustus 2013


 K!DS
PROOF              NL
Een van de meest intrigerende culturen           De Etrusken: een vergeten volk
uit de oudheid strijkt neer in ...
Waarom lazen de Etrusken een schapenlever?
      Hoe maak je zelf een Etruskisch juweel?
      Welke krasse verh...
Advertisement
Upcoming SlideShare
150 Jaar Unita d'Italia
150 Jaar Unita d'Italia
Loading in …3
×

Check these out next

1 of 7 Ad

Gallo Romeins Museum - De Etrusken 2013 - folder

Download to read offline

Een van de meest intrigerende culturen uit de oudheid strijkt neer in Tongeren: de Etrusken, VOORLOPERS van de Romeinse beschaving.

Ontdek hun gevoel voor design en hun voorliefde voor schilderkunst, luxe, sport en het goede leven in het Gallo-Romeins Museum in Tongeren.
Ontdek er een toptentoonstelling met Etruskische schatten uit de meest gereputeerde Europese musea.

Een van de meest intrigerende culturen uit de oudheid strijkt neer in Tongeren: de Etrusken, VOORLOPERS van de Romeinse beschaving.

Ontdek hun gevoel voor design en hun voorliefde voor schilderkunst, luxe, sport en het goede leven in het Gallo-Romeins Museum in Tongeren.
Ontdek er een toptentoonstelling met Etruskische schatten uit de meest gereputeerde Europese musea.

Advertisement
Advertisement

More Related Content

More from Italian Entertainment And More (20)

Advertisement

Recently uploaded (20)

Advertisement

Gallo Romeins Museum - De Etrusken 2013 - folder

 1. 1. 16 maart - 25 augustus 2013 K!DS PROOF NL
 2. 2. Een van de meest intrigerende culturen De Etrusken: een vergeten volk uit de oudheid strijkt neer in Tongeren: 750 tot 500 voor Christus. In de huidige Italiaanse de Etrusken, VOORLOPERS van de regio’s Toscane, Umbrië en Lazio bereikt de Romeinse beschaving. Etruskische beschaving haar hoogtepunt. Intense handel met de Grieken en Feniciërs Ontdek hun gevoel voor design en hun voorliefde zorgt voor een continue uitwisseling van voor schilderkunst, luxe, sport en het goede leven goederen, kennis, ideeën en vaklui. in het Gallo-Romeins Museum in Tongeren. Eigen en overzeese invloeden versmelten Ontdek er een toptentoonstelling met Etruskische schatten tot een unieke en rijke cultuur die uit de meest gereputeerde Europese musea. nergens op aarde haar gelijke kent. ‘De Etrusken – Una storia particolare’ brengt de cultuur en het vakmanschap van de Etrusken tot leven. Gerenommeerde musea zoals de Villa Giulia, de Capitolijnse en Vaticaanse Musea lenen 350 topobjecten uit. Met als absolute pronkstukken een aantal vondsten uit het Regolini-Galassi graf, een rijkelijke Etruskische tombe. Het Gallo-Romeins Museum presenteert deze exclusieve artefacten in een sfeervolle eigentijdse setting. Interactieve installaties, multimedia en workshops creëren extra beleving.
 3. 3. Waarom lazen de Etrusken een schapenlever? Hoe maak je zelf een Etruskisch juweel? Welke krasse verhalen diept de Griekse held Odysseus op uit zijn eeuwenoude geheugen? Audiogids en multimedia ‘De Etrusken – Una storia particolare’ brengt ook jongeren in de ban van de mysterieuze Etrusken. De audiogids legt op kindermaat het verband tussen de objecten en het hedendaagse leven. Multimedia en filmpjes werpen licht op de obscure gebruiken van de Etrusken. De Griekse held Odysseus pakt uit met spannende verhalen. Ideaal voor kids tussen 8 en 14 jaar. Creatieve workshops In de huid kruipen van een Etruskische edelsmid of pottenbakker? Het kan tijdens de creatieve workshops. Onder begeleiding van een professionele monitor maken de kinderen een juweel met lijm, kralen en goudverf, krassen ze versieringen of beschilderen ze een aardewerken vaasje. Elk weekend, elke feestdag en elke dag van de schoolvakanties (België) van 14 tot 17 u. Inbegrepen in de toegangsprijs.
 4. 4. Tijdens de tentoonstelling vinden er voordelig ticket de treinrit heen en terug, motorzaak NFtongeren, Jetair en Residence Wijnproeverij in groep in en rond het Gallo-Romeins Museum toegang tot de tentoonstelling én toegang tot Fattoria Montignana. De Etrusken waren kunstenaars én boeiende evenementen plaats. de permanente collectie van het museum. levensgenieters. Treed in hun voetsporen Van lezingen en wijnproeverijen tot RONDLEIDINGEN VOOR op een originele wijnproeverij. een Italiaanse dag. Meer info vind je Win Italiaanse droomprijzen GROEPEN EN SCHOLEN Je bezoekt de tentoonstelling en op www.galloromeinsmuseum.be Een boeiende tentoonstelling meepikken Een ervaren gids dompelt je groep 1,5 uur houdt regelmatig halt om te genieten én prachtige prijzen winnen? Kom naar lang onder in de wereld van de Etrusken. van de heerlijkste Italiaanse wijnen, Treinen naar de Etrusken ‘De Etrusken – Una storia particolare’, Een rondleiding kost € 50,00 per groep voor u geselecteerd door Selezione Het station van Tongeren ligt op wandelafstand vul het wedstrijdformulier in en win een Vespa van maximaal 25 personen. Vini Italiani (Toni Etneo). van het Gallo-Romeins Museum. De B-Dagtrip of een verblijf voor 4 personen gedurende Je kan ook een nocturne boeken. De deelnameprijs bedraagt € 15,00. ‘Etrusken’ (nr. 526/527) combineert in één 5 nachten in Toscane. Aangeboden door
 5. 5. Het Gallo-Romeins Museum De permanente tentoonstelling van het Gallo-Romeins Museum schetst het veelzijdige verhaal van de mens in onze regio: vanaf de prehistorie tot de vroege middeleeuwen. Meer dan 2.000 mooi uitgelichte objecten, educatieve films, levensechte figuren, maquettes en animaties garanderen een belevingsvolle tocht door het verre verleden. Europees Museum van het jaar In mei 2011 riep ‘The European Museum Forum’ het Gallo-Romeins Museum uit tot museum van het jaar 2011. Een onderscheiding voor het beste nieuwe of onlangs gerenoveerde museum van de Europese Unie. De jury prees de fijne manier waarop het museum jong en oud weet te boeien voor de wereld van het verre verleden. Museumcafé en boekenshop In het kader van ‘De Etrusken – Una storia particolare’ breidt het Museumcafé zijn menukaart uit met exclusieve Italiaanse gerechten. In de shop vind je naast boeken nu ook een fijnproeverspakket met Italiaanse wijn en olijfolie, geselecteerd door Selezione Vini Italiani (Toni Etneo).
 6. 6. Genieten van Tongeren en omgeving Een dagje in Een weekend de oudste stad in het Toscane van België van het Noorden De oudste stad van België De Etrusken leefden o.a. in het blijft imponeren met zijn huidige Toscane. Tongeren ligt cultuurhistorisch erfgoed: in Haspengouw, dat ook wel eeuwenoude stadswal- het Toscane van het Noor- len, de gotische Onze- den wordt genoemd. Lieve-Vrouwebasiliek, het Een weekendje in deze in- begijnhof, het standbeeld trigerende regio is pure ver- van Ambiorix, de Romeinse wennerij. Dit is dé fruitstreek tempel … van België met pittoreske kerk- Ook het heden fascineert. dorpen, kastelen, vierkantshoe- De hippe shops, gezellige cafés, ves en romantische boomgaarden. zonnige terrasjes en leuke restaurantjes Verken het glooiende landschap via het doen het centrum bruisen. eindeloze fietsroutenetwerk, geniet van rijke en Elke zondagvoormiddag ontdek je schatten smakelijke streekgerechten en logeer in com- op de Tongerse antiek- en brocantemarkt, fortabele gastenkamers. De legendarische Has- de grootste van de Benelux. pengouwse gastvrijheid krijg je er zo bovenop. Info: Toerisme Tongeren, tel. + 32 12 80 00 70, www.tongeren.be/toerisme Toerisme Limburg, tel. + 32 11 30 55 00, www.toerismelimburg.be
 7. 7. Verantwoordelijke uitgever: Carmen Willems, Kielenstraat 15, 3700 Tongeren, België. Openingsuren • dinsdag tot en met vrijdag van 9 tot 17 u. • zaterdag, zon- en feestdagen, schoolvakanties (België) van 10 tot 18 u. Het museum is gesloten op maandag, behalve als dat een feestdag is. Toegangsprijzen Gallo-Romeins Museum De Etrusken – Una storia particolare Kielenstraat 15, 3700 Tongeren, België Volwassenen: € 10,00 Tel. + 32 12 67 03 30 Kinderen en jongeren van 4 tot 26 jaar: € 1,00 grm@limburg.be 55+, andersvaliden, kortinghouders en groepen: € 8,00 www.twitter.com/GalloRomeinsMus Gezinnen: € 21,00 www.facebook.com/galloromeinsmuseum www.galloromeinsmuseum.be De Etrusken – Una storia particolare + permanente tentoonstelling Situering Volwassenen: € 15,00 Het museum ligt in het centrum van Tongeren, Kinderen en jongeren van 4 tot 26 jaar: € 1,00 vlak achter de O.L.V.-Basiliek. Parkeren doe je 55+, andersvaliden, kortinghouders en groepen: € 10,00 op parking ‘De Motten’ (gratis) of in de onder- Gezinnen: € 31,00 grondse stadsparking ‘Julianus’. Autocars par- keren best op parking ‘De Motten’. De audioguide is inbegrepen in de toegangsprijs. De tentoonstelling kwam tot stand in samenwerking met: Copyright beeldmateriaal: Rijksmuseum van Oudheden, Leiden • Museo Archeologico Nazionale, Firenze • Allard Pierson Museum, Amsterdam • Ny Carlsberg Glyptotek, Kopenhagen • Toerisme Tongeren • Erik Schoubs Logo Klasse één kleur: Een initiatief van de provincie Limburg

×