Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Autogrill Grand Tour Olandese - November en December 2011

447 views

Published on

Grand Tour: de Italiaanse “Agroalimentare” reist vanwege het 150-jarig
bestaan van de nationale eenheid door Europa!
November- December 2011
Autogrill promoot de Italiaanse enogastronomie in samenwerking met
de Kamers van Koophandel van Marseille (Frankrijk), München
(Duitsland), Zürich (Zwitserland), Brussel (België), Amsterdam
(Nederland), Luxemburg, en met Unioncamere en Assocamerestero op
meer dan 600 locaties van haar Europese netwerk.
· Naar schatting 14 miljoen contacten. Het Internationale netwerk van
Autogrill geeft zichtbaarheid aan de kleine kwaliteitsindustriën. De
promotie omvat 180 locaties langs snelwegen, luchthavens en
treinstations.
· In 2010 vertegenwoordigde de voedsel sector circa 4% van het bruto
binnenlands product van Italië, een totaal van circa 50 miljard Euro.
· Ondanks de financiële crisis is de export van agroalimentare producten
in de eerste zes maanden van 2011 gestegen met +10,5%
Het initiatief van de “Grand Tour: Italiaanse smaken in Europa” is
gerealiseerd door Autogrill, en de Kamers van Koophandel van Frankrijk-
Duitsland-Zwitserland-België-Nederland-Luxemburg, en heeft ten doel de
Europese consument het echte Italiaanse kwaliteitsproduct te brengen. Het
project “Good Food for Europe” wil de verspreiding van "Italian-sounding"
producten tegen gaan (met een omzet van ca 52 miljard Euro met betrekking
tot de internationale piraterij van de voedsel industrie) en is erkend door het
orgaan dat de viering van het 150-jarig bestaan sinds de eenwording van
Italië voorzit en onder het beschermheerschap staat van Europees
Commissaris John Dali.

Published in: Travel
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

Autogrill Grand Tour Olandese - November en December 2011

  1. 1. Grand Tour: de Italiaanse “Agroalimentare” reist vanwege het 150-jarig bestaan van de nationale eenheid door Europa! November- December 2011Autogrill promoot de Italiaanse enogastronomie in samenwerking metde Kamers van Koophandel van Marseille (Frankrijk), München(Duitsland), Zürich (Zwitserland), Brussel (België), Amsterdam(Nederland), Luxemburg, en met Unioncamere en Assocamerestero opmeer dan 600 locaties van haar Europese netwerk. • Naar schatting 14 miljoen contacten. Het Internationale netwerk van Autogrill geeft zichtbaarheid aan de kleine kwaliteitsindustriën. De promotie omvat 180 locaties langs snelwegen, luchthavens en treinstations. • In 2010 vertegenwoordigde de voedsel sector circa 4% van het bruto binnenlands product van Italië, een totaal van circa 50 miljard Euro. • Ondanks de financiële crisis is de export van agroalimentare producten in de eerste zes maanden van 2011 gestegen met +10,5%Het initiatief van de “Grand Tour: Italiaanse smaken in Europa” isgerealiseerd door Autogrill, en de Kamers van Koophandel van Frankrijk-Duitsland-Zwitserland-België-Nederland-Luxemburg, en heeft ten doel deEuropese consument het echte Italiaanse kwaliteitsproduct te brengen. Hetproject “Good Food for Europe” wil de verspreiding van "Italian-sounding"producten tegen gaan (met een omzet van ca 52 miljard Euro met betrekkingtot de internationale piraterij van de voedsel industrie) en is erkend door hetorgaan dat de viering van het 150-jarig bestaan sinds de eenwording vanItalië voorzit en onder het beschermheerschap staat van EuropeesCommissaris John Dali.
  2. 2. Tot 11 december zullen bij 600 verkooppunten van Autogrill in zes Europeselanden- Frankrijk, België, Nederland, Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk –diverse menu’s beschikbaar zijn, met recepten die als basis traditionele entypische kwaliteitsproducten hebben uit drie Italiaanse regio’s (Campanië,Emilia-Romagna en Piëmonte), welke verkozen zijn tot ambassadeurs van deItaliaanse voedselproducten. Diverse producten van de recepten die teproeven zijn, zullen verkocht worden op dezelfde verkooppunten en tevenszal er gratis informatie beschikbaar zijn over de eigenschappen en herkomstvan deze producten. De andere Italiaanse regios zullen geleidelijk bij hetproject worden betrokken: de manier om het beste van Italië, 150- jaar na zijneenheid, naar het hart van Europa te brengen.“De Grand Tour” reist langs meer dan 600 Autogrill punten op 180 locaties:130 langs de snelwegen, 6 bij luchthavens, 19 bij treinstrations, 16 in stedenen winkelcentra: naar schatting zal het initiatief ongeveer 14 miljoenEuropese burgers bereiken. “GRAND TOUR: Italiaanse smaken in Nederland”De operatie wordt in Nederland uitgevoerd door “Autogrill the Netherlands” endoor de Italiaanse Kamer van Koophandel voor Nederland en is beschikbaarop 18 verkooppunten van AC Restaurants & Hotels.Restaurants met bediening, self-service en (snack)bars bieden de GrandTour menu’s die diversiteiten omvatten als: Italiaanse kaassoorten-envleeswaren uit Emiglia-Romagna, Toma Piemontese DOP, Parmigiano-Reggiano DOP, Prosciutto di Parma DOP en pastagerechten als pasta diGragnano, verse gevulde pasta’s uit Emiglia-Romagna, dolci al Limoncello,croccantini di Benevento, torrone di Avellino of Caffè Gourmand met
  3. 3. Gianduiotto of Cuneese; typische broodjes zoals de Piadina Romagnola, ilpanino al Piemontese met salami of Parmaham; tenslotte ook van AcetoBalsamico di Modena tot Olio Extravergine d’oliva DOP. Klanten kunnenzowel de menu’s proeven als de typische producten uit het assortimentaanschaffen.“De Europese consument – verklaart Roberto Colombo, Operations &Marketing Director Europa – is steeds nieuwsgieriger naar degastronomische tradities uit het buitenland en stelt zich niet tevreden metimitatie, maar vereist authenticiteit en producten van een hoogkwaliteitsniveau. Autogrill stelt haar eigen netwerk van verkooppunten enknow how ter beschikking, middels de beste voesdelproducten uit het land.De ervaring van Autogrill is over de afgelopen jaren een succesvol conceptgebleken: zowel voor de reizigers die de echte Europese smaken kunnenproeven buiten hun eigen leefgebied, als voor de producenten die hun eigenhorizon kunnen uitbreiden.De voorzitter van de Italiaanse Kamer van Koophandel voor Nederland,Roberto Payer, benadrukt het belang om onze verfijnde regionale productenin het buitenland te leren kennen. De unie van de Italiaanse bedrijven / hetAutogrill netwerk is zeker een succesvolle formule die de mogelijkheid geeftdirect de eindgebruiker te bereiken en de smaken ter plaatse te latenproeven.“Ook de Italiaanse Ambassadeur voor Nederland, Z.E. Franco Giordano,heeft zijn belangstelling getoond en is verheugd over het initiatief dat deeluitmaakt van een breder programma omtrent de viering van het 150-jarigbestaan van de eenheid van Italië”.
  4. 4. Autogrill in België en Nederland in Nederland ontplooit Autogrill sinds 1998haar restaurant activiteiten op meer dan 60 locaties (34 in België en 18 inNederland), verspreid langs snelwegen, treinstations en vliegvelden. In 2010heeft het bedrijf meer dan 12 miljoen klanten bediend en een winstgerealiseerd van meer dan 143 miljoen euro. De portefeuille van Autogrillomvat in de twee landen onder meer de merken AC en Carestel. Op deluchthaven van Schiphol Amsterdam exploiteert de groep bovendien, dankzijde Amerikaanse divisie van HMSHost, 70 verkooppunten die in 2010 86miljoen euro winst hebben gegenereerd.De locaties van Autogrill betrokken bij het initiatief in HollandSnelwegenAC Restaurant & Hotel Holten (A1-E30)AC Restaurant Stroe (A1-E30)AC Restaurant Nederweert Noord (A2-E25)AC Restaurant Nederweert Zuid (A2-E25)AC Restaurant & Tulip Inn Leiderdorp (A4-E19)AC Restaurant & Tulip Inn Amsterdam Riverside (A9)AC Restaurant & Tulip Inn Bodegraven (A12-E30)AC Restaurant de Meern (A12-E30)AC Restaurant Veenendaal (A12-E35)AC Restaurant Zevenaar (A12-E35)AC Restaurant Hendrik Ido Ambacht (A16-E19)AC Restaurant & Hotel Meerkerk (A27-E311)AC Restaurant & Tulip Inn Oosterhout (A27-E311)AC Restaurant Nieuwegein (A27-E311)AC Restaurant’t Harde (A28-E232)
  5. 5. AC Restaurant Apeldorn (A50)AC Restaurant & Tulip Inn Sevenum (A67-E34)AC Restaurant Venray (A73-E31)

×