Successfully reported this slideshow.
Your SlideShare is downloading. ×

Taller 3 «Acompanyar grups de persones grans»

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Loading in …3
×

Check these out next

1 of 13 Ad
Advertisement

More Related Content

Similar to Taller 3 «Acompanyar grups de persones grans» (20)

Advertisement

More from Acció Catòlica Obrera (20)

Taller 3 «Acompanyar grups de persones grans»

 1. 1. Taller 3: ACOMPANYAR GRUPS DE PERSONES GRANS V Jornada de comunicació ACO - 17 d’abril de 2021
 2. 2. BENVINGUTS! COMENCEM! ● Qui sóc? ● Per què m’he animat a participar d’aquest taller? Què n’espero?
 3. 3. VEURE
 4. 4. Dificultats dels grups de persones grans Pensem i compartim les tres principals dificultats o pors que pensem que es poden trobar els grups amb persones grans per fer Revisió de Vida online. 1. Aneu a www.menti.com 2. Introduiu el codi 1063 0053 3. Compartiu les 3 principals dificultats o pors
 5. 5. Algunes dades... ● Quasi la meitat de les persones entre 65 i 74 anys que utilitzen Internet tenen habilitats digitals baixes (font Euroestat). ● Un 11,9% de les persones de més de 75 anys utilitzen habitualment Internet, i només un 23,4% ho ha fet en els darrers tres mesos (font Institut Nacional d’Estadística 2018).
 6. 6. L’escletxa digital de la gent gran El desconeixement. Moltes persones grans desconeixen els usos d’aquests dispositius. La complexitat del seu ús. A moltes persones les angoixa el fet d’endinsar-se en un món complex: tenen por d’equivocar-se, de cometre errors que no sàpiguen resoldre, d’esborrar informació sense voler… La manca de recursos econòmics. L’accés als dispositius i la tecnologia més actual està limitat per uns costos elevats. L’exclusió de la tercera edat. Són productes que no van dirigits a aquest sector de la població, cosa que els genera un sentiment d'indiferència i manca de necessitat.
 7. 7. Nadius i immigrants digitals.L’analfabetisme digital Anomenem nadius digitals a les persones nascudes en l’era digital, en contraposició als immigrants digitals que són aquells que van adquirir familiaritat amb els sistemes digitals ja sent adults. (Marc Prensky, 2001) Implica una aproximació i ús diferent de la tecnologia.
 8. 8. JUTJAR
 9. 9. Intel·ligència col·lectiva ● Coneixem experiències d’equips d’ACO o d’altres realitats on la gent gran es connecten i participen en trobades online? Què funciona i què no funciona? ● Coneixem experiències (potser nosaltres mateixos) on una persona externa ajuda, acompanya, facilita la trobada de gent gran online?
 10. 10. Del Papa Francesc... “Porque la vida es un regalo, y cuando es larga es un privilegio, para uno mismo y para los demás. Siempre, siempre es así” “Hoy quisiera decirles que también los ancianos son el presente y el mañana de la Iglesia. Sí, son también el futuro de una Iglesia que, junto a los jóvenes, ¡profetiza y sueña! Por esto es tan importante que los ancianos y los jóvenes hablen entre ellos, es muy importante”
 11. 11. ACTUAR
 12. 12. Com podem acompanyar els grups de persones grans? Algunes pistes: - Preparar guies, vídeos, tutorials pensats per a la gent gran. - Tria de plataformes més adequades. - Tipus d’acompanyament: només preparar enllaç reunió, estar present per si hi ha dubtes, … - Apadrinaments digitals o “consiliaris digitals” - …. https://jamboard.google.com/d/1GH 7jR4fPClJ1lTK3P2wzDgFS6RnM6x vvoaRES9qCHhc/edit?usp=sharing
 13. 13. Moltes gràcies!

×