Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
Sara Miras
Ana Solá
EINES:
TORNAVÍS PLA

TORNAVÍS D’ESTRELLA

TISORES
BRIDES
COMPONENTS
CAIXA
 És una variant de la caixa

d'ordinador caracteritzada per
situar-se en vertical. Els
primers models van
evolucion...
PROCESADOR
 És una variant de la caixa

d'ordinador caracteritzada per
situar-se en vertical. Els
primers models van
evol...
Placa base o targeta Mare
 És una targeta de circuit imprès a
la qual es connecten els
components que constitueixen l’
or...
MÈMORIA
 Són dispositius que retenen dades
informàtiques durant algun interval
de temps. Les memòries

proporcionen una d...
Tipus de volatilitat
 Volatilitat de la informació.
La memòria volàtil requereix energia constant per mantenir
la informa...
RAM
 S'utilitza com a memòria de treball per al
sistema operatiu, els programes i la
majoria del programari. És allà on e...
DISIPADOR
 És un instrument que

s'utilitza per baixar la
temperatura d'alguns
components electrònics.
El seu funcionamen...
F0NT D’ALIMENTACIÓ
 És un dispositiu que

converteix la tensió
alterna, en una o diverses
tensions, pràcticament
contínue...
PLANTILLA
 S'utilitzen per separar la lògica del programa del

format visualitzat. Típicament, aquestes plantilles
inclou...
VENTILADOR

 Una de les majors fonts de problemes de
manteniment dels ordinadors són els
sistemes de refrigeració per air...
TARJETA DE RED
 És un perifèric que permet la
comunicació amb aparells connectats
entre si i compartir recursos entre dos...
TÀRGETA GRÀFICA
 És una targeta d'expansió per

a un ordinador, encarregada
de processar les dades
provinents de la CPU i...
Informatica AS
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Informatica AS

222 views

Published on

 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Informatica AS

 1. 1. Sara Miras Ana Solá
 2. 2. EINES: TORNAVÍS PLA TORNAVÍS D’ESTRELLA TISORES BRIDES
 3. 3. COMPONENTS
 4. 4. CAIXA  És una variant de la caixa d'ordinador caracteritzada per situar-se en vertical. Els primers models van evolucionar de situar la caixa dels IBM Personal Computer / AT en suports de rodes per alliberar l'espai de la taula. Les primeres versions situaven les dues badies de 5,25 en vertical incloent una badia de 3,5 en horitzontal , però aviat es repara en que el format és el més adequat per a albergar arrays de discs durs SCSI deixant espai per a la font d'alimentació i la placa mare.
 5. 5. PROCESADOR  És una variant de la caixa d'ordinador caracteritzada per situar-se en vertical. Els primers models van evolucionar de situar la caixa dels IBM Personal Computer / AT en suports de rodes per alliberar l'espai de la taula. Les primeres versions situaven les dues badies de 5,25 en vertical incloent una badia de 3,5 en horitzontal , però aviat es repara en que el format és el més adequat per a albergar arrays de discs durs SCSI deixant espai per a la font d'alimentació i la placa mare. 
 6. 6. Placa base o targeta Mare  És una targeta de circuit imprès a la qual es connecten els components que constitueixen l’ ordinador. És una part fonamental a l'hora d'armar un PC d'escriptori. Té instal · lats una sèrie de circuits integrats, entre els quals es troba el circuit integrat auxiliar, que serveix com a centre de connexió entre el microprocessador, la memòria d'accés aleatori (RAM), les ranures d'expansió i altres dispositius. Va instal · lada dins d'una caixa que en general està feta de xapa i té un panell per connectar dispositius externs i molts connectors interns.  La placa base inclou un firmware anomenat BIOS, que li permet realitzar les funcionalitats bàsiques, com proves dels dispositius, vídeo i maneig del https://www.youtube.com/watch?v=bDcd teclat, reconeixement de rc2AD5k dispositius i càrrega del sistema operatiu.
 7. 7. MÈMORIA  Són dispositius que retenen dades informàtiques durant algun interval de temps. Les memòries proporcionen una de les principals funcions de la computació moderna, la retenció o emmagatzematge d'informació. És un dels components fonamentals de totes les computadores modernes. Memòria es refereix a formes d'emmagatzematge massiu i tipus d'emmagatzematge i altres tipus d'emmagatzematge més lents que les memòries RAM, però de naturalesa més permanent. A més, es reflecteix una diferència tècnica important entre memòria i dispositius d'emmagatzematge massiu, que s'ha anat diluint per l'ús històric dels termes "emmagatzematge primari", per a memòries d'accés aleatori, i "emmagatzematge secundari" per
 8. 8. Tipus de volatilitat  Volatilitat de la informació. La memòria volàtil requereix energia constant per mantenir la informació emmagatzemada. Se sol usar només en memòries primàries. La memòria RAM és una memòria volàtil, ja que perdinformació en la manca d'energia elèctrica. La memòria no volàtil retindrà la informació emmagatzemada fins i tot si no rep corrent elèctricconstantment, com és el cas de la memòria ROM. S'usa per emmagatzematges a llargtermini i, per tant, s'usa en memòries secundàries, terciàries i fora de línia.
 9. 9. RAM  S'utilitza com a memòria de treball per al sistema operatiu, els programes i la majoria del programari. És allà on es carreguen totes les instruccions que executen el processador i altres unitats de còmput. Es denominen «d'accés aleatori» perquè es pot llegir o escriure en una posició de memòria amb un temps d'espera igual per a qualsevol posició. Durant l'encesa del computador, la rutina POST verifica que els mòduls de memòria RAM estiguin connectats de manera correcta. En el cas que no existeixin o no es detectin els mòduls, la majoria de targetes mares emeten una sèrie de xiulets que indiquen l'absència de memòria principal. Acabat aquest procés, la memòria BIOS pot realitzar un test bàsic sobre la memòria RAM indicant errors grans en la mateixa.
 10. 10. DISIPADOR  És un instrument que s'utilitza per baixar la temperatura d'alguns components electrònics. El seu funcionament es basa en la segona llei de la termodinàmica, transferint la calor de la part calenta que es desitja dissipar l'aire. Aquest procés es propicia augmentant la superfície de contacte amb l'aire permetent una eliminació més ràpida de la calor excedent.
 11. 11. F0NT D’ALIMENTACIÓ  És un dispositiu que converteix la tensió alterna, en una o diverses tensions, pràcticament contínues, que alimenten els diferents circuits de l'aparell electrònic al que es connecta.  Es classifiquen en fonts d’alimentació lineals i fonts d’alimentació commutades.
 12. 12. PLANTILLA  S'utilitzen per separar la lògica del programa del format visualitzat. Típicament, aquestes plantilles inclouran variable, i possiblement uns pocs operadors lògics per permetre una millor adaptabilitat de la plantilla.
 13. 13. VENTILADOR  Una de les majors fonts de problemes de manteniment dels ordinadors són els sistemes de refrigeració per aire, que a la llarga produeixen el sobreescalfament d'alguns components crítics de l'ordinador. Això pot portar a problemes de funcionament com bloquejos o reinicis inesperats de l'ordinador i en el pitjor dels casos, a avaries irreparables. Amb l'augment de freqüència de funcionament i de nombre de nuclis dels microprocessadors, el consum de potència elèctrica dels mateixos augmenta progressivament, el que comporta un augment de la quantitat de calor que produeixen. Aquesta calor ha de ser evacuat a l'aire circumdant. La refrigeració d'aquests processadors la realitza un dissipador de calor que pot ser passiu, o bé proveït d'un ventilador que augmentarà el refredament del xip en funció del cabal d'aire que produeixi.
 14. 14. TARJETA DE RED  És un perifèric que permet la comunicació amb aparells connectats entre si i compartir recursos entre dos o més ordinadors. A les targetes de xarxa també se'ls crida NIC. Hi ha diversos tipus d'adaptadors en funció del tipus de cablejat o arquitectura que s'utilitzi a la xarxa, però actualment el més comú és del tipus Ethernet utilitzant una interfície o connector RJ-45. Encara que el terme targeta de xarxa se sol associar a una targeta d'expansió inserida en una ranura interna d'un computador o impressora, se sol utilitzar per referir-se també a dispositius integrats a la placa mare d'un equip. 
 15. 15. TÀRGETA GRÀFICA  És una targeta d'expansió per a un ordinador, encarregada de processar les dades provinents de la CPU i transformar-los en informació comprensible i representable en un dispositiu de sortida. Les targetes gràfiques més comunes són les disponibles per a les computadores compatibles amb la IBM PC, a causa de l'enorme popularitat d'aquestes, però altres arquitectures també fan ús d'aquest tipus de dispositius.

×