Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

0

Share

Download to read offline

Tамо далеко

Download to read offline

  • Be the first to like this

Tамо далеко

  1. 1. ТАМО ДАЛЕКО Јавни час за ученике седмог разреда Реализован у ОШ”Милић Ракић Мирко” у Прокупљу 12.11.2013.године
  2. 2. Тамо далеко • 1. део – Излагање о Првом светском рату – Ивана Радоњић,проф. Историје • 2.део – Вршњачко учење – Излагање ученика који су били на наградном путовању на Крфу и острву Видо • 3. део- Анализа песме Плава гробница • 4. део – анкетирање суграђана и вршњака о Првом светском рату
  3. 3. Наставница историје објашњава ученицима седмог разреда колико је била значајна улога Србије у Првом светском рату
  4. 4. Ученици који су били на Крфу и острву Видо причају својим друговима утиске кроз фотографију !
  5. 5. Анализа песме Плава гробница- Милутин Бојић Ученици су гледали одломак из филма о животу Милутина Бојића, слушали и гледали видео запис у коме стихове рецитује глумац Драган Николић. После објашњења непознатих речи подељени у групе анализирали су песму. На крају часа су певали уз хор Колибри песму Тамо далеко.
  6. 6. • Како би могли да разумеју песму , ученици су упознати са историјском позадином догађаја: са узроцима и поводом за избијање Првог светског рата као и улогом и значајем српске војске за савезнике и њеним ратним путем, од првих победа преко голготе до васкрснућа српске државе. Циљ је да ученици боље схвате услове који су инспирисали једног уметника али и да се заинтересују за овај период националне историје
  7. 7. Ученици на терену раде анкету са суграђанима на тему: Да ли сте упознати шта се обележава 11. новембра
  8. 8. • Рад на терену: Обрада овог часа била је непосредно после Дана примирја, те су наши ученици имали задатак да спроведу анкету на терену. Интересне групе биле су њихови вршњаци у једној основној школи у граду као и случајни пролазници, наши суграђани. Циљ анкете је да се види колико су заправо информисани о овом празнику. Да ли знају зашто је 11. Новембар био нерадан дан? Шта се обележава тога дана? Шта је српска рамонда? Које је значење рамонде? • Приликом одбране часа користићемо се видео записима и изложићемо резултате спроведене анкете.

Views

Total views

1,799

On Slideshare

0

From embeds

0

Number of embeds

1,073

Actions

Downloads

5

Shares

0

Comments

0

Likes

0

×