Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
Upcoming SlideShare
хуманизам и ренесанса
Next

0

Share

презентација 7

презентација 7

  • Be the first to like this

презентација 7

  1. 1. * Уџбеник Историје за VII разред усклађен је са важећем планом и програмом Министарства просвете, Стандардима квалитета уџбеника и Стандардима постигнућа ученика * Градиво je изложено јасним и једноставним речником прилагођеним узрасту ученика * Структура је веома јасна и прегледна * Омогућава лако савладавање и усвајање нових садржаја *Садржи мноштво разноврсних задатака и налога који подстичу различите активности ученика *Омогућава самостално стицање и утврђивање знања, као и истраживачки рад ученика * Основни текст прати обиље додатног материјала (занимљивости, биографије, карте, графикони, питања и задаци, слике и илустрације)
  2. 2. Структура уџбеника: Уџбеник је подељен на пет тематских целина - свака тема садржи увод (најава онога што ће се изучавати), садржај, одређен број наставних јединица, хронолошку табелу и резиме претходног садржаја.
  3. 3. Структура уџбеника: Свака наставна јединица, поред основног текста, садржи и: Кључне речи – истичу оно што је најважније у тексту лекције Подсети се – питања која се односе на претходно знање ученика, обично на почетку лекције Питања кроз текст – упућују на повезивање, закључивање, анализу Непознате појмове – објашњења мање познатих речи на страни где су поменуте Провери научено – питања и задаци за проверу наученог на крају сваке наставне јединице Издвојени текстови (Сазнај о, Занимљивост, Анегдота, Сазнај више) – визуелно одвојени од главног садржаја; служе да обогате и допуне основни текст
  4. 4. ИСТОРИЈА 7 РАДНА СВЕСКА ЗА СЕДМИ РАЗРЕД ОСНОВНЕ ШКОЛЕ Радна свеска из историје за седми разред у потпуности је усклађена са уџбеником. За сваку наставну јединицу постоји у просеку по пет задатака различите тежине и структуре. Задаци су усклађени са стандардима постигнућа ученика (у три нивоа). Радна свеска може да се користи на свим типовима часова, као и за рад код куће. Допуњује и унапређује наставни процес, знања и вештине ученика.

презентација 7

Views

Total views

3,070

On Slideshare

0

From embeds

0

Number of embeds

324

Actions

Downloads

0

Shares

0

Comments

0

Likes

0

×