Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Sessió "Identitat digital i Networking" a Promodespí

516 views

Published on

Sessió "Identitat digital i Networking" a Promodespí (juny 2014)

Published in: Education
 • Login to see the comments

 • Be the first to like this

Sessió "Identitat digital i Networking" a Promodespí

 1. 1. NETWORKING Alicia Cañellas Juny 2014  Identitat digital  Networking  Linkedin (consells i pràctica)  Twitter (consells i pràctica)
 2. 2. Identitat digital
 3. 3. IDENTITAT DIGITAL La reputació online és la “opinió” que els altres tenen de nosaltres”. Pot tenir efectes positius o negatius donada la seva connotació pública. Què és? Conjunt d’informació sobre una persona o organització, exposada a Internet (dades personals, imatges, registres, notícies, comentaris, etc.), i que conforma una descripció pública d’aquesta en el pla digital.
 4. 4. IDENTITAT DIGITAL Hem de tenir cura de com utilitzem les xarxes…
 5. 5. IDENTITAT DIGITAL I quan podem ser el punt de mira de possibles reclutadors o clients, encara més…
 6. 6. IDENTITAT DIGITAL Ja sabeu que… Una imatge val més que 1.000 paraules…
 7. 7. CERCA DE FEINA ONLINE Per on comencem? MARCAR EL NOSTRE OBJECTIU!
 8. 8. CERCA DE FEINA ONLINE Partint del nostre objectiu, analitzarem el nostre punt de partida i la situació de l'entorn, per poder... Definirem: estratègies, canals i recursos... per aconseguir-ho! Començar a construir el futur de la nostra identitat digital de cara a la recerca activa de feina online!
 9. 9. Auto-anàlisi Analitzem el nostre punt de partida!
 10. 10. Auto-anàlisi Respecte…
 11. 11. Auto-anàlisi DEBILITATS • Desconec les eines tecnològiques actuals. • Tinc pocs recursos econòmics per formar-me. • No disposo de temps per dedicar a construir la meva identitat digital. • No tinc una xarxa de contactes professionals molt àmplia a nivell online. • Desconec els recursos i les fonts en línia que hi ha respecte al meu sector laboral. • Etc. Detectar les nostres característiques o circumstàncies que poden ser obstacles, com per exemple:
 12. 12. Auto-anàlisi FORTALESES • Conec profundament el meu sector laboral. • Tinc un coneixement de les tecnologies molt avançat. • La meva xarxa de contactes (presencial o virtual) és molt àmplia. • Disposo de temps i recursos per formar-me. • Tinc moltes ganes i una actitud positiva per trobar feina a través d’aquests mitjans. • Etc. Detectar les nostres característiques o circumstàncies que poden afavorir o facilitar el nostre èxit, com per exemple:
 13. 13. Auto-anàlisi AMENACES • Hi ha perfils del meu sector amb molta més presència a la web 2.0, o que fa més temps que jo que hi són. • Hi ha professionals del meu sector molt més preparats que jo a nivell curricular i competencial. • El meu sector està caient i no existeixen mercats o sectors alternatius en els quals exercir les meves habilitats professionals. • No existeixen xarxes professionals online que siguin afins al meu perfil professional. • Etc. Detectar les situacions o circumstàncies que existeixen en el nostre entorn i que ens afecten negativament, en funció de les nostres debilitats, com per exemple:
 14. 14. Auto-anàlisi OPORTUNITATS • Hi ha xarxes socials, amb professionals i empreses del meu sector a nivell online, en les quals puc fer networking. • Les competències professionals dels perfils similars al meu no són tan destacades, ja que jo sóc molt bo/bona en el meu sector. • Hi ha eines en línia que em possibilitaran poder mostrar el meu perfil virtual de forma creativa i impactant, per destacar respecte a la resta. • El meu sector està prosperant o hi ha un sector afí, vinculat a les noves professions 2.0, en el què em puc “reinvertar” professionalment. • Etc. Detectar les situacions o circumstàncies que existeixen en el nostre entorn i que podem aprofitar, en funció de les nostres fortaleses, com per exemple:
 15. 15. ESTRATÈGIES Quines són les millors estratègies que, en el teu cas, pots prendre davant cada punt del teu anàlisi DAFO?
 16. 16. ESTRATÈGIES Defensar-te! Adaptar-te! Reaccionar! Actuar a l’atac!
 17. 17. SELECCIÓ CANALS I RECURSOS Hi han mooolts possibles recursos… Caldrá seleccionar els més adients!
 18. 18. SELECCIÓ CANALS I RECURSOS Segur que et sonen alguns dels bàsics!
 19. 19. PRÀCTICA  Què és Linkedin i de quina manera em pot ajudar.  Primers passos dins Linkedin.  Anàlisi de totes les funcionalitats clau que ens ofereix: perfil, contactes, grups, privacitat.  Consells i estratègies.
 20. 20. SELECCIÓ CANALS I RECURSOS Contempla també altres possibles xarxes professionals…
 21. 21. SELECCIÓ CANALS I RECURSOS Valora altres més específiques relacionades amb el teu sector… Sector financer, administratiu, TIC, telemarketing, oficines i altres serveis Red-psi.org - Xarxa professional de psicòlegs Xarxa d’arquitectes, constructors i ingeniers Xarxa de perfils sanitaris
 22. 22. VISIBILITAT ESTRATÈGICA I… complementa la teva estratègia a la xarxa amb altres recursos!
 23. 23. VISIBILITAT ESTRATÈGICA Eines complementàries Per tenir el teu propi espai virtual i/o carta de presentació, més estàtic o dinàmic o
 24. 24. VISIBILITAT ESTRATÈGICA Eines complementàries Per publicar i difondre presentacions o el teu CV enriquit
 25. 25. VISIBILITAT ESTRATÈGICA Eines complementàries Per publicar i difondre material audiovisual o exposar el teu video-curriculum
 26. 26. MÉS RECURSOS Plataformes de Crowdsourcing Pl (per exemple: Atriboo)
 27. 27. MÉS RECURSOS Formació online gratuïta
 28. 28. Com deia un sabi… “Si cerques resultats diferents, no facis sempre el mateix”. (Albert Einstein)
 29. 29. http://www.youtube.com/watch?v=BM6qIjTUEDQ A TENIR EN COMPTE El treball del futur…
 30. 30. Networking (presencial y virtual)
 31. 31. NETWORKING Què és el networking?  És crear una xarxa de contactes a nivell professional que et puguin ajudar a conseguir feina, generar noves oportunitats professionals, o clients per al teu negoci.  És una habilitat que hem d’aprendre a posar en pràctica i desenvolupar. També és una qualitat molt ben valorada per a certes feines.  És important, ja que és a travès de les xarxes de contactes com s’aconsegueixen generar noves oportunitats.
 32. 32. MÉS CONSELLS
 33. 33. CONSELLS  http://prezi.com/dlfkthnq-_rd/networking/
 34. 34. Moltes gràcies! Alicia Cañellas info@acanelma.es www.acanelma.es @acanelma

×