Successfully reported this slideshow.
Your SlideShare is downloading. ×

Identitat digital per a la recerca activa de feina - Promodespí (juliol 2012)

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Loading in …3
×

Check these out next

1 of 30 Ad
Advertisement

More Related Content

Similar to Identitat digital per a la recerca activa de feina - Promodespí (juliol 2012) (20)

Advertisement

More from aCanelma (15)

Advertisement

Identitat digital per a la recerca activa de feina - Promodespí (juliol 2012)

 1. 1. Estratègia d’identitat digital per a la cerca activa de feina Alicia Cañellas 26 juliol 2012
 2. 2. Guió de la sessió IDENTITAT DIGITAL Importància per assolir objectius professionals. Auto-anàlisi del nostre punt de partida. Planificació estratègica de presència a la xarxa. Elecció de canals i recursos més adients. PRÀCTICA Linkedin Twitter Facebook (BranchOut) EINES COMPLEMENTÀRIES (VISIBILITAT) Web/bloc, Slideshare/Scribdl, Youtube/Vimeo i altres recursos... OUTSOURCING & NETWORKING & ... Portals sectorials i iniciatives per fer networking, trobar feina i/o cercar col·laboradors.
 3. 3. IDENTITAT DIGITAL Què és? Conjunt d’informació sobre una persona o organització, exposada a Internet (dades personals, imatges, registres, notícies, comentaris, etc.), i que conforma una descripció pública d’aquesta en el pla digital. La reputació online és la “opinió” que els altres tenen de nosaltres”. Pot tenir efectes positius o negatius donada la seva connotació pública.
 4. 4. IDENTITAT DIGITAL Hem de tenir cura de com utilitzem les xarxes…
 5. 5. IDENTITAT DIGITAL I quan podem ser el punt de mira de possibles reclutadors o clients, encara més…
 6. 6. IDENTITAT DIGITAL Ja sabeu que… Una imatge val més que 1.000 paraules…
 7. 7. CERCA DE FEINA ONLINE Per on comencem? MARCAR EL NOSTRE OBJECTIU!
 8. 8. CERCA DE FEINA ONLINE Partint del nostre objectiu, analitzarem el nostre punt de partida i la situació de l'entorn, per poder... Començar a construir el futur de la nostra identitat digital de cara a la recerca activa de feina online! Definirem: estratègies, canals i recursos... per aconseguir-ho!
 9. 9. Auto-anàlisi Analitzem el nostre punt de partida!
 10. 10. Auto-anàlisi Respecte…
 11. 11. Auto-anàlisi DEBILITATS Detectar les nostres característiques o circumstàncies que poden ser obstacles, com per exemple: • Desconec les eines tecnològiques actuals. • Tinc pocs recursos econòmics per formar-me. • No disposo de temps per dedicar a construir la meva identitat digital. • No tinc una xarxa de contactes professionals molt àmplia a nivell online. • Desconec els recursos i les fonts en línia que hi ha respecte al meu sector laboral. • Etc.
 12. 12. Auto-anàlisi FORTALESES Detectar les nostres característiques o circumstàncies que poden afavorir o facilitar el nostre èxit, com per exemple: • Conec profundament el meu sector laboral. • Tinc un coneixement de les tecnologies molt avançat. • La meva xarxa de contactes (presencial o virtual) és molt àmplia. • Disposo de temps i recursos per formar-me. • Tinc moltes ganes i una actitud positiva per trobar feina a través d’aquests mitjans. • Etc.
 13. 13. Auto-anàlisi AMENACES Detectar les situacions o circumstàncies que existeixen en el nostre entorn i que ens afecten negativament, en funció de les nostres debilitats, com per exemple: • Hi ha perfils del meu sector amb molta més presència a la web 2.0, o que fa més temps que jo que hi són. • Hi ha professionals del meu sector molt més preparats que jo a nivell curricular i competencial. • El meu sector està caient i no existeixen mercats o sectors alternatius en els quals exercir les meves habilitats professionals. • No existeixen xarxes professionals online que siguin afins al meu perfil professional. • Etc.
 14. 14. Auto-anàlisi OPORTUNITATS Detectar les situacions o circumstàncies que existeixen en el nostre entorn i que podem aprofitar, en funció de les nostres fortaleses, com per exemple: • Hi ha xarxes socials, amb professionals i empreses del meu sector a nivell online, en les quals puc fer networking. • Les competències professionals dels perfils similars al meu no són tan destacades, ja que jo sóc molt bo/bona en el meu sector. • Hi ha eines en línia que em possibilitaran poder mostrar el meu perfil virtual de forma creativa i impactant, per destacar respecte a la resta. • El meu sector està prosperant o hi ha un sector afí, vinculat a les noves professions 2.0, en el què em puc “reinvertar” professionalment. • Etc.
 15. 15. Diagnòstic final ESTRATÈGIES A DUR A TERME
 16. 16. ESTRATÈGIES Quines són les millors estratègies que, en el teu cas, pots prendre davant cada punt del teu anàlisi DAFO?
 17. 17. ESTRATÈGIES Defensar-te! Adaptar-te! Reaccionar! Actuar a l’atac!
 18. 18. SELECCIÓ CANALS I RECURSOS Hi han mooolts possibles recursos… Caldrá seleccionar els més adients!
 19. 19. SELECCIÓ CANALS I RECURSOS Segur que et sonen alguns dels bàsics!
 20. 20. SELECCIÓ CANALS I RECURSOS Conempla també altres possibles xarxes professionals…
 21. 21. SELECCIÓ CANALS I RECURSOS Valora altres més específiques relacionades amb teu sector… Sector financer, administratiu, TIC, Xarxa de telemarketing, oficines i altres serveis perfils sanitaris Red-psi.org - Xarxa professional Xarxa d’arquitectes, de psicòlegs constructors i ingeniers
 22. 22. VISIBILITAT ESTRATÈGICA I… complementa la teva estratègia a la xarxa amb altres recursos!
 23. 23. VISIBILITAT ESTRATÈGICA Eines complementàries o Per tenir el teu propi espai virtual i/o carta de presentació, més estàtic o dinàmic
 24. 24. VISIBILITAT ESTRATÈGICA Eines complementàries Per publicar i difondre presentacions o el teu CV enriquit
 25. 25. VISIBILITAT ESTRATÈGICA Eines complementàries Per publicar i difondre material audiovisual o exposar el teu video-curriculum
 26. 26. MÉS RECURSOS Plataformes de Crowdsourcing Pots accedir a un recull clickant AQUÍ https://docs.google.com/document/d/1K8C-xcK5Aumge57eQq9wzwJFUXvKO9eTQeVLgXf_mFQ/edit?hl=es&pli=1
 27. 27. EVENTS DE NETWORKING I no t’oblidis del Networking presencial
 28. 28. Com deia un sabi… “Si cerques recultats diferents, no facis sempre el mateix”. (Albert Einstein)
 29. 29. PRÀCTICA Comencem practicant amb lo bàsic?
 30. 30. Moltes gràcies! Alicia Cañellas www.acanelma.es www.xarcont.org info@acanelma.es @acanelma

×