L’expansió de la corona d’aragó

1,814 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
1,814
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
3
Actions
Shares
0
Downloads
4
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

L’expansió de la corona d’aragó

  1. 1. Marc Hoyo Navarro Yeray Gómez 2C
  2. 2. Índex1. Introducció2. Els límits de l’expansió3. La importància del comerç
  3. 3. 1. Introducció A començament del segle XIII la corona catalanoaragonesa va iniciar un nou període d’expansió cap al Mediterrani. Després de la mort del rei Pere I a la batalla de Muret va coincidir amb un moment de creixement econòmic.
  4. 4.  Durant el regnat de Jaume I el conqueridor es va iniciar la política dexpansió:1. va iniciar una expedició per conquerir Mallorca.2. va controlar Menorca.3. va prendre Eivissa.
  5. 5.  El 1232 va iniciar les tres llargues campanyes, aquestes van comptar amb el suport dels sectors mercantils i de la repoblació dels territoris amb colons catalans.
  6. 6. 2. Els límits de l’expansió La conquesta de Jaume I el va enfrontar amb els interessos de la corona de Castella. Doncs pel tractat d’Almirra els límits de l’expansió catalanoaragonesa van quedar fixats a Alacant.
  7. 7.  Jaume I va signar amb el rei de França el tractat de corbeil en el qual el rei renunciava als drets d’herència sobre Occitània i el rei francès renunciava els seus sobre Catalunya.
  8. 8. 3. La importància delcomerç Uns dels objectius més importants de la expansió de la corona d’Aragó va ser controlar i dominar el comerç occidental del Mediterrani, on va arribar a superar el domini genovès sobre el transit comercial de la zona.

×