Тренд: Македонските фирми стануваат поконкурентни <ul><li>Македонските претпријатија произведуваат комплексни прозиводи и ...
Кои сме? <ul><li>Export Strategy Development and Execution - ESDE е водечка маркетинг агенција за извоз, американска инве...
Референци Промотивна кампања Односи со јавност и медиуми Пример за проекти Раководење со настани Тест маркетинг кампања Це...
Досегашни успешни резултати во промоција на странски пазари <ul><li>Техничка помош при создавање на промет над 50 милиони ...
Можеме да помогнеме вашите производи да се продаваат во странство! <ul><li>Ќе помогнеме при секој чекор, низ производство,...
Нашите услуги Маркетинг Продажба Развој на стратегија <ul><li>- Бази на нови контакти </li></ul><ul><li>Договарање на со...
ЧПП <ul><li>Дали можете да работите на провизија/процент/реализација? </li></ul><ul><li>Која е гаранцијата дека ќе добиеме...
Знаеме дека ова е нова работа, и дека постои бизнис ризик <ul><li>Пилот проект </li></ul><ul><li>Имплементација </li></ul>...
Клучен персонал <ul><li>Искуство со следните индустрии: софтвер, ИТ услуги, дигитална забавна индустрија, вино, кашкавал, ...
Прашања и следни чекори <ul><li>Дали ги одговоривме сите ваши прашања? </li></ul><ul><li>T елефон : 02.3290.670 </li></ul>...
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Export Strategy Development and Execution Corporate PPT

1,864 views

Published on

Export Strategy Development and Execution Corporate PPT

Published in: Business
1 Comment
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
1,864
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
65
Actions
Shares
0
Downloads
0
Comments
1
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide
 • Export Strategy Development and Execution Corporate PPT

  1. 1. Тренд: Македонските фирми стануваат поконкурентни <ul><li>Македонските претпријатија произведуваат комплексни прозиводи и услуги </li></ul><ul><li>Тие пронаоѓаат клиенти во ЕУ </li></ul><ul><li>Фирмите стануват свесни дека доколку не се меѓународно конкурентни, се соочуваат со губење на дел од пазар или со многу сериозни последици за помалку од 5 години од сега </li></ul>
  2. 2. Кои сме? <ul><li>Export Strategy Development and Execution - ESDE е водечка маркетинг агенција за извоз, американска инвестиција, која соработува со македонски и странски фирми во пробив и промоција на странски пазари </li></ul><ul><li>Ние се фокусирма на услуги со додадена вредност со правовремено бизнис значење </li></ul><ul><li>Имаме оддели за телемаркетинг, техничка помош, раководење со настани, односи со јавност и развој на производи </li></ul>
  3. 3. Референци Промотивна кампања Односи со јавност и медиуми Пример за проекти Раководење со настани Тест маркетинг кампања Целни пазари Б2Б истражување на пазар Нема веќе место на слајдот...
  4. 4. Досегашни успешни резултати во промоција на странски пазари <ul><li>Техничка помош при создавање на промет над 50 милиони евра </li></ul><ul><li>Договорени состаноци со водечки банки и телекоми за ИТ индустријата во пет целни пазари </li></ul><ul><li>Трансформација од домашно-ориентирана кон извозна индустрија – од 0 до 1 милион евра за само 1,5 година </li></ul><ul><li>Договорена зделка за работа на филмски ефекти на “ Авијатичарот ” – 11 Оскари </li></ul><ul><li>Над 100 пренесени информации во водечки бизнис и специјализирани пишани и електронски медиуми: Economist, CNN Traveler, Harpers Wine and Spirit, La Stampa, Elle-Italia </li></ul><ul><li>Над 15.000 промотивни B2B телемаркетинг импресии во над 10 земји од ЕУ на клучен персонал </li></ul>
  5. 5. Можеме да помогнеме вашите производи да се продаваат во странство! <ul><li>Ќе помогнеме при секој чекор, низ производство, испоркаа, се додека не ви платат за производите! </li></ul>
  6. 6. Нашите услуги Маркетинг Продажба Развој на стратегија <ul><li>- Бази на нови контакти </li></ul><ul><li>Договарање на состаноци </li></ul><ul><li>Листи за праќање на информации по индустрија </li></ul><ul><li>- Развој и потврда на продажна презентација </li></ul><ul><li>Коучинг на тим за продажба </li></ul><ul><li>Лидер на тим за продажба </li></ul><ul><li>Тест маркетинг кампања </li></ul><ul><li>Развој, теститање и валидација на веб и промотивни материјали </li></ul><ul><li>Односи за јавност за странски пазари </li></ul><ul><li>- Примарно истражување на пазар </li></ul><ul><li>- Ценовни стратегии за извоз </li></ul><ul><li>- Позиционирање на производ/услуга </li></ul><ul><li>- Маркетинг на производи </li></ul><ul><li>- Сегментација на пазар/сегмент </li></ul><ul><li>Секундарно истражување на пазар </li></ul><ul><li>лидер на тим за ОЈ </li></ul>- Подготовка на саем - Селекција, мотивација и едукација на дистрибутивен канал <ul><li>Развој на стратегија за извоз </li></ul><ul><li>Развој на бренд име за извоз </li></ul><ul><li>Развој на стратегија за експерти од полето </li></ul>Почетно ниво Додадена вредност
  7. 7. ЧПП <ul><li>Дали можете да работите на провизија/процент/реализација? </li></ul><ul><li>Која е гаранцијата дека ќе добиеме нарачки од овие нови партнери? </li></ul><ul><li>Која е гаранцијата дека ќе ни платат ? </li></ul><ul><li>Не – од неколку причини : </li></ul><ul><ul><li>Спротивно на вашата стратегија </li></ul></ul><ul><ul><li>Не се работи за провизија </li></ul></ul><ul><ul><li>Спротивно на нашата стратегија </li></ul></ul><ul><ul><li>Недостаток на инфомрации за пазарот </li></ul></ul><ul><ul><li>Наредок на технологија </li></ul></ul><ul><ul><li>Не можеме да чекаме додека вам ви платат (6-12 месеци) </li></ul></ul><ul><ul><li>Пример со адвокатска/ сметководствена канцеларија </li></ul></ul><ul><li>Посебна работа: пставување на цени и методологија на подготовка на понуди </li></ul><ul><li>Посебна работа: наплата на долгови и специјална методологија за комуникација </li></ul>Прашања Одговори
  8. 8. Знаеме дека ова е нова работа, и дека постои бизнис ризик <ul><li>Пилот проект </li></ul><ul><li>Имплементација </li></ul>Мини проект без ризик Подобрување <ul><li>Фаза на проценка </li></ul><ul><li>Важни чекори </li></ul><ul><li>Дали има веќе проект кој е можен? </li></ul><ul><li>Интересно во принцип </li></ul><ul><li>Финансиски атрактивно </li></ul><ul><li>Стратешки важно </li></ul><ul><li>Определен модел за извршување </li></ul>
  9. 9. Клучен персонал <ul><li>Искуство со следните индустрии: софтвер, ИТ услуги, дигитална забавна индустрија, вино, кашкавал, текстил, туризам, градежни и изолациони материјали </li></ul><ul><li>7 домашни експерти во развој и имплементација на извозна стратегија </li></ul><ul><li>3 странски експерти по потреба со голема експертиза </li></ul><ul><li>6 вработени во три оддели </li></ul>
  10. 10. Прашања и следни чекори <ul><li>Дали ги одговоривме сите ваши прашања? </li></ul><ul><li>T елефон : 02.3290.670 </li></ul><ul><li>[email_address] – ++389.75.427.937 </li></ul><ul><li>[email_address] – ++389.75.427.687 </li></ul><ul><li>[email_address] </li></ul><ul><li>Интернет : http://www.esde.com.mk </li></ul>

  ×